Delphi a kontrola web linku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

4JOKE napísal:pozrel som si tie zdrojaky... ono nieco podobne som mal aj spravene ale i tak dik zas snahu... inac nechapem co a naco davas do PostData a ci musim nieco vkladat aj do toho headeru alebo to pojde aj bez toho?
...
pozri ten link kde je originál ten zdroják (dával som ho na prvej strane) a tam máš aj popis ako má vyzerať post (nazov1=hodnota1&nazov2=hodnota2) a ako má vyzerať hlavička.
4JOKE
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 4JOKE »

audiotrack napísal:pozri ten link kde je originál ten zdroják (dával som ho na prvej strane) a tam máš aj popis ako má vyzerať post (nazov1=hodnota1&nazov2=hodnota2) a ako má vyzerať hlavička.
aha, jasne :)
4JOKE
Light Star
Light Star

uz som spojazdnil ten synapse komponent a ide to, ale zistil som ze to nefunguje pri chranenych strankach so SSL certifikatom...

...mohli by mi pomoct tieto synapse unity?
ssl_cryptlib SSL/SSH plugin for CryptLib
ssl_openssl SSL plugin for OpenSSL
ssl_openssl_lib OpenSSL support
ssl_sbb SSL plugin for Eldos SecureBlackBox
ssl_streamsec SSL plugin for StreamSecII or OpenStreamSecII

ked tak ktory?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a môžeš sem hodiť konkrétne ako si to spravil? (odkaz na tú knižnicu a zdroják toho tvojho programu)? Ešte som s tým nerobil a rád sa naučím niečo nové.
4JOKE
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:a môžeš sem hodiť konkrétne ako si to spravil? (odkaz na tú knižnicu a zdroják toho tvojho programu)? Ešte som s tým nerobil a rád sa naučím niečo nové.
okej :D ale je to dost onicom spravene... ani tomu moc nechapem ale dajak som to pozliepal... posledna verzia checkuje ci je spravne rapidshare meno a heslo, len problem je s tym ssl ale uz som tam dakde nasiel ze tie synapse komponenty maju aj SSL podporu tak sa idem z toho vysomarit... ak by si dosiel ako nato, tak pls napis...

inac link na ten synapse mas vyssie uz napisany :)
Prílohy
checker.rar
(341.7 KiB) 81 stiahnutí
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Na tie registračné údaje by nebola lepšia tabuľka? (TListView či niečo podobné - audiotrack poraď :) )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Na tie registračné údaje by nebola lepšia tabuľka? (TListView či niečo podobné - audiotrack poraď :) )
stringgrid
4JOKE
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:stringgrid
jj, to sa v poho prerobi, to som len tak narychlo spravil , detaily sa potom este dotiahnu... dolezite je aby sa mi podarilo spojazdnit aj https
chrono
VIP
VIP

Keď tak na to pozerám, tá knižnica (komponent) čo používaš vie aj https.
4JOKE
Light Star
Light Star

chrono napísal:Keď tak na to pozerám, tá knižnica (komponent) čo používaš vie aj https.
jj ale nexapem moc tomu co mam dopisat/prepisat pre tie https...
chrono
VIP
VIP

Do toho tvojho pravdepodobne nič. v súbore httpsend.pas je:

Kód: Vybrať všetko

if not InternalConnect(UpperCase(Prot) = 'HTTPS') then
čo zabezpečí, že sa v prípade potreby použije ssl. Prototyp funkcie InternalConnect:

function InternalConnect(needssl: Boolean): Boolean;

Keď tak na to pozerám, súbor blcksock.pas

SSLImplementation: TSSLClass = TSSLNone;
a

CreateWithSSL(SSLImplementation);
tak budeš musieť pridať do tvojho projektu aj knižnicu ssl_cryptlib, ssl_openssl, ssl_sbb alebo ssl_streamsec. Ani tú premennú SSLImplementation nastavia. To ktorú použiješ, zavisí od toho akú knižnicu máš.
4JOKE
Light Star
Light Star

lol, vazne stacilo tam pridat len jeden unit a uz to ide :D dik moc... v podstate by to malo byt hotove.
chrono
VIP
VIP

