Ahoj.
Pred časom mi odišla ramka, čo spôsobovalo strašne dlhé spúšťanie systému a všetkých programov, ako náhle sa spustili už všetko šľapalo 100%. Vymenil som RAM a teraz po asi mesiaci, mi znova PC začal blbnúť. Keď zapínam PC tak najprv sa mi nezapne monitor a dám mu tvrdý reštart a potom sa monitor zapne začne štartovať WIN ale objavujú sa dve varianty:
1.) BSOD
2.) PC sa pri boote lagne
po ďalšom tvrdom reštarte sa už systém spustí korektne. Keď Pc vypnem a chcem ho znovu zapnúť znovu sa opakuje hore uvedená situácia. Pri práci v systéme všetko beží ako hodinky, akurát Opera sem tam hapruje, ale to je skôr problém nej samotnej (hocikedy sama od seba vypne, alebo sa na krátku chvíľu lagne).
Vedeli by ste len tak bajočko poradiť alebo z vlastných skúseností odporučiť možné varianty chýb?
Evidentne sa nejedná o chybu systému ale o HW chybu. Vymenil som RAM aj zdroj. Jediné čoho som sa nedotýkal je CPU a HDD. HDD (P-ATA 320GB) má 4 roky z toho 2 roky nebol vôbec používaný a bol dobre zabalený a odložený. BIOS nebol updatovaný dosť dlho, ale do teraz problém nebol.
Ďakujem.
Desktop - štart PC až na tretí pokus
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Desktop - štart PC až na tretí pokus
...a čo ti píše BSOD?...
-
weroro
Flash coder
BSOD len preblikne a potom je tma alebo samovoľný reštart. Nedá sa stihnúť čítať.
-
Thommas
Addict
Po BIOSe stlač F8 a daj Disable Automatic Restart on System Failure a pozri, čo ti píše BSoD. Ešte o aký systém sa jedná?
tento pocitac - vlastnosti - advanced system settings - advanced - settings - automatically restart
-
weroro
Flash coder
Chlapi díkes. Problém bol v dosluhujúcej grafike. Vymenil som a teraz bez problému.