Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Blastbit »

gogo956 napísal: 13 aug 2024, 18:19 v Tajsku je asi 2roky trava dekriminalizovana.
Ale momentalne sa k moci dostala konzervativna koalicia a snaží sa znovu marihuanu prisnejsie regulovať.

Tajsko je pomerne liberalna krajina, ale má silnú budhisticku tradiciu a čiastočne aj súčasnosť. A budhizmus užívanie psychotropnych latok neschvaluje /vratane alkoholu samozrejme/.
Ano a určite sa tuto dočítaš o tom, ako narastá počet psychicky chorých ľudí ktorí užívajú marihuanu. Ako aj to, že narastá počet konzumentov.
https://hnonline.sk/svet/96160706-thajs ... nske-ucely - to je článok z minulého mesiaca.
" Následkom dekriminalizácie preto Thajsko zaznamenalo masívny nárast rekreačných užívateľov. Thajské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že takmer dvojnásobne vzrástli prípady ľudí, ktorí vyhľadávajú liečbu psychických problémov súvisiacich s marihuanou. Ďalšie štúdie poukázali na to, že užívanie drogy narastá najmä medzi mladými. "... Nehovoriac, že si na tom robili predajne biznis.
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mLuks »

chorích? ...minule si tu niekomu opravoval gramatiku
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ako citam, tak si to neustriehli a z dekriminalizacie sa stal neregulovany trh.
Za neregulovany trh s akoukolvek drogou tu snad nie je ziadny uzivatel.

edit:
starysomar napísal: 13 aug 2024, 18:22Dekriminalizácia - áno.
Legalizácia - nie.
Ono sice chapem asi co chces povedat ale tu dost zalezi na detailoch.
Alkohol je na SR legalny, to ale neznamena, ze mozes ofiko predavat z domacej palenice, ci dokonca ci je domaca palenica legalna.
Trava je v Thajsku dekriminalizovana ale neosetrili si regulacie a teda sa z toho stal trestny cin bez postihovania.

Preto ked ja hovorim o legalizacii tak spominam regulaciu ako neoddelitelnu sucast.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks - máš pravdu opravím to, nemalo to byť ako množné číslo je tam výnimka, môj omyl.
Ešte ohľadom tej gramatiky - ja nerád po niekom niečo opravujem, ale ten pánko čo ma tu sekíroval za štylizáciu príspevkov si to " zaslúžil ".
Nech sa tiež pozrie na vlastné príspevky ako vyzerajú, mne sa zase takýto štýl písania + do oči bijúcej mimoriadne chybnej gramatiky prekáža.
Výnimku beriem harrisona, on povedal že má svoje problémy stým, to akceptujem.
K téme - čo som negatívne o tráve vedel som postol, je to ďalší uhol pohľadu na problematiku. Aj v iných chudobných krajinách sa to vypomstí.
Sak áno alkohol nie je dekriminalizovaný na pitie, ale akonáhle nasadneš za volant opitý, alebo začneš byť agresívny je problém, pálenice detto.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit napísal: 13 aug 2024, 18:27 Ano a určite sa tuto dočítaš o tom, ako narastá počet psychicky chorých ľudí ktorí užívajú marihuanu. Ako aj to, že narastá počet konzumentov.
https://hnonline.sk/svet/96160706-thajs ... nske-ucely - to je článok z minulého mesiaca.
" Následkom dekriminalizácie preto Thajsko zaznamenalo masívny nárast rekreačných užívateľov. Thajské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že takmer dvojnásobne vzrástli prípady ľudí, ktorí vyhľadávajú liečbu psychických problémov súvisiacich s marihuanou. Ďalšie štúdie poukázali na to, že užívanie drogy narastá najmä medzi mladými. "... Nehovoriac, že si na tom robili predajne biznis.
tým že dekriminalizovali trávu, tak sa stalo to, že určitá časť ludí ktorí predtým povedzme chlastali, tak teraz hlavne hulia. Takže menej piju ale fajčia travu. Takže sa vlastne až tak vela nezmenilo.
Proste v populacii je urcita cast ludi ktorá je nachylna na uzivanie psychotropnych latok a uzivaju tie ku ktorym maju moznost sa dostat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

V niečom súhlasím. No stým rozdielom, že sa zmenilo to, že predajcovia prídu o dekriminalizovaný biznis, kvôli škodám na užívateloch.
Inak téma by sa mohla aj premenovať, nielen dekriminalizácia/legalizácia marihuany, ale všeobecná dekriminalizácia/legalizácia drog.
Napríklad by sa dekriminalizoval hašiš + užitie a aj hašiš ide ruka v ruke s tvrdšími drogami v pašovaných zásielkach drog, prechod na ne.
Je to taký všeobecný článok o rastlinných drogách - účinky, príznaky, riziká, atd. https://www.nzip.cz/clanek/304-konopne- ... uana-hasis
Asi PS na túto tému odo mňa - ved jasné, nech si každý verí v koho a čo chce, ale každá minca má nielen strany, ale aj hrany a tie som postol.

Edit - pôvodne som mal písané iné. Kašlem na tvoju propagandu. Policajné prípady hovoria jasnou rečou, ked zachytia pašované drogy :smt006
Nie som klamár, kedže tu je to jasne publikované z 3.4.2024 https://www.noviny.sk/krimi/908797-hasi ... -slovenska
" Spoločne so slovenskými kolegami zaistili takmer 100 kilogramov hašišu, päť kilogramov kokaínu, pervitín a ďalšie drogy, " hašiš ruka v ruke s tvrdšími drogami.

Edit 2x - Don Quijote bojoval proti veterným mlynom. Veterné mlyny sa ale daju odpáliť. Rastlina ako zdroj pre marihuanu sa dá tiež zničiť.
Liečebné účely schvalujem, ako aj výrazné zníženie, alebo symbolický trest, nie drakonické tresty za marihuanu. Beriem to neutrálne túto tému.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

dookola si tu budes opakovat tie svoje klamstva? nie, marihuana (ani hasis) nejde ruka v ruke s tvrdsimi drogami. prieskymu a studie do opakovane dokazali. urcite nie u dospelych ludi. ine je to u dospievajucich ale tak tym nikto marihuanu davat nechce.
https://americanaddictioncenters.org/th ... teway-drug
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7359408/

celkovo mam pocit ze vela ludi si pod legalizaciou marihuany predstavi ze sa budu pytliky travy rozdavat pred skolami a ze travove kolaciky budu automacky ku kazdemu menucku v restauracii.
samozrejme aj legalizovana marihuana musi byt regulovana, minimalne tak ako alkohol a cigarety. idealne viac. samozrejme 18+ rokov, idealne iba v specializovanych obchodoch, bez reklam, peknych farebnych obalov a vseliakych prichuti.

co mimochodom aktualne so vsetkymi CBD, HHC, THC-P produktami ktore sa dnes legalne predavaju na trhu vobec nefunguje.
par tyzdnov dozadu som bol s kamaratom v meste, na marianskej otvorili "obchod", vysvieteny, pekny, mozes tam kupit susinu, rozne extrakty, jednorazove cigarety... mas tam gauce, stoly, pripravene drticky, papieriky, bonga.
napriek tomu ze vacsina tychto napodobenin co som skusal boli onicom tak sme tam kupili nejaky extrakt z ktoreho sme sa nafajcili tak ako ani nepamatam. som sa citil ako by som hulil prvy krat.

ozaj je toto lepsie ze si deti mozu z automatov v obchodnych centrach kupovat neregulovane chemikalie a chemicky upravene rastliny ako keby tu mala byt legalna prirodna marihuana ktoru si kazdy bez vacsich problemov dokaze vypestovat doma na balkone?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi Blastbita trochu urazím no je tak trochu ako Don Quijote. Bojuje s niečim čo je síce reálne, no celospoločenská závažnosť toho je zlomkom závažnosti iných škodlivých látok.
A znova - dekriminalizácia. Lenže ono sa dobre vykazuje činnosť hoci šťárou na škole pri ktorej nachytajú mladého nešťastníka s pár gramami, ktorú tupá "verejnosť" obdivuje. A podstatne závažnejšie kriminálne činy neriešia.
Obmedzená legalizácia za prísnych podmienok a kontroly len na liečebné účely.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 13 aug 2024, 20:43" Spoločne so slovenskými kolegami zaistili takmer 100 kilogramov hašišu, päť kilogramov kokaínu, pervitín a ďalšie drogy, " hašiš ruka v ruke s tvrdšími drogami. Takže chod so svojou klamárskou ideologickou propagandou do kelu, že niečo nie je, ked realita jasne ukazuje že je. :wink:
Ako mne fakt neda ako fakt dokazes interpretovat realitu podla svojich pocitov a nam tu vycitat nejaku ideologiu.

Realita podla clanku:
Paseraci drog prevazali drogy roznych druhov, boli chyteni.

Realita podla blasbit-a:
Paseraci drog prevazali drogy roznych druhov, to znamena, ze konecni spotrebitelia konzumuju rozne drogy v pomere v akom boli pasovane.

Autoeditácia príspevku po 20 min 4 sek:
starysomar napísal: 14 aug 2024, 11:56Obmedzená legalizácia za prísnych podmienok a kontroly len na liečebné účely.
S tymto mam problem.

Trh totiz uz existuje a je rozsireny. Pokial dekriminalizujes rekreacne uzivanie tak v podstate ulahcis fungovanie tohto nelegalneho trhu a patologicke pripady neriesis. Pokial povolis len liecebne ucely tak neriesis ani rekreacne ani patologicke uzivanie + vznika ti dalsia prilezitost na dalsie zasobovanie nelegalneho trhu.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 13 aug 2024, 20:43 Edit 2x - Don Quijote bojoval proti veterným mlynom. Veterné mlyny sa ale daju odpáliť. Rastlina ako zdroj pre marihuanu sa dá tiež zničiť.
WTF? Čo tým chcel básnik povedať?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar - realita podla článku a podla Blastbita je taká, že hašiš (a v iných prípadoch aj marihuana) sa preváža spolu s inými drogami = ruka v ruke.
Tak aké moje pocity, ked tu uvádzam jasné fakty, takže to znamená že sa riadim raciom. Takže sa nestotožňujem s lobingom za ňu.
JCM01 - starysomar ma označil za Don Quijote a ten ako vieme bojoval s veternými mlynmi. Lenže veterné mlyny sa dajú poraziť.
A príklad marihuany sa dá poraziť a aj zabrániť jej výrobe. Dá sa to, len niekto chce v tom vidieť biznis, tak ako liberálne strany vo svete.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Blastbit
V dnešnej dobe je ťažko zamedziť pestovaniu marihuany, pretože sa to presunulo hlavne indoor a vybavenie k tomu nie je až tak drahé.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Blastbit napísal: 14 aug 2024, 14:35JCM01 - starysomar ma označil za Don Quijote a ten ako vieme bojoval s veternými mlynmi. Lenže veterné mlyny sa dajú poraziť.
A príklad marihuany sa dá poraziť a aj zabrániť jej výrobe. Dá sa to, len niekto chce v tom vidieť biznis, tak ako liberálne strany vo svete.
ty dokazes este aj prislovie "bojovat s veternymi mlynmi" pretvorit do svojej reality :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 14 aug 2024, 14:35javatar - realita podla článku a podla Blastbita je taká, že hašiš (a v iných prípadoch aj marihuana) sa preváža spolu s inými drogami = ruka v ruke.
Ano drogy sa pasuju castokrat spolocne. To neznamena, ze sa spolocne aj uzivaju.
Blastbit napísal: 14 aug 2024, 14:35Tak aké moje pocity, ked tu uvádzam jasné fakty, takže to znamená že sa riadim raciom. Takže sa nestotožňujem s lobingom za ňu.
Tak prosim uved racionalne argumenty, preco pasovanie drog spolu znamena, ze sa budu aj spolocne uzivat -> bude sa na ne prechadzat ako pises tu:
Blastbit napísal: 13 aug 2024, 20:43..hašiš ide ruka v ruke s tvrdšími drogami v pašovaných zásielkach drog, prechod na ne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar - racionálny argument je taký, že kto chce už len zo zvedavosti skúsiť okrem hašišu alebo marihuany iné, tak skúsi napr kokaín.
Príde zásielka hašiš, marihuana a kokaín, tak drogová organizácia dá konzumentom hašišu, trávy ich zbožie a užívateľom kokaínu ich zbožie.
Tí čo užívajú hašiš a marihuanu a sú v jednej odberateľskej skupine drogových odberateľov s tými čo berú kokaín, tak ho časom začnú brať aj oni.
V tých chudobných krajinách je skrátka bežné, že začnú najprv marihuanou, pokračuju extázou a následne prejdú aj na tie tvrdšie drogy.
Na Jamajke je marihuana bežná, ale v UK pôsobí jamajský gang/gangy Yardie ktorý začne vyrábať a predávať tvrdšie drogy okrem marihuany.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yardie pozrieť link
" Yardie and Posse gangs from Jamaica became heavily involved in the trafficking of crack cocaine and other drugs,.."
" Yardie gangs are notorious for their involvement in gun crime and the illegal drug trade, notably marijuana and crack cocaine in the United Kingdom. "...Takže som napočítal 4 argumenty ( prvé tri vety, o chudobných krajinách a to Jamajke je štvrtý).

Autoeditácia príspevku po 2 min 34 sek:
aacid napísal: 14 aug 2024, 15:09 ty dokazes este aj prislovie "bojovat s veternymi mlynmi" pretvorit do svojej reality :D
Don Quijote bol film v ktorom ten rytier bojoval s veternými mlynmi. Tak žiadna moja realita, ale historicky sfilmovaný román.
A písal som, že sa dá bojovať aj proti marihuane a iným drogám, aj keď sa to niekomu môže zdať, ako boj s veternými mlynmi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 14 aug 2024, 16:52javatar - racionálny argument je taký, že kto chce už len zo zvedavosti skúsiť okrem hašišu alebo marihuany iné, tak skúsi napr kokaín.
Lenze to je len tvoj osobny pocit, nie fakt. Ako ti posielal napr. aj aacid - droge cez ktoru sa dostanes k tvrdsim drogam sa vola "gateway drug". A trava ani hasis nou vseobecne nie su (individualne pripady sa najst mozu). Ked drogovy paseraci/dileri rozsiruju svoje portfolio tak to robia kvoli tomu aby ziskali viac zakaznikov, nie aby existujucim zakaznikom predali viac druhov drog. Oni totiz vedia, ze zakaznici maju rozne priority a rozne financne moznosti.

Ak chce niekto skusit kokain tak je to na zaklade informacii ktore ma o kokaine, nie preto, ze predtym skusil mariuhanu (nehovoriac o totalne odlisnych ucinkoch ktore tieto dve drogy maju).

Ty totalne ignorujes zdroje ktore su ti poslane - ak mas problem s anglictinou tak povedz, to sa da vyriesit, nie proste ignorovat studie a data a potom si spajat veci tak aby ti to nenarusilo tvoje osobne pocity. Len sa zopakujem - kedysi som mal nazor na drogy podobny ako ty, presvedcili ma data, odbornici a chladny racionalny pristup, nie ideologia.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar
Tí zákazníci chcú vyskúšať aj iné chuťe/stavy, ako to máš pri alkohole, tak aj pri cigaretách a aj drogách, žiaden môj pocit, ale fakt.
Tiež tu posielam zdroje mojich tvrdení, jednak som o nich dávnejšie vedel a jednak už sa niečo mení aj v 2024 a tie fakty sem tiež dávam.
" presvedcili ma data, odbornici a chladny racionalny pristup " - no a s chladnou hlavu som ti poslal aj to o Jamajčanoch čo nekalé robia v UK.
Ešte si mi neodpovedal o dekriminalizácii alebo legalizácii hadieho jedu (aj drogy sú jed) pre ľudí, ktorí by chceli lepšou formou ukončiť svoj život.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 14 aug 2024, 16:52 Don Quijote bol film v ktorom ten rytier bojoval s veternými mlynmi. Tak žiadna moja realita, ale historicky sfilmovaný román.
A písal som, že sa dá bojovať aj proti marihuane a iným drogám, aj keď sa to niekomu môže zdať, ako boj s veternými mlynmi.
Boj s veternými mlynmi je frazeologizmus = činnosť, ktorá je od začiatku odsúdená na neúspech a nemá žiaden zmysel. To dielo je satira na blbých rytierov odtrhnutých od reality a Sancho Panza (pomocník) je ten múdry, ktorý mu márne vysvetľuje, že to nie sú zakliati obri, ale iba mlyny. Don Quijote dostane nakladačku a keďže je úplne blbý a mimo, tak si to samozrejme vysvetlí po svojom... Ale asi som dostal iné klasické vzdelanie ako ty.

Inak v dnešnej dobe je to veľmi aktuálne dielo. Aj keď rytierstvo už neexistuje. Na Slovensku je kopa takých Don Quijotov, ktorí sa púšťajú do boja s niečím, čomu vôbec nerozumejú a keď to skončí totálnym fiaskom, tak si to vysvetlia nejako v súlade s vlastnou alternatívnou logikou. Samozrejme to nikdy nie je ich chyba.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:39Tí zákazníci chcú vyskúšať aj iné chuťe/stavy, ako to máš pri alkohole, tak aj pri cigaretách a aj drogách, žiaden môj pocit, ale fakt.
Doloz, pretoze prvy link od aacida tvrdi nieco ine. A rozhodne budem verit viac American Addiction Centres, cize ludom co so zavislakmi realne pracuju ako tebe.
Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:39No a s chladnou hlavu som ti poslal aj to o Jamajčanoch čo nekalé robia v UK.
A to, ze tie drogy koncia u rovnakych spotrebitelov je zase len tvoj pocit a linky ktore tak vytrvalo ignorujes ich vyvracaju.

To je ako tvrdit, ze ked chodim do pekarne na chleba a oni zacnu predavat aj maso tak si ho musim kupit lebo zrazu budem mat tuzbu aj po mase :roll:
Blastbit napísal: 14 aug 2024, 17:39Ešte si mi neodpovedal o dekriminalizácii alebo legalizácii hadieho jedu (aj drogy sú jed) pre ľudí, ktorí by chceli lepšou formou ukončiť svoj život.
Asistovane samovrazdy su osobitna tema, ale v zasade by som dvojicu legalne a regulovane uplatnil aj tu. Ak chces o tom diskutovat tak v prislusnej teme, nie tu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko - takže znovu, písal som o filme, neriešim tu význam slov "boj s veternými mlynmi".
Ako aj minule tvoje narážky napr na moju rodinu a opakovane na mňa a moje vzdelanie si schovaj.
Bud sa venuj téme o marihuane o ktorej nemáš informácie ale môžeš ich získať, alebo ma neobťažuj.

javatar - no ja Američanom veriť nebudem, na koľko majú dosť problémov. Sieť spotrebiteľov sa rozširuje - to mäso v pekárni si môžem zo zvedavosti kúpiť, ak mi ho niekto odporúči. Preložené do drogovej temy ( ten kokain si môžem zo zvedavosti kúpiť, ak mi ho niekto odporuči ).
Ja z morálneho ani etického hľadiska nie a nedával by som im jed, aby si ho mohli kúpiť v predajni a aplikovať napr. doma.

Ako som už spomínal, ved jasné verte si komu čo chcete, môžem mať nato aj opačné a podložené názory a nevidím dôvod to viac rozoberať.
Vždy keď bude prípad marihuany (užívatel ktorý má zároveň pri sebe aj tvrdé drogy ), tak to sem bez váhania postnem, lebo taká je realita. :wink: :smt006 Ani sa nečakalo dlho, síce modrý konik ale ide o prípad ženy z 30.6.2024 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne ... marihuanu/
" Mala som vztah, expriatel bol zavisly na marihuane a mal aj tvrdsie odskusane…mal zaujem sa zmenit a prestat ale to sa nedalo, neustale klamal, mna to uz nebavilo. Od vtedy mam pravidlo ze s chlapom co ma skusenosti s drogami sa ani do reci nedam. " - komentár od ženy oblaacik.
Edit k príspevkom na druhej strane - vážne sa nebudem zaoberať príspevkami, ktoré píšu o niečom, čo som ani nepísal. Postol som potvrdené info.
Stačí pozrieť linky na 114 strane = úmrtia, poškodzovanie zdravia, kombinácie marihuany s inými drogami - kto poctivo prečíta zistí pravdu o tom.
Napísať odpoveď