4JOKE napísal:lol, vazne stacilo tam pridat len jeden unit a uz to ide :D dik moc... v podstate by to malo byt hotove.
Ktorú ssl knižnicu si použil?
4JOKE
Light Star
Light Star

chrono napísal:Ktorú ssl knižnicu si použil?
ssl_openssl (ine som ani neskusal). ale predcasna radost :? ...sice mi to uz vypise tu stranku ale bez lognutia, teda vypise mi to len tu stranku kde sa dava login

//edit: mal som inde preklep takze uz to ide s tou kniznicou v poho

...inac taka otazka: pomocou tych synapse komponentov je to asi tak rychle ako s tym Twebbrowserom nie? ked mi to do mema vypisuje cely zdrojak, tak asi aj ten komponent nacitava celu stranku...
chrono
VIP
VIP

Ak som to správne pochopil, keď sa prihlásiš server ti pošle cookies s najakým kódom.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak ti vypisuje celý zdroják, tak je to porovnateľne rýchle (trochu rýchlejšie, lebo nemusí načítavať obrázky a externé css a js)
4JOKE
Light Star
Light Star

inac kam by som si mohol ten vystup vypisat okrem Mema? tusim vypisovanie do Mema nieje zrovna najrychlejsi sposob. Stacilo by aj do nejakej premennej ale neviem akeho typu (zeby typu Tstring??)...
chrono
VIP
VIP

Nie sú funkcie na hľadanie v TStream?
Vráti to aj http hlavičku odpovede (tam je totiž to cookie)?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

4JOKE napísal:inac kam by som si mohol ten vystup vypisat okrem Mema? tusim vypisovanie do Mema nieje zrovna najrychlejsi sposob. Stacilo by aj do nejakej premennej ale neviem akeho typu (zeby typu Tstring??)...
prečo by to nemalo byť najrýchlejšie? je to to isté ako keby to ukladáš do premennej.

//edit: môžeš ešte použiť RichEdit ale to je to isté ako memo v tomto prípade keď nepotrebuješ ten text formátovať
4JOKE
Light Star
Light Star

audiotrack napísal:prečo by to nemalo byť najrýchlejšie? je to to isté ako keby to ukladáš do premennej.

//edit: môžeš ešte použiť RichEdit ale to je to isté ako memo v tomto prípade keď nepotrebuješ ten text formátovať
...mno uy davnejsie kamos robil do skoly jeden projekt a ked si nechaval vypisovat premenne pre kontrolu do mema tak sa mu to nehorazne spomalilo ...ale to asi bolo tym ze to memo mal viditelne nie? ked si ho dam invisible tak to pojde rovnako rychlo ako v premennej?
chrono napísal:Nie sú funkcie na hľadanie v TStream?
Vráti to aj http hlavičku odpovede (tam je totiž to cookie)?
neviem ci su nato funkcie ale vsak ani hladat az v Memo nieje oproti tomu pomalsie...
A natu druhu otazku ti skor odpovie audiotrack, ja moc nechapem na akom principe ten komponent pracuje a zatial sa mi nexelo tym zaoberat, asi by som to ani nepoxopil :oops:

audiotrack napísal:ak ti vypisuje celý zdroják, tak je to porovnateľne rýchle (trochu rýchlejšie, lebo nemusí načítavať obrázky a externé css a js)
a ak porovnam teraz vypisovanie zdrojaku tymto komponentom s tym ze by som to prerobil len ze by to vracalo ten header, tak oplati sa mi s tym zabijat cas a hladat sposob ako to spravit len cez header ale ta rychlost nebude zasadne vyssia??
Napísať odpoveď