Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Nie je ta vec aktualne sold out? Uz sa mi raz stalo, ze som objednal vec, kym ju stihli odoslat bola sold out (asi ju neskoro stiahli z webu), takto to tam bolo cca 10 dni a potom mi vratili peniaze.
MFa napísal:Nie je ta vec aktualne sold out? Uz sa mi raz stalo, ze som objednal vec, kym ju stihli odoslat bola sold out (asi ju neskoro stiahli z webu), takto to tam bolo cca 10 dni a potom mi vratili peniaze.
ide o tebto tablet ci je sold out tak to neviem
http://eud.dx.com/product/chuwi-hi8-pro ... -844420154
pisal som na podporu a odpisali ze do 2-3 pracovnych dni to odoslu...zrusim to a objednam odniekial inakadial ? ci pockat? ako dlho trva refund ? dik
este otazka posielaju aj foto balika ked ho odosileaju alebo nie ?
Pozor, od maja 2016 platia zmeny pri zasielkach zo zahranicia, tyka sa to najma Ciny a USA odkial prichadza kopa zasielok. Viac info tu - http://www.aktuality.sk/clanok/332237/c ... ahranicia/
ZMRZO, podla stranky by nemal byt vypredany. No ved skus pockat este aspon 2 pracovne dni a pripadne im potom napis, ze co s tym je.
hej hej tak to spravim zatial diky moc za pomocMFa napísal:ZMRZO, podla stranky by nemal byt vypredany. No ved skus pockat este aspon 2 pracovne dni a pripadne im potom napis, ze co s tym je.
zdravim,
mam zasielku na colnici, po prvy krat som skusil to cele vyriesit mailom, naozaj nemam chut travit cas na colnici s tymi super ludmi. Mailom som zaslal vsetko co bolo treba.
Aky je nasledny postup? Budu ma kontaktovat naspat? Predpokladam ze mi potom balik preposlu na dobierku vo vyske colneho dlho, že?
Ako dlho moze tento proces trvat, cele v ramci BA, niekto nejake skusenosti?
mam zasielku na colnici, po prvy krat som skusil to cele vyriesit mailom, naozaj nemam chut travit cas na colnici s tymi super ludmi. Mailom som zaslal vsetko co bolo treba.
Aky je nasledny postup? Budu ma kontaktovat naspat? Predpokladam ze mi potom balik preposlu na dobierku vo vyske colneho dlho, že?
Ako dlho moze tento proces trvat, cele v ramci BA, niekto nejake skusenosti?
Proces na colnici trva tak 2 az 3 dni ked im pridu mailom info od teba k zasielke. Ak si im to poslal cez vikend, tak niekedy v utorok by ti to mohli poslat. Posielaju na na dobierku (clo/dph+postovne+poplatok asi 4 eur).
mail som poslal v piatok, tak som zvedavy ..
napisem potom ako dlho im to trvalo
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2016, 11:40)
tak trvalo to tyzden, ale oni su tam asi retardovani fakt, 2x mi volali z colnice, ked som zavolal naspat, uz tam bol niekto iny kto nevedel o co ide, nasledne sa zase ukazala posta. Dostal som zlty papierik aj notifikaciu na mail ze balik je uz ulozeny na poste, tak som teda idem, a teta ze to az tak vecer o 6-7 bude. Tak teda pridem vecer, o pol 8 .. podam zlty papierik, teta hlada, hlada .. a nenajde. Zacala obvolavat vsetky oddelenia, uz som vedel ze nieco nieje v poriadku. Vraj balik bol na tom oddeleni, ale uz tam nieje, a nieje ani tam kde by mal byt. Potom zacala ze uz pomaly zatvaraju, tak nech pridem v pondelok. Balik som potreboval hned, takze zacala celopostova patracia akcia... Balik sa nakoniec uspesne nasiel zapadnuty za polickou.
