ale clovek sa uci na vlastnej, empirickej, skusenosti. Keby si opisoval sex mladému nadržanému panicovi, tak myslis ze by sa s tym dozivotne uspokojil? Ze by si on povedal-aha tak uz som pocul od Blastbita ake to je, tak uz ma to nelaka vyskusat? Musíš uznať, že to je absurdné a tak je to aj s ostatnymi zivotnymi skusenostami.Blastbit napísal: 22 aug 2021, 21:55 To je pravda z trucu by to robili ale lepšie sa učiť na chybách druhých ako na svojich o to mi ide celý čas vysvetliť. Kto do nejakej srajdy spadne nech potom nenastavuje ruku aby mu mal ktosi pomahať. Ked mal možnost vybrať, tak si vybral zle, nech znáša dosledky potom.
Keď bola v 90tych rokoch na Slovensku epidemia užívania heroínu, tak to bolo presne z toho dôvodu, že dovtedy /komunistu drzali stat hermeticky uzavrety/ neexistovala spoločenská skusenost s heroinom. Ja si tu dobu pamatam, pretoze som vtedy bol na strednej škole v Petrzalke co bolo vtedy asi drogove epicentrum statu a napr travu spoluziaci bezne fajcili aj pred skolami pre vyucovanim, bolo to velmi roszirene. Dalsi spoluziak z mojej triedy bol dokonca uzivatel heroinu.
A teraz vysledok, ako dopadli tito uzivatelia? Drviva vacsina z nich proste po mesiacoch ci rokoch experimentovania bud s tym uplne skoncila, alebo od urciteho bodu frekvenciu uzivania znizila na uroven na ktorej to maju dlhodobo pod kontrolou. Ten uzivatel heroinu bol na lieceni v Trnave a nasledne pokial viem uz ziadne problemy s drogami nemal.
A nasledne sa vytvorilo spolocenske povedomia o tom, co heroin dava a co berie a uzivatelov heroinu zacalo postupne klesat a dnes ich je v podstate minimum, preslo sa na ine, vacsinou menej navykove drogy. Inac by si sa cudoval, kolko rekreacnych uzivatelov travy je aj medzi vysokymi managermi ktori musia vediet pracovat s cistou hlavou pretoze robia rozhodnutia za obrovske peniaze. Je to proste o primeranej miere. Rovnako ako sa da umiernene a rozumne uzivat alkohol, tak rovnako to plati aj pre ine latky. Samozrejme, ak clovek cítí, že ma proste geneticku predispoziciu na rychly vznik zavislosti, tak by mal byt opatrny a podla uvazenia radsej danu latku neuzivat vobec ci minimalne. Kazdy sme trochu iny, niekto moze pit alkohol vela cely zivot a nikdy sa alkoholikom nestane, iny si moze vypestovat zavislost uz po par mesiacoch.
Ja som tu genezu vyvoja uzivatelov marihuany sam videl, boli to moji spoluziaci, roky, prakticky nikto z nich nepresiel trvalo na tvrdsie veci. Niektori ano hulili viacej ako bolo vhodne, ale to vacsinou suviselo s inymi, napr rodinnymi problemami a keby nemali travu tak by sa proste ozierali.