Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
chapem co riesis, sak pockaj este. je to 10 dni, to cinania robia bezne (najskor je to automatizovane), dostanu objednavku, online vytvoria dobierku, rovno dostanu tracking number tak ti ho poslu. realne tovar ale odoslu az neskor. velke tovarne nerobia to ze pride im objednavka, tak ti rovno tovar zabalia a bezia s nim na postu. cakaju kym sa nazbiera nejake mnozstvo objednavok, potom to vybavia vsetko naraz, je to efektivnejsie.
s tym trackingom, tak to ostatne funguje aj na slovensku, cez portal slovenskej posty si vytvoris dobierku a rovno dostanes vygenerovany tracking number.
s tym trackingom, tak to ostatne funguje aj na slovensku, cez portal slovenskej posty si vytvoris dobierku a rovno dostanes vygenerovany tracking number.
Je to maly predajca ziadna tovaren a vec ktora uz vtom case existovala /jedinecny umelecky kus/. Este pockam povedzme aby bolo tych 30dni.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
mikioko
Ak sa nemýlim, tak medzi Gearbestom, Aliexpressom, Amazonom a Ebayom nie je veľký rozdiel, všetky stránky zastrešujú rôznych predajcov (nektoré majú aj vlastný predaj), a ako písal paacid, nikto nebeží na poštu, ku kuriérovi hneď ako mu príde objednávka. Predajca má na to určený čas, za ktorý to má byť doručené zákazníkovi. Pokiaľ vie, že doprava cez DHL/DPD trvá týždeň a má na to mesiac, tak sa s podaním zásielky nemusí nikam ponáhľať, počká si na viac objednávok. Moja zásielka z Gearbestu bola doručovaná cez DPD jeho z Ebay je cez DHL, čo je dosť podobný spôsob doručenia, preto som písal, čo som písal...
Ak sa nemýlim, tak medzi Gearbestom, Aliexpressom, Amazonom a Ebayom nie je veľký rozdiel, všetky stránky zastrešujú rôznych predajcov (nektoré majú aj vlastný predaj), a ako písal paacid, nikto nebeží na poštu, ku kuriérovi hneď ako mu príde objednávka. Predajca má na to určený čas, za ktorý to má byť doručené zákazníkovi. Pokiaľ vie, že doprava cez DHL/DPD trvá týždeň a má na to mesiac, tak sa s podaním zásielky nemusí nikam ponáhľať, počká si na viac objednávok. Moja zásielka z Gearbestu bola doručovaná cez DPD jeho z Ebay je cez DHL, čo je dosť podobný spôsob doručenia, preto som písal, čo som písal...
Ty o koze a ja o voze... Najpodstatnejšie je to, keďže je to z Číny a to si nevedel ja_som, že to je z Číny, teraz majú dva týždne sviatky nového roku a nikto tam nič nerieši lebo majú dovolenky.
Ja by som počkal.
Ja by som počkal.
-
Mek
Addict
Ale pozor, necakaj moc dlho. Existuje lehota, po ktorej uz nemozes otvorit dispute, tak ho otvor na konci tej lehoty. Tusim je to 40 dni, ale nie som si isty, pohrab sa niekde v help & supporte.
Ake dlhe bude obdobie od potvrdenia objednavky predajcom po jej realne odoslanie, je v rukach predajcu. Ten si v listingu moze zvolit "handling time", ktory je potom uvedeny a kupujuci sa moze podla toho zariadit. Ak uz bol handling time prekroceny a predajca neodpoveda, je to podozrive. Napriklad ja tiez predavam cez ebay nejake prebytocnosti, a mam handling time 5 dni, aby som to stihol aj ked budem v momente ked pride objednavka, odcestovany. Ak viem, ze nestiham, poslem spravu kupujucemu, aj to sa mi uz raz stalo, a bol rad, ze som ho informoval.
Ake dlhe bude obdobie od potvrdenia objednavky predajcom po jej realne odoslanie, je v rukach predajcu. Ten si v listingu moze zvolit "handling time", ktory je potom uvedeny a kupujuci sa moze podla toho zariadit. Ak uz bol handling time prekroceny a predajca neodpoveda, je to podozrive. Napriklad ja tiez predavam cez ebay nejake prebytocnosti, a mam handling time 5 dni, aby som to stihol aj ked budem v momente ked pride objednavka, odcestovany. Ak viem, ze nestiham, poslem spravu kupujucemu, aj to sa mi uz raz stalo, a bol rad, ze som ho informoval.
Cinsky novy rok bude az 25.1. a pracovne volno bude do 30.1.:mikioko napísal:Ty o koze a ja o voze... Najpodstatnejšie je to, keďže je to z Číny a to si nevedel ja_som, že to je z Číny, teraz majú dva týždne sviatky nového roku a nikto tam nič nerieši lebo majú dovolenky.
Ja by som počkal.
https://www.travelchinaguide.com/essent ... /dates.htm
https://www.timeanddate.com/holidays/china/
Nechcem sa pretahovat o pár dní ale citácia z tvojho zdieľania.
"The commonly known New Year calendar counts from the New Year's Eve to the Lantern Festival on February 8th 2020.
According to the old folk customs, the traditional celebration starts even earlier, from the 23rd day of the twelfth lunar month."
A to ze je kompletne všetko zatvorene v tomto období je fakt.