napisem potom ako dlho im to trvalo
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2016, 11:40)
tak trvalo to tyzden, ale oni su tam asi retardovani fakt, 2x mi volali z colnice, ked som zavolal naspat, uz tam bol niekto iny kto nevedel o co ide, nasledne sa zase ukazala posta. Dostal som zlty papierik aj notifikaciu na mail ze balik je uz ulozeny na poste, tak som teda idem, a teta ze to az tak vecer o 6-7 bude. Tak teda pridem vecer, o pol 8 .. podam zlty papierik, teta hlada, hlada .. a nenajde. Zacala obvolavat vsetky oddelenia, uz som vedel ze nieco nieje v poriadku. Vraj balik bol na tom oddeleni, ale uz tam nieje, a nieje ani tam kde by mal byt. Potom zacala ze uz pomaly zatvaraju, tak nech pridem v pondelok. Balik som potreboval hned, takze zacala celopostova patracia akcia... Balik sa nakoniec uspesne nasiel zapadnuty za polickou.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
DEVZYO1G: So zltymi papierikom je to uplne normalne a dokonca je vacsinou na nom dole napisane, ze kedy si mozes zasielku prebrat na poste. V dany ten to byva castokrat vyskrnute, najma ak to nosi postarka, ktora sa vracia az poobede na postu, to sa musi nahodit do systemu atd..., rovnako aj auto kuriera nejazdi len ku tebe a na postu, ale obeha toho o dost viac. Niekde sa to da uz v pohode poobede prebrat. To, ze bol zapadnuty, to je smola - mohli to zhodit inym balikom alebo co.
http://videoarchiv.markiza.sk/video/tel ... zne-noviny
Dajte si to na "Drahsie a komplikovanejsie nakupy"
Dajte si to na "Drahsie a komplikovanejsie nakupy"
Nakupuje tu niekto z EU direct na dealextreme? Ako to vlastne funguje? Maju nejaky sklad v Europe a odtial to posielaju? Chcem to vediet najma kvoli colnikom, ci mi mozu zastavit vec kupovanu z EU direct. Dik.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
MFa: Ja som tak kupoval, ale nepochodil som. Islo sice o AliExpress, ale aj tak mi to zastavili colnici. Tu som o tom pisal: post2172111.html#p2172111 Teraz, ked sa zmenili a sprisnili podmienky, tak si myslim, ze to moze byt este zlozitejsie a je mozne, ze ti to tiez zastavia.
Aha co som nasiel: http://club.dx.com/forums/forums.dx/threadid.1371430
Samotny DX clovek napisal, ze ak zastavia zasielku na colnici a budu vyzadovat nejake poplatky, tak DX to preplati! Ma s tym niekto skusenost? Tym padom by nebol poblem kupit tam aj drahsi tovar.
Pise sa o tom aj vo FAQ: http://cs.dx.com/FAQ/Detail/402 . Staci si priplatit 1.74€ (asi 2 dolare) za "poistenie proti colnici" a ked to stopnu, tak do vysky 40 dolarov to preplatia. Celkom fajn, nie? Podla mna sa to urcite oplati, najma pri napr. tabletoch ci telefonoch. Colnici to poctivo skenuju a asi uz vedia, ako vyzeraju telefony, lebo vacsinu zastavuju. Vedia, ze urcite budu drahsie ako 22€ a casto aj viac ako 150€, takze maju istu ryzu.
Samotny DX clovek napisal, ze ak zastavia zasielku na colnici a budu vyzadovat nejake poplatky, tak DX to preplati! Ma s tym niekto skusenost? Tym padom by nebol poblem kupit tam aj drahsi tovar.
Pise sa o tom aj vo FAQ: http://cs.dx.com/FAQ/Detail/402 . Staci si priplatit 1.74€ (asi 2 dolare) za "poistenie proti colnici" a ked to stopnu, tak do vysky 40 dolarov to preplatia. Celkom fajn, nie? Podla mna sa to urcite oplati, najma pri napr. tabletoch ci telefonoch. Colnici to poctivo skenuju a asi uz vedia, ako vyzeraju telefony, lebo vacsinu zastavuju. Vedia, ze urcite budu drahsie ako 22€ a casto aj viac ako 150€, takze maju istu ryzu.
Telefony boli od cla oslobodene, tam sa uctovala len DPH. To sa malo zmenit, chceli tam uctovat uz aj clo. Aj ked DX ponuka poplatky za clo, tebe ak zadrzia mobil a vyuctuju DPH, co potom, preplati to DX ked pojde do DPH a nie clo?
