Čaute, mám ultrabook HP Envy 6 1030ec, je tam Intel Core i5 3317u s vstavanou grafikou Intel HD4000, a k tomu je tam dedikovaná AMD Radeon HD7670M. Už dlhší čas evidujem, že mi book hučí a hreje sa jak kanvica aj v idle, a dosť ma to štve. Teploty CPU okolo 75°, čo je na takýto tenký book docela normálne. Aj samotné teploty grafických kárt nie sú nejaké extrémne. Problém je, že už po zapnutí PC, keď nebeží žiadny proces, ktorý by mal byť spúšťaný AMD grafikou, sa mi ventilátory rozhučia, a GPU-Z hlási vyťaženie AMD grafiky na 80 a viac percent. Notebook je teda horúci a hlučný ako pri hraní hry. Pritom Intel grafika má load okolo 0%, raz za čas vyskočí na 1-3%. V tomto štádiu by mala makať Intel grafika, a AMD odpočívať, až kým nespustím požadovanú aplikáciu, alebo nie?
Všimol som si to od Catalystov 13.6, respektíve tých Júnových, ktoré podporovali Windows 8.1, a keďže odvtedy žiadna podpora od AMD pre 8.1 nebola, a až teraz vyšli 13.10, ktoré podporu pre 8.1 znova priniesli, aktualizoval som, no problém pretrváva. Neviete, ako na to? Prikladám screeny z GPU-Z.