Digitálna TV

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Digitálna TV

Príspevok od používateľa Voloda737 »

Čaute

Poraďte mi prosím nejakú digitálnu TV, ktorú je možné si zriadiť aj mimo Bratislavy a ďalších velkých miest. Bývam pri rakúsko-českých hraniciach a Magio od T-comu a HomeBox od Orange je pre mňa nemožné (nedostupné)

Ide mi hlavne o dobré pokrytie a cenu okolo 500 Sk/mesiac

... tu na fóre sa digitálna TV rozoberá, LEN v kombinácii s internetom... je by som chcel LEN televíziu...

Ď :wink:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Pekrfektné pokrytie dosiahneš pri Satelitnom prijme DVB-S - pokiaľ máš výhľad na holé nebo a dostatok priestoru, aby si mohol tým ktorým smerom parabolu natočiť.

No, a následuje otázka, aké stanice by si chcel pozerávať.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

peterkozel napísal:http://www.digi-tv.sk/
presne v tejto cene je naj DIGI-TV
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal:Pekrfektné pokrytie dosiahneš pri Satelitnom prijme DVB-S - pokiaľ máš výhľad na holé nebo a dostatok priestoru, aby si mohol tým ktorým smerom parabolu natočiť.

No, a následuje otázka, aké stanice by si chcel pozerávať.
V káblovkách a rôznych dig. TV sa velmi nevyznám, takže nemám tušenia, ktoré programy, a na ktorej TV chodia...

Je to vlastne pre rodičov (mne stačí net) a tým by stačilo nejakých 40 programov - čo vlastne Digi-TV splňa, ale nepočul som na Digi-TV velmi dobré referencie...

Skusím uvidím... všetkým Ďakujem
patrick1
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa patrick1 »

nepocul dobre referencie?? a ake?

mozes sa kludne pytat, mame DigiTV doma..
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chronix »

patrick1 napísal:nepocul dobre referencie?? a ake?

mozes sa kludne pytat, mame DigiTV doma..
tiež mame digi doma... spokojnosť... jediné čo by sa dalo vytkuť je cez leto ked je velká burka tak to pixeluje... ale to je 2x za rok.... 8)
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

U nás a v širokom okolí má Digi.TV skoro každý, ale málo komu funguje, tak ako má... Väčšinou majú problémy so signálom (jednému to ide na 60% a druhému na 30%) a sem-tam im to aj vypadne úplne... Čiže majú doma väčne technikov, ktorý stále niečo nastavujú, ale bez väčšieho úspechu...

Všetko to bude asi spôsobené tým naším umiestnením :roll: ... tiež je pravda, že bývame na "konci sveta"...

Kód: Vybrať všetko

http://mapy.zoznam.sk/index.pl?zoom=6&pos_x=-576992&pos_y=-1229110&size=full&lang=sk&sipka=1&name=Sekule%2C%20Senica
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

digitv nema nic s lokalitou, druzica bezproblemovo pokryje celu strednu europu. Zisk signalu ale zavisi aj od velkosti paraboly. Ak je parabola dostatocne velka (uplne super je 80cm, ale ked nie je naprd pocasie tak aj 60 staci) a stale to nefachci jak ma, asi by som uvazoval o zmene konvertora (LNB)

Podmienka pre prijem akehokolvek digitalneho satelitneho vysielania na slovensku je mat vyhlad na juznu oblohu.

A este ak mozem - ide ti o digitalnu TV kvoli kvalite obrazu? Potom DigiTV nie je naozaj nic pre teba - otras (prilis vysoka komresia, na 55cm uhlopriecke TV ti to ale az tak vadit nebude). Ak ti ide ozaj o kvalitu, a stacia ti slovenske + ceske stanice (stv1, stv2, joj, markiza, ct1, ct2, prima, nova, ct24) a nejaka hromadka zahranicnych (ne)kodovanych* tak by som sa zameral na kupu normalneho satelitneho kompletu. Cena takeho kompletu sa pohybuje od narokov, priblizna zakladna cena pre 1TV, s moznostou sledovat SK/CZ programy (tj aj s kartami) a statickou parabolou sa pohybuje okolo 14k (v cene je prijimac s 2x cryptoworks citackou, parabola, LNB, karty skylink a gital, konzola a prkotiny ako kable a koncovky) Vyhoda tohto na prvy pohlad draheho riesenia je ta, ze sa neplatia ziadne mesacne poplatky (jedine v pripade premiovych programov ako filmbox, nonstop kino, galaxie sport a pod - tam sa dobijacimi kuponmi predplaca ich sledovanie), a samozrejme vysoka kvalita obrazu.

