delphi hudba v pozadi a kurzor

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

delphi hudba v pozadi a kurzor

Príspevok od používateľa nitr0 »

da sa dat nejako hudba z nejakeho wavka alebo mp3 alebo z niecoho do pozadia bez nejakych pridavnych komponentov?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

môžeš použiť mediaplayer ktorý je štandarnou komponentou. V tom prehráš aj mp3 aj wav, aby si nevidel ovládanie na formulári tak mu nastav visible na false.
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

ok..dik, ide..a este jako sa da zmenit kurzor mysi na nejaky obrazok z pc..?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no to je trošičku zložitejšie. Musíš si najprv z obrázku spraviť resource súbor, ktorý potom do delphi pripojíš hneď na začiatku implementačnej časti pomocou direktívy:

Kód: Vybrať všetko

{$R kurzor.RES}
Potom ho nastavíš namiesto štandartného:

Screen.Cursors[1] := LoadCursor(hInstance, 'menokurzora');  
  Self.Cursor := 1; 
K vytvoreniu samotného kurzora asi tolko, že si najprv musíš kurzor spraviť cez nejaký grafiycký editor (alebo stiahnúť). Bude sa volať napríklad kurzor.cur. Potom si v textovom editore napíšeš

menokurzora CURSOR "kuzor.cur"
Všímni si že menokurzora čo je na začiatku je jeho identifikátor ako ho zavoláme v delphi cez loadCursor. Potom ide klúčové slovo vyjadrujúce typ (pri kurzoroch je to CURSOR - musí byť velým) a nakoniec cesta. Tento súbor uložíš s koncovkou rc a prekompiluješ pomocou brcc32.exe do res súboru. Ten nájdeš v C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin
Nie je to win32 aplikácia, takže to kompiluješ cez príkazový riadok, ak by si si nevedel s tým rady tak sa pýtaj :)

//edit: teraz podla tvojích tém aj s tým morhuhnom pozerám že si asi UKF. Ak to skalka neskryl, mali by ste v kurze OOP mať prístupné najlepšie riešenia. Ja som za to dostal top, a tam mám aj vlastný kurzor. Neviem (lebo ma tam už nepustí) či máte k tomu aj zdrojáky alebo len exe, tak ak to máš so zdrojákmi tak si pozri ako som to robil.
nitr0
Medium Expert
Medium Expert

zase raz velka vdaka..zvdalol som to :)
Illowerth
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Illowerth »

audiotrack napísal:no to je trošičku zložitejšie. Musíš si najprv z obrázku spraviť resource súbor, ktorý potom do delphi pripojíš hneď na začiatku implementačnej časti pomocou direktívy:

{$R kurzor.RES}
Potom ho nastavíš namiesto štandartného:

Screen.Cursors[1] := LoadCursor(hInstance, 'menokurzora');  
  Self.Cursor := 1; 
K vytvoreniu samotného kurzora asi tolko, že si najprv musíš kurzor spraviť cez nejaký grafiycký editor (alebo stiahnúť). Bude sa volať napríklad kurzor.cur. Potom si v textovom editore napíšeš

menokurzora CURSOR "kuzor.cur"
Všímni si že menokurzora čo je na začiatku je jeho identifikátor ako ho zavoláme v delphi cez loadCursor. Potom ide klúčové slovo vyjadrujúce typ (pri kurzoroch je to CURSOR - musí byť velým) a nakoniec cesta. Tento súbor uložíš s koncovkou rc a prekompiluješ pomocou brcc32.exe do res súboru. Ten nájdeš v C:\Program Files\Borland\Delphi7\Bin
Nie je to win32 aplikácia, takže to kompiluješ cez príkazový riadok, ak by si si nevedel s tým rady tak sa pýtaj :)

//edit: teraz podla tvojích tém aj s tým morhuhnom pozerám že si asi UKF. Ak to skalka neskryl, mali by ste v kurze OOP mať prístupné najlepšie riešenia. Ja som za to dostal top, a tam mám aj vlastný kurzor. Neviem (lebo ma tam už nepustí) či máte k tomu aj zdrojáky alebo len exe, tak ak to máš so zdrojákmi tak si pozri ako som to robil.
Teda ty vôbec nie si skúsený :lol: To zíram
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

kedze tu uz jedna tema je nebudem zakladat novu.
nwm ako v delphi spravit to, ze po kliknuti na obrazok otvori program na ktory vlastne odzakuje ten obrazok nieco ako zastupca.
za kazdu odpoved diiiiq. :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

napríklad takto:

ShellExecute(Handle, 'open', PChar('c:\windows\notepad.exe'), nil, nil, SW_SHOW);
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

DELETE
jj uz to ide thx :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

procedure TForm1.Image1MouseUp(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
  Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
   ShellExecute(Handle, 'open', PChar('c:\windows\notepad.exe'), nil, nil, SW_SHOW);
end;
nezabudni na začiatok programu do uses dopísať ShellApi
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

nj najprv som zabudol :D, ale potom som to tam dopisal v Image1 events som dvakrat klikol na polozku OnClick a uz do teraz ide :P
Napísať odpoveď