Toto "poistenie" majú v ponuke aj iné obchody a funguje. Preplatia celú sumu, teda dph aj prípadné clo a poplatky. Len si treba pozrieť podmienky, niekde ti tie peniaze dajú vo forme kreditu na ďalší nákup...
Ja si myslím, že vhodnejšie bude využiť eu sklad. Je mi totiž jedno, či mi preplatia dph a clo, keď nebudem vedieť vyplniť formulár JCD - a že to naozaj nie je brnkačka.
Ja si myslím, že vhodnejšie bude využiť eu sklad. Je mi totiž jedno, či mi preplatia dph a clo, keď nebudem vedieť vyplniť formulár JCD - a že to naozaj nie je brnkačka.
Pozor, EU direct nie je velkosklad v Europe. Teda posiela sa to z tretich krajin mimo Spolocenstva, na 99% Cina. V diskusii spominali, ze je na zakaznikovi co si vyberie - ci chce kredit na dalsi nakup alebo refund penazi na paypal. Takze toto vyzera byt velmi fajn sposob ako okaslat colnicu.
Inak toto poistenie som si vsimol nielen na EU Direct, ale aj na klasickom DX.com, tam to je este lacnejsie, akurat shipping trva dlhsie.
Inak toto poistenie som si vsimol nielen na EU Direct, ale aj na klasickom DX.com, tam to je este lacnejsie, akurat shipping trva dlhsie.
mne teraz presla dost velka krabica z USA s fejkovou hodnotou 3usd, ani to neotvarali, asi som mal stastie.
Jednu vec som si ale vsimol, ze po tom ako som prvy krat vyuzil to vybavenie cez mail a nasledne cez dobierku, vsetko mi uz automaticky posielaju rovno na dobierku vo vyske colneho dlhu, takze je to ovela rychlejsie ako keby som musel cakat na dopis a potom pisat mail.
Jednu vec som si ale vsimol, ze po tom ako som prvy krat vyuzil to vybavenie cez mail a nasledne cez dobierku, vsetko mi uz automaticky posielaju rovno na dobierku vo vyske colneho dlhu, takze je to ovela rychlejsie ako keby som musel cakat na dopis a potom pisat mail.
V priebehu minuleho tyzdna mi prislo 6 zasielok v hodnote od 1,50€ do 55€ a ani jednu nestopli na colnici. (Po)Zajtra pride dalsia (podla trackingu), a aj na nej je uz vystup zasielky z colnice. Asi sa fakt skenerom zameriavaju len na telefony a tablety.
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2016, 20:27)
Inak hovko, ktore obchody este ponukaju taketo poistenie proti colnikom?
//autoeditácia príspevku (09 Máj 2016, 20:27)
Inak hovko, ktore obchody este ponukaju taketo poistenie proti colnikom?
Určite nie iba na to, pozerajú všetko čo môže mať hodnotu, aj hodinky a projektory
.
Mám pocit že toto poistenie ponúkajú všetky veľké obchody, dx a podobné, geekbuying atď, z hlavy to nedám
.
Mimo gearbest, ten to tuším nemá, ani ali a logicky ebay.
Podľa mňa to s novou situáciou rýchlo skončí a mnoho obchodov ti urobí priamo sklad.
Už to tak myslím urobil ibuygo, mali sklad v španielsku, ale teraz neviem či s tým neskončili, dlho som tam nič nekúpil.
Mám pocit že toto poistenie ponúkajú všetky veľké obchody, dx a podobné, geekbuying atď, z hlavy to nedám
Mimo gearbest, ten to tuším nemá, ani ali a logicky ebay.
Podľa mňa to s novou situáciou rýchlo skončí a mnoho obchodov ti urobí priamo sklad.
Už to tak myslím urobil ibuygo, mali sklad v španielsku, ale teraz neviem či s tým neskončili, dlho som tam nič nekúpil.
Dik za odpoved. Kazdopadne dnes som skusil objednat z EUD 70€ vec, uvidime ako na tom budu casovo (co sa tyka dodania) a ako si s tym poradia na colnici. Priplatil som aj to poistenie, tak potom mozem dat vediet, ci to bolo k niecomu dobre a ci sa EU Direct, ako taky, oplati.