.. ak ale na mesacnych poplatkoch nezalezi, a chces sledovat programy ako spectrum a pod. ale nechces aby utrpela kvalita obrazu, potom je tu este moznost UPC Direct - ten je vsak trosku drahsi, avsak neporovnatelne na vyssej urovni oproti digitv

*) je moznost zadara sledovat aj zahranicne kodovane programy, ak ta dana tema bavi, mozes si na nete pozhanat tzv kluce ktore nahras do prijimaca cez PC...
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Mno o tej nezávislosti Digi-TV na lokalite som to teda netušil...
Môj subjektívny názor bol ten, že Digi-TV má kvalitnejšie skužby ako UPC Direct keď je teraz taký booom, že má každý Digi-TV... ale bude to asi tou cenou...
Bude sa to sledovať na 55cm uhlopriečke klasického TV "bedňa", takže Digi-TV by malo stačiť...

Každopádne ďakujem
patro16
Light Professional
Light Professional

KoCi napísal:digitv nema nic s lokalitou, druzica bezproblemovo pokryje celu strednu europu. Zisk signalu ale zavisi aj od velkosti paraboly. Ak je parabola dostatocne velka (uplne super je 80cm, ale ked nie je naprd pocasie tak aj 60 staci) a stale to nefachci jak ma, asi by som uvazoval o zmene konvertora (LNB)

Podmienka pre prijem akehokolvek digitalneho satelitneho vysielania na slovensku je mat vyhlad na juznu oblohu.

A este ak mozem - ide ti o digitalnu TV kvoli kvalite obrazu? Potom DigiTV nie je naozaj nic pre teba - otras (prilis vysoka komresia, na 55cm uhlopriecke TV ti to ale az tak vadit nebude). Ak ti ide ozaj o kvalitu, a stacia ti slovenske + ceske stanice (stv1, stv2, joj, markiza, ct1, ct2, prima, nova, ct24) a nejaka hromadka zahranicnych (ne)kodovanych* tak by som sa zameral na kupu normalneho satelitneho kompletu. Cena takeho kompletu sa pohybuje od narokov, priblizna zakladna cena pre 1TV, s moznostou sledovat SK/CZ programy (tj aj s kartami) a statickou parabolou sa pohybuje okolo 14k (v cene je prijimac s 2x cryptoworks citackou, parabola, LNB, karty skylink a gital, konzola a prkotiny ako kable a koncovky) Vyhoda tohto na prvy pohlad draheho riesenia je ta, ze sa neplatia ziadne mesacne poplatky (jedine v pripade premiovych programov ako filmbox, nonstop kino, galaxie sport a pod - tam sa dobijacimi kuponmi predplaca ich sledovanie), a samozrejme vysoka kvalita obrazu.

.. ak ale na mesacnych poplatkoch nezalezi, a chces sledovat programy ako spectrum a pod. ale nechces aby utrpela kvalita obrazu, potom je tu este moznost UPC Direct - ten je vsak trosku drahsi, avsak neporovnatelne na vyssej urovni oproti digitv

