Deflektory okien
Deflektory okien
Chcel by som deflektory(ofuky) okien na Octaviu I. Aké máte s tým skúsenosti? Aký to plní účel?
Re: Deflektory okien
naco to chces ak nevies aky to plni ucel? 
ja s tym mam skusenosti velmi dobre, aj ked to momentalne na aute nemam, mal som to na starom a dost mi to chyba, vzdy zabudnem kupit, instalacia jednoducha
sluzi to na to, ze ked si pri jazde pootvoris okienko, ten hluk nebude az taky prenikavy, ja som to ale vyuzival napr aj v horucavach, ked som odchadzal od auta, nechal som pootvorene okna aby sa vetralo auto, zvonku nebolo vidno ze su pootvorene
ja s tym mam skusenosti velmi dobre, aj ked to momentalne na aute nemam, mal som to na starom a dost mi to chyba, vzdy zabudnem kupit, instalacia jednoducha
sluzi to na to, ze ked si pri jazde pootvoris okienko, ten hluk nebude az taky prenikavy, ja som to ale vyuzival napr aj v horucavach, ked som odchadzal od auta, nechal som pootvorene okna aby sa vetralo auto, zvonku nebolo vidno ze su pootvorene
Našlo sa na nete:
Osobne by som si to na svoje auto nikdy nedal.. ale raz som šiel v taxíku s týmito plastíkmi.. a musím uznať, že prievan v aute pri otvorenom okne vo vyšších rýchlostiach vôbec nebol..... ak by som bol taxikár v aute bez klímy alebo nejaký šofér z povolania, určite by som o tom uvažoval.. ale.......Leto je už v plnom prúde, a vy ešte stále nemáte na vašom aute okenné deflektory (ofuky okien) ? Chyba! Okenný deflektor vám pomôže odvetrávať z auta teplo oveľa rýchlejšie, ako si myslíte.
V čom spočíva účel a výhoda okenného deflektoru ? Pri pootvorení okna zabraňuje hluku vo vysokých rýchlostiach od prúdenia (turbulencia) vzduchu. Ďalšia výhoda okenných deflektorov je tá, že pri sychravom počasí a daždi, môžete mať okno pootvorené do určitej miery a vychutnáte si tak príjemný letný „dažďový“ vzduch, bez toho, aby vám napršalo do kabíny.
Namontovaním okenného deflektoru získa vaše auto lepší a štýlovejší vzhľad. Navyše, budú slnečné lúče čiastočne eliminované a tým sa „atmosféra“ v popredí kabíny jemne stemní.
Montáž týchto deflektorov nie je vôbec náročná (podľa priloženého návodu), zvládne ju každý zručný vodič.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ja som to na kupovanom aute mal...hneď to išlo preč...rozhľad z kabíny omnoho horší, rozhľad do križovatky ako keby som pozeral cez kľúčovú dierku, neustále pomykovanie s hlavou pomedzi obrovský stĺpik s deflektorom...no ďakujem...musím uznať, že som si ale pripadal tak nejak súkromnejšie...ale čo sa bezpečnosti týka je to nahovno...
tak jasne ci to davas na tico,micru alebo berlingo 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ako si to myslel?...
mal som na mysli vysku auta a posed vodica..
Mal som to na favorite, vyhoda bola hlavne pri vetrani za dazda - nerosilo sa okno, neprsalo dnu. Tak isto spominane pootvorene okienko pri parkovani ci prievan za jazdy - nefackal ma ten vzduch, ako bez nich.
Ale co sa tyka hluku, tak pri okne otvorenom viac, ako bola vyska deflektoru bol ohluk neporovnatelne vyssi. Proste to rezalo vzduch. S vyhladom som problem nemal vobec.
Ale co sa tyka hluku, tak pri okne otvorenom viac, ako bola vyska deflektoru bol ohluk neporovnatelne vyssi. Proste to rezalo vzduch. S vyhladom som problem nemal vobec.
moje poznatky s anabázy s deflektormi
- kupuj čo najsvetlejšie, v mojom prípade s tmavými def. sa mi za stlpik a deflektor bežne schovalo auto, a to mám relatívne úzke a skoro kolmé stĺpiky
- kupuj také, čo sú pri spätnom zrkadle zúžené
- neponáhľaj sa pri montáži, mne sa podarilo jeden zlomiť.
Inak môžem iba odporúčať, osobne sa mi páči kombinácia fólií vzadu a deflektorov vpredu, najlepšie na tom je že môžem maťo otvorené okná krížom, a nie je prievan, alebo len minimálny.
Nevýhoda je len pomerne vysoký hluk pri pootvorenom okne na "vetračku"
- kupuj čo najsvetlejšie, v mojom prípade s tmavými def. sa mi za stlpik a deflektor bežne schovalo auto, a to mám relatívne úzke a skoro kolmé stĺpiky
- kupuj také, čo sú pri spätnom zrkadle zúžené
- neponáhľaj sa pri montáži, mne sa podarilo jeden zlomiť.
Inak môžem iba odporúčať, osobne sa mi páči kombinácia fólií vzadu a deflektorov vpredu, najlepšie na tom je že môžem maťo otvorené okná krížom, a nie je prievan, alebo len minimálny.
Nevýhoda je len pomerne vysoký hluk pri pootvorenom okne na "vetračku"
trošku OT ale napadlo ma ako kedysi hlavne rôzne Lady, Moskviče, Oltcity mali na oknách také obrovské deflektory asi cez polku okna a tak vypuklé, že to vyzeralo jak uši