Delhpi... blbá otázka XD

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
MrGizmof
King
King
Používateľov profilový obrázok

Delhpi... blbá otázka XD

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Skúšam si v Delphi spraviť rozvrh ale mám jeden problém.. no viac problémov.. za prvé neviem spraviť tabulku.. to som ale vyriešil tak že sa stlačí tlačítko a ukáže určití deň... tu ale zase neviem ako spraviť to aby sa to dalo aj na viac riadkov.. nie iba jeden predmet :lol: .

No a ak by bol niekto taký dobrý, že aby sa dal aj editovať, viem že na to treba myslím ListBox ale neviem ako spraviť to aby sa to niekde uložilo a pri spustení programu načítalo....

Viem že sú to debilné otázky ale ja začínam a čo mi povedal profesor tak že na takomto sa naučím hneď zopár vecí na jeden záťah :cry:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na tabulku máš komponentu stringgrid, ukladať ju môžeš do súboru (najlepšie ako csv)
MrGizmof
King
King

No ale tu ide aj o to že neviem s tou tabulkou pracovať.. ale hádam som teraz dačo našiel :D .

A tá tabulka aj tak nejde editovať.. no ale to nevadí... ja som to zle napísal :lol: . Potrebujem to že niekde bude poznámkový blok tam. Tam si bude môcť niečo písať, uložiť si to potom ako nejaký súbor a otvoriť v tom programe.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Z toho čo píšeš to vyzerá tak, že vôbec netušíš ako sa v Delphi programuje. :)
Najskôr by si si asi mal pozrieť ako sa používajú základné komponenty. ;)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tá "tabulka" sa dá editovať keď jej to nastavíš v object inspectorovi (alebo nastavíš danú property programovo)
MrGizmof
King
King

To že v ňom neviem programovať je pravda.... viem zopár vecí ale to je asi tak že klik klik a to je všetko. Len som si chcel spraviť nejaký rozvrh lebo profák tvrdil že to je jednoduché. :D

//autoeditácia príspevku ( 18 Sep 2008, 15:13 )
Tak takto... nejak som to študoval.. asi 2-3 minuty :D ... a zistil som že ja vlastne potrebujem toto.

Mám proste plochu, tam je editovateľný rozvrh, nejaký kalendár, hodiny a blok na poznámky.... no tak ja by som potreboval spraviť dve veci. Prvá by bola aby sa dali samostatne spraviť poznámky z toho bloku.. ten je napríklad označený ako Blok1. A potom aby sa dali zase otvárať.

A ešte taká vec že aby po vypnutí programu sa otvoril v takom stave ako po zavretí... buď že by sa to uložilo alebo nejak nastaviť,
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no dobre, tak začni :)
nebudeš vedieť hnúť s niečím konkrétnym, tak sa ozvi. To že si sem dal celé zadanie pre nás nič neznamená, nikto ti to tu robiť nebude.
Napísať odpoveď