*) je moznost zadara sledovat aj zahranicne kodovane programy, ak ta dana tema bavi, mozes si na nete pozhanat tzv kluce ktore nahras do prijimaca cez PC...
no ohladom toho digi tv mame ho tiez doma uhlopriecku TVP mame 82cm a kvalita obrazu je velmi dobrá ono to závisí od toho ako ti to ten co to montuje nastaví - k nam prisiel tatkov znami co to montuje a ten mal na to origo merak na zmeranie signalu(pytal som sa ze co zato dal a hovoril ze taka masina cca. 26 000,-) tak to vsetko nastavil a prijem mame teraz 100 - 95 % takze asi tak to je z DIGI TV

len taka poznamaka mame Hyundai HSS-7160NA (to je ten na dva TV)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

patro16 - ono digitalna TV je o tom ze bud signal mas alebo nemas.. pripadne ho nieco rusi a vtedy sa ti rozpadava (kockuje) obraz.. Neexistuje nieco ako vlnenie obrazu, sum a postupne doladovanie kde vidis zlepsovanie signalu ako v pripade analogu.

O tom co je kvalitne a co nie - to nema zmysel rozoberat, kazdy ma na obraz ine naroky, niekomu staci ze rozozna logo TV, a niekto si potrpi na ostry obraz. Avsak u DigiTV je tak vysoka kompresia (musi byt), ze zakonite kvalitny a ostry obraz nemoze byt. A preco je ta kompresia vlastne? Digitalna TV spociva na prenose digitalnych dat. Tento prenos si poskytovatel sluzieb (ako aj skylink, gital, premiere, ci spominane digitv) mus platit. Ak vysiela z jednej druzice napr skylink s pridelenou urcitou velkostou pasma a vysiela na nom 3 programy, je to podstatne mensia narocnost na prenos dat, a tak mozu byt programy bez nejakej silnej postrehnutelnej kompresie. Avsak ak mas takymto pasmom preniest desiatky programov, tak ich musis poriadne skomprimovat, aby si sa vosiel do max. povoleneho pasma. Preto neexistuje moznost ze niekto ma krajsi obraz ako druhy, kazdy predsa prijima ten isty signal. A ak je niekde chyba, moze to byt v nekvalitnom rusenom kabli, vadnom LNB alebo slabym ziskom. .. A to moze mat merak aj za cely svoj majetok, kvalitu signalu s nim nevylepsi :) (ten mu len povie ze ano teraz je to nasmerovane a prijima signal - ono staci par milimetrov otocit parabolu inac a nemas signal ziaden)
patro16
Light Professional
Light Professional

KoCi napísal:patro16 - ono digitalna TV je o tom ze bud signal mas alebo nemas.. pripadne ho nieco rusi a vtedy sa ti rozpadava (kockuje) obraz.. Neexistuje nieco ako vlnenie obrazu, sum a postupne doladovanie kde vidis zlepsovanie signalu ako v pripade analogu.
toto ja viem :wink:
KoCi napísal:.. A to moze mat merak aj za cely svoj majetok, kvalitu signalu s nim nevylepsi :) (ten mu len povie ze ano teraz je to nasmerovane a prijima signal - ono staci par milimetrov otocit parabolu inac a nemas signal ziaden)
to je jasne ved ja som nepovedal ze ten merak zlepsi kvalitu iba, ze nim zistis ako nastavit parabolu aby si mal co najlepsi signal a urcite je to lepsie ako bez neho len tak od oka :wink:
foodoo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa foodoo »

Ešte aké sú digitálne TV? okrem digi-tv, magia a homeboxu? Neviete?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

foodoo napísal:Ešte aké sú digitálne TV? okrem digi-tv, magia a homeboxu? Neviete?
upc direct - tak isto ako digi funguju cez satelit
a okrem toho baliky sk a cz televizii - tzn slovak link resp czech link
foodoo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa foodoo »

dik, idem to checknut na nete. Treba niečo vybrať...
Krkavec4567
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Krkavec4567 »

Exiztuje digitálna tv bez mesačného poplatku? rozumiete ze zaplatis raz a hotovo ! :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Krkavec4567 napísal:Exiztuje digitálna tv bez mesačného poplatku? rozumiete ze zaplatis raz a hotovo ! :D
da sa v UPC za DTV platit rocne.. ak si zoberes akciu na rok alebo 2 roky tak to mas na 1x alebo na 2x
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

alebo cez satelit - skylink, cslink...
Napísať odpoveď