Delphi databaza na php5.sk

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
vlspbvhtzzo
Novice
Novice

Delphi databaza na php5.sk

Príspevok od používateľa vlspbvhtzzo »

zdar
chcem sa opytat, ze ked chcem vytvorit databazu pomocou delphi7, a vytvorim si tam na formulari zakladne komponenty ako :
DBGrid, MySQLServer, MySQLQuery, DataSource

dbgrid, query a source nastavit viem , ale server sa mi nastavit neda

databaza sluzi mne ako zoznam filmov ...
na php5.sk som si spravil databazu s nazvom mojzoznambarcosecko

potrebujem vedet ao mam nastavit v object inspectore MySQLServer
konkretne Host, Port, Username, Password ...

(problem je v tom ze neviem ako nastavit hosta, aby to fungovalo na kompoch, ktore nebudu mat xampp, ale aby sa pripajali priamo cez net na databazu co mam na php5.sk ... pripadne mi poradte nejaky iny server na databazu, a ako ju ponastavovat)

za odpovede vopred dakujem, pripadne mi dajte vediet co vsetko mam este upresnit...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hosta by si mal nájsť v administrácii toho hostingu, kde by to malo byť napísané. Nepoznám ho, tak ti neviem povedať kde presne. Aj tak to ale nemusí fungovať, pretože väčšina freehostingov nemá dovolené konexie k db "zvonka"
vlspbvhtzzo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vlspbvhtzzo »

no mal by mat povolene myadmin, takze by mi teoreticky malo stacit napisat do hosta ten server ... len som nevedel ze ci moze byt server v tvare napr mojadatabazababarcosecko.php5.sk , alebo musi byt IP
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a čo ti robí problem zadať namiesto mojadatabazabarscovsecko IP servera kde tá db je? :) Ale to čo si napísal určite host nebude, nemá tam byť url tvojej stránky, ale host servera kde je db. A to je rozdiel, preto som ti písal nech si to pozreš v administrácii (nie phpmyadmine, to je tiež rozdiel)
Napísať odpoveď