DIGI a tv zasuvka

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Vguru
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

DIGI a tv zasuvka

Príspevok od používateľa Vguru »

Na uvod chcem vsetkym osvetlit situaciu aka sa nam doma stala. Robili sme rekonstrukciu obyvacky v nasom dome. Ten "pan majster" ktoreho si na to zavolali moji rodicia (neskor to aj lutovali) nam poradil "dobru vec" nech si dame obycajnu tv zasuvku ako je v panelakoch a do nej sa natiahne kabel od satelitnaho prijimacu (DIGI) ktory sa neskor zamuroval (ten kabel) koly estetickym detajlom. Ked uz bolo vsetko hotove chcel som napojit dekoder do tej zasuvky a... samozrejme nic (ako som neskor vygooglil nikdy to nepojde lebo prijimac a dekoder musia byt zapojene napriamo). Tak som vymontoval zasuvku napojil som kabel cez 2 spojky na hlavny a ani tak to neslo.. Teraz nasleduju moje otazky. Je rozdiel medzi obycajnym kablom na ktory sa napaja klasicka antena (kedze predpokladam ze taky je tam zamurovany) a tym kablom ktory pouziva DIGI?. Pokial by tam rozdiel ziadny nebol je mozne ze tam tie spojky nemozu byt?? A ak by tie spojky nevadili zachranil by to nejaky zosilnovac signalu? (ak taky vobec existuje) Co sa tyka takychto veci velmi sa v tom nevyznam preto tieto otazky.. Za odpovede vam vsetkym vopred dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: DIGI a tv zasuvka

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kabel je proste len kabel, on len prenaša signal. Žiaden špecialny neexistuje. A teda, je jedno akym to prepojiš, vždy to bude to iste. Či už ho maš original od Digi, alebo ho najdeš hoci aj na smetisku.
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Ahaa kabel je rovnaky... Takze chybu treba hladat bud v spojkach alebo potom vo vyhotoveni?? Mysim tym ze je nejaka koncovka zle alebo slabo nakrutena...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Možne to je. Ale ťažko sudiť, keď človek nevidi ako je to zapojene.
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Napadlo ma este nieco.. Kedze to ma byt zapojene "na priamo" nevadia tomu 2 spojky medzi kablami? Momentalne je to zapojene tak ze kabel ide od satelitu do miest kde je z mura vyvedeny druhy kabel tu sa nachadza prva spojka dalej pokracuje kabel v stene do obyvacky kde je vyvedeny do miestnosti a na tomto mieste v dosledku nedostatocnej dlzky je dalsia spojka na ktoru je napojenych cca dalsich 50 centimetrov kabla. Cize je to v podstate zapojene na priamo pokial tomu nevadia tie 2 spojky.. (a pokial mam vsetky tia koncovky a spojky dobre nahodene samozrejme :D ) najradsej by som bol keby sa vylucili problemi zo spojkami zapojenie koncoviek prejdem pre istotu este raz a potom uvidim.. Pokial to nepojde tak chyba bude len v tych spojkach...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ryan Giggs napísal:Kabel je proste len kabel, on len prenaša signal. Žiaden špecialny neexistuje. A teda, je jedno akym to prepojiš, vždy to bude to iste. Či už ho maš original od Digi, alebo ho najdeš hoci aj na smetisku.
A pocul si uz o impedancii koaxialneho kabla?Myslim ze nie.Nie je kabel ako kabel...

Na autorovom mieste vezmem normalny koax 75ohm a vyskusam to prepojit.Pokial to funguje,tak potom by som hladal pricinu vo vedeni umiestnenom v stene...
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

To znamena ze moze byt viac druhov koaxialu a prave ten v stene nemusi byt ten pravy ktory by tam mal byt?? No nepotesil si ma uz som myslel ze aspon jednu pricinu sme odstranili.
Ryan Giggs
VIP
VIP

dudo02 napísal: A pocul si uz o impedancii koaxialneho kabla?Myslim ze nie.Nie je kabel ako kabel...
Isteže počul. Avšak to veľku rolu nehra. Dosť silno pochybujem, že by tam mal kvôli prenosu tv signalu nejaky iny. Preto som ho tymto nechcel miasť.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No pochybujem aj ja,ale dovod preco to nefunguje nejaky musi byt.Okrem toho si pisal,ze na kabli vobec nezalezi,tak som ta len chcel poopravit,nakolko to nie je pravda.
Vguru-vezmi kabel koax 75ohm a vyskusaj to prepojit.Ak bude fungovat,vieme,ze sa treba zamerat na kabel v stene...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a čo takto zamurovať do steny tú bielu plastovú trubičku aby sa dal kábel potom vymieňať ???
skontroluj ,či ten kábel vôbec ide a tak či vlastne vedie signál, možno je niekde prerušený poprípade skrat
Ryan Giggs
VIP
VIP

dudo02 napísal:No pochybujem aj ja,ale dovod preco to nefunguje nejaky musi byt.Okrem toho si pisal,ze na kabli vobec nezalezi,tak som ta len chcel poopravit,nakolko to nie je pravda.
Ano, ale ja som reagoval na tento konkretny pripad. Nemyslel som to všeobecne. Ale beriem, že to vyznelo inak.
Skôr by som videl problem v zle zmontovanych zasuvkach.
Napísať odpoveď