"The commonly known New Year calendar counts from the New Year's Eve to the Lantern Festival on February 8th 2020.
According to the old folk customs, the traditional celebration starts even earlier, from the 23rd day of the twelfth lunar month."
A to ze je kompletne všetko zatvorene v tomto období je fakt.
Podla mma na eBayi neotvori este dispute. To dokaze na Aliexpresse. Lebo rovnaky pripad mam aj ja na eBayi, predajca vyplnil online objednavku u kuriera, ale tovar neposlal. Vyhovara sa, ze zlyhal kurier a poslal to normalnou postou. Uz som mu pisal, ze mu dam very negative feedback a tovar vratim spat. Tak mi pise, ze on emoze za prepravu a je mu to luto. Pritom mal v popise, ze posiela do dvoch dni a ma to ist z Rakuska, ale je to uz 11 dni a po tovare ani stopa. Lenze neviem otvorit este dispute k tomu, ani nic podobne.
Vcera v noci odpisal ze zasielka je stale v preprave a info v dhl nie je preto ze transport z takej dialky je pomaly. Tak uvidime, aspon ze reaguje.. Mal som totiz podozrenie ci to nepredal niekomu inemu za vyssiu ponuku.
DHL aj dalsi maju system, ktory je prepojeny na celom svete a je jedno, ze ci zasielka ide z Prahy alebo Hong Kongu. V kazdom depe skenuju ciarovy kod, ktory sa hned uklada do systemu.
DHL to v ruke ešte nemá, má len pravdepodobne oznámenú budúcu zásielku. Predpokladám klasický scenár, z Číny to ide bežnou fintou a dhl to dostane až keď to bude v eú. V tom lepšom prípade bude vybavené aj DPH.
- jj vidim to rovnako, len som myslel ze po vyse 10tich dnoch mohlo byt v uz v Ukbaldorex napísal:DHL to v ruke ešte nemá, má len pravdepodobne oznámenú budúcu zásielku. Predpokladám klasický scenár, z Číny to ide bežnou fintou a dhl to dostane až keď to bude v eú. V tom lepšom prípade bude vybavené aj DPH.
Zlé načasovanie. Ešte stále dobiehajú vianočné zásielky a je tu príprava na prichádzajúce sviatky v Číne.
Ustálenie doby dodania tipujem tak na apríl.
Ustálenie doby dodania tipujem tak na apríl.
Ahojte , ako skontaktujeme predajcu na ebay cez mobilnú aplikáciu nikde to tam nevidím mám otvorenú položku ktorú chcem kúpiť ale nikde nevidím kde sa môžem predajcu na ňu opýtať... Dik za odpoved
má niekto skúsenosti s Aliexpress PREMIUM SHIPPING? je to vraj expresné dodanie za 7-15 dní, len či to dodržia...
na nete som tiež našiel informáciu, že APS využíva služby komerčných spoločností ako napríklad DHL a že pri dodaní môže kuriérska spoločnosť pýtať nejaký doplatok. je to pravda?
ďakujem
na nete som tiež našiel informáciu, že APS využíva služby komerčných spoločností ako napríklad DHL a že pri dodaní môže kuriérska spoločnosť pýtať nejaký doplatok. je to pravda?
ďakujem
-
Mek
Addict
Samozrejme, moze, a pokial je to zasielka podliehajuca colnemu konaniu, okrem cla si vypytaju aj mastny poplatocek za zastupovanie v colnom konani.
Nakupte poslední laciné cetky na Aliexpressu. Za deset měsíců už to tak jednoduché nebude
Inak ja mam dve objednavky na ceste, uz opustili Cinu, ktovie ci vobec pridu...
Inak ja mam dve objednavky na ceste, uz opustili Cinu, ktovie ci vobec pridu...
otázka - je nejaký limit za koľko si môžem ako súkromná osoba objednať z Číny a importovať na Slovensko? žienka toho dosť objednáva (aj pre kamošky) cez môj účet cez ktorý objednávam pochopiteľne aj ja, oblečenie hračky elektroniku príslušenstvo darčekové veci atď. môžu mi zrátať viac kusov rovnakých vecí v rôznych zásielkach a zdaniť? napríklad 10ks tričiek v 4 zásielkach... nechcem sa dostať do nejakých prúserov s daňovým... či som až príliš paranoidný a nikto mi tam neráta, koľko kusov čoho som si za mesiac/rok objednal? 
edit: žiadne fejkové oblečenie ale len lacné casual veci do 5€ čo sa pomaly neoplatí ani prať
vo väčšine prípadov 1ks z jedného dizajnu/farby... proste žiadne kvantity čo by dokázali naplniť butik... len keby si to niekto napočítal za posledného pol roka, tak to môže byť dokopy aj 40-50ks v dávkach tak 2-3 objednávky mesačne 
edit: žiadne fejkové oblečenie ale len lacné casual veci do 5€ čo sa pomaly neoplatí ani prať
Nestresuj. K nicomu takemu nedojde. Objednavam mesacne niekolko nasobne viac veci.
ok, díky
lebo niekde na nete som čítal, že pri importovaní tovaru nad určitú hranicu (v kg tovaru alebo eur) sa to berie už ako obchodné množstvo a nie súkromná spotreba, rieši sa tam clo, dph a proste zapojí sa do toho daňové....