Devolo - powerline od Tcomu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1022
Registrovaný: 09 jún 2009, 0:42
Bydlisko: Liberec

Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa kzS^ »

Zdar, od tcomu som dosal nove powerline dLan 550+ wifi Starter kit, da sa nanich nejako pripojit a zmenit nazov/heslo pre wifi ??
inak wifi funguje normalne akurat ked sa nanu pripojim tak je Bez internetoveho pripojenia, nevie niekto co s tym ? dik
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1533
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa 4040 »

Možno si ho nespároval,nepriviedol net .Ak vyžaduje rovnakú fázu ,tak ho musíš zapojiť do inej zásuvky.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1022
Registrovaný: 09 jún 2009, 0:42
Bydlisko: Liberec

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa kzS^ »

No telka ide cez neho normalne akurat net nie
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1533
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa 4040 »

Aký modem,router máš od T-Comu ?
kzS^
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1022
Registrovaný: 09 jún 2009, 0:42
Bydlisko: Liberec

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa kzS^ »

Huawei HG8245H a TP-Link AC750 Archer C2, s tym ze na telku mam kable vedene cez ten huawei do powerlinov
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1533
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa 4040 »

Máš net keď ešte T-com dával ten TP-Link k službe alebo si ho kúpil ? Ak máš TP-Link k službe , tak skús powerline zapojiť na lan TP-Linku.Pretože,keď som to takto mal ja , tak iba v jednom porte lan Huawei bol net.Z toho portu lan bol zapojený TP-Link a ten šíril net ďalej.Preto zrejme nemáš net.To že power line vysiela wifi, tak to bude vysielať aj keď zapojíš iba modul s wifi.Dávali to vtedy tak preto, lebo na Huawei bolo zablokované wifi.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1022
Registrovaný: 09 jún 2009, 0:42
Bydlisko: Liberec

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa kzS^ »

Este ked to davali, viem ze teraz staci ten huawei s tym ze im to nahlasis ,no ked dam kable do tp linku nejde zase telka... aj tie powerline su dajaka zajimave lebo na obrazku si ine jak normalne...
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1533
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak je power line v TP-Linku a ide net, tak je všetko v poriadku.Ak som na novom Huawei zapojil powerline inej značky ,tak síce fungovala telka aj net ale telka sekala.Kolega mal cez powerline iba telku aj tak bol problém.Neviem , čo vlastne riešiš ,pretože si nenapísal ale ak chceš poriešiť net, tak použi samostatne powerline alebo radšej kábel na rozšírenie signálu.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional
Príspevky: 1022
Registrovaný: 09 jún 2009, 0:42
Bydlisko: Liberec

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa kzS^ »

takto ked mam powerline zapnuty na huawei telka ide, ale net cez wifi z powerlinu nie (pripojit sa na wifi sice da ale je bez netu)... ked ale zapnem powerline na tp link nejde telka a ci ide net neviem, neskusal som... mne ide o to aby isiel net cez to wifi na powerline + telka... vyssie som to blbo napisal no " ze nejde zase telka "
4040
Professional
Professional
Príspevky: 1533
Registrovaný: 01 sep 2009, 11:34

Re: Devolo - powerline od Tcomu

Príspevok od používateľa 4040 »

Tak ,ako som hore napísal.Ak máš ešte ten huawei nastavený tak, že iba z jedného lan portu ide net napr.Lan1 a z portov Lan3,Lan4 ide telka ,tak to ani nebudeš mať tak, že cez power line Ti pôjde telka aj net.Preto si mal skúsiť zapojiť power line do TP linku alebo do huawei tam, kde máš teraz zapojený ten TP-Link a skúsiť , či máš net na power line.
Napísať odpoveď