Digital pre zaciatocnika
Digital pre zaciatocnika
Chcem sa zacat venovat fotografovaniu a tak riesim otazku co kupit pre zaciatok ... najprv som rozmyslal o zrkadlovke no myslim si ze zatial by mi stacil aj ultrazoom ... zvazujem Panasonic Lumix DMC-FZ50 alebo Canon PowerShot S5 IS ak vie niekto o niecom inom tak skuste poradit prosim ... vdaka ... rad by som tiez vedel ake su moznosti dokupenia prislusenstva pre tieto fotaky ... napriklad nejake polarizacne filtre, telekonvertor, sirokouhly konvertor a kolko to stoji .... ak mate nejake uzitocne linky sem s nimi
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Starone - máš to na PM všetko
K tej FZ50ke Fotil som s ňou aktívne sedem mesiacov a tlačil osm z toho fotky 30X40 bez najmenšieho problému, ale 10 na to už bolo treba, len si treba ustrážiť zrno. Canony ani mňa nejako nezaujali, možno aj skúsenosťami s nimi.
Keď ultrazoom, tak Fuji S9600 minimálne, kvôli manuálnemu zoomu a focusu. Najlepšia vec, čo kedy človek vymyslel!ma3ix napísal:Ja si idem kupit Fuji FinePix s6500fd.
Najskor som chcel Olympus SP-550UZ ale tento fuji je lepsii,aspon pre mna. Ten super mega ultrazoom je len marketingovy tah na zakaznika, ale kvalita nikde.![]()
Panasoniky som nepozeral velmi, ale myslim ze 10MPix je zbytocne vela (teda na fotky 9x13 abo 10x15 staci aj 6-7mpix), a ten canon ma nejak velmi nezaujal (mozno aj kvoli tomu ohnisku od 36mm).![]()
K tej FZ50ke Fotil som s ňou aktívne sedem mesiacov a tlačil osm z toho fotky 30X40 bez najmenšieho problému, ale 10 na to už bolo treba, len si treba ustrážiť zrno. Canony ani mňa nejako nezaujali, možno aj skúsenosťami s nimi.
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa: