Digitalny satelit - obycajny vs. HD?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ppt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Digitalny satelit - obycajny vs. HD?

Príspevok od používateľa ppt »

Ahojte,

rad by som sa poradil, aky dig. satelit mi odporucite skor? Mame 42" plazmu a urcite ideme kupit satelit, len nevieme, ci obycajny, alebo HD satelit.
Rozpraval som sa s viacerymi a niekto vravi, ze HD je vhodnym vyberom, iny zase, ze je to momentalne zbytocne, kedze este nie je vela stanic, ktore vysielaju v HD kvalite.

Aky je vas nazor na toto?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

no tak do satelitov sa trochu vyznam, ja by som aj povedal ze momentalne hd je sprostost naozaj minimum kanalov vysiela v hd, stacil by aj aj obycajny ale je otazka aky ci mas nato peniaze....
kolko by si do toho chcel zainvestovat??...ak chces tak mozeme otom pokecat cez icq
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

HD je momentalne zbytocne, zopar prijimacov HD zvlada, otazka je co budes sledovat? (FTA HD reklamy asi sledovat nebudes, kodovane HD su kodovane...). Najblizsie 3-4 roky urcite nie, nieto este slovenske kanaly v HD. Ved aj zahranicne platformy (napriklad premiere) testovali v HD no z testov upustil, nakolko o to nie je zaujem!!!
Filipito
Darca
Darca

STomko napísal:HD je momentalne zbytocne, zopar prijimacov HD zvlada, otazka je co budes sledovat? (FTA HD reklamy asi sledovat nebudes, kodovane HD su kodovane...). Najblizsie 3-4 roky urcite nie, nieto este slovenske kanaly v HD. Ved aj zahranicne platformy (napriklad premiere) testovali v HD no z testov upustil, nakolko o to nie je zaujem!!!
aspon raz s tebou mozem suhlasit.....ale ak sa nemylim tak Filmbox uz vysiela hd
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Hlupost. Dnes je FTA HD kanalov len zopar, ale chystaju sa dalsie a urcite budu pribudat. Aj FTA (za vsetky spomeniem dlho ocakavany EuroSport). STB s podporou HD je vyhodna investicia do buducnosti, tak ako bola kedysi kupa pocitaca s USB portami. Tiez bolo zo zaciatku len par zariadeni a dnes sa na tom fici vo velkom. Ak si niekto mysli, ze HD sa nepresadi, tak sa kruto myli. Nehovoriac o tom, ze DVB-S2 je na HD ako stvorene, co sa tyka sirky pasma, SR atd. Kupit dnes k PLAZME satelit BEZ podpory HD je ako kupit si bicykel, co ma len jeden prevod.

Instaloval som zopar HD prijmacov, najcastejsie Humax HDCI 2000. Nemyslim si, ze by ich majitelia spravili zly krok. Prave naopak - nebolo im luto obetovat par korun navyse (rozdiel 2-3 tisic korun oproti beznemu STB je zanedbatelny, kedze ide o dlhodobu investiciu - navyse, ked uz vlastni zakaznik 42" TV...).

Je pravda, ze cas HD este nenastal, ale stavim sa s Vami o co chcete, ze o par rokov to bude skutocne masovo podporovane. Napisat, ze o HD nieje zaujem je VELMI odvazne. Par stanic sice svoje vysielanie v HD ukoncilo (napr PRO7 a ZDF tusim) s tym, ze MOMENTALNE pre nich taketo vysielanie je prilis nakladne a nerentabilne. Trh sa HD zariadeniami zasobuje relativne pomaly a preto aj nastup HD vysielania nieje najrychlejsi. Voli sa tak trosku vyckavacia taktika, ale nastup HD je nezvratny.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja sa na to pozeram trosku inac. Satelitny prijimac ne-linuxovy a bez ethernetu uz pre mna ani nie je prijimac. A takych, s podporov HDTV - v dnesnej dobe viem o 3 takych. A o spolahlivosti sa tu zatial neda vobec ale vobec rozpravat...
"Obycajny" HD prijimac by som si teda nekupil :)
Filipito
Darca
Darca

K6: Kupis si Hd prijimac a hned ho menis lebo je bez os ethernetu a dalsich prkotin ktore budes raz za cas potrebovat.

ako stomko pisal su asi 3 az 4 prijimace ktore funguju ale naozaj spolahlivost je tam najmensia...dokonca aj ten dreambox xxxxhd sa riadne dotrtkal :(
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

myslis 800HD? lebo o 8000HD sa len basni, a 800HD uz dotrtkana vysla z linky :) Asi sa taiwanska rodinka s pajkami zle vyspala 8)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

STomko napísal:Ja sa na to pozeram trosku inac. Satelitny prijimac ne-linuxovy a bez ethernetu uz pre mna ani nie je prijimac. A takych, s podporov HDTV - v dnesnej dobe viem o 3 takych. A o spolahlivosti sa tu zatial neda vobec ale vobec rozpravat...
"Obycajny" HD prijimac by som si teda nekupil :)
1, Ethernet nieje nevyhnutny pre kazdeho, osobne som v zivote nikdy nemal potrebu si programy nahravat a tahat do PC a spracovavat, aj ked sat s ethernetom mam. Kazdy potrebuje nieco ine.

2, S ne-linux-ovym prijmacom byva vacsinou menej problemov, ako s linuxovym. A toto nieje zaujatost, ale holy fakt.

3, Nieje mi zname, ze by sa napr mnou spominany Humax HDCI 2000 alebo Topfield 7700 nejak nadpriemerne kazili v porovnani s inymi (SD) prijmacmi.

4, Dreambox je kapitola sama o sebe. Je to pristroj pre nadsencov a nie pre beznych uzivatelov. V tom so mnou urcite suhlasis.
Filipito napísal:K6: Kupis si Hd prijimac a hned ho menis lebo je bez os ethernetu a dalsich prkotin ktore budes raz za cas potrebovat.

ako stomko pisal su asi 3 az 4 prijimace ktore funguju ale naozaj spolahlivost je tam najmensia...dokonca aj ten dreambox xxxxhd sa riadne dotrtkal :(
5, MEGALOL - ked nieco potrebujem "raz za cas", isto to nebudem "hned menit".

Kupit si dnes SD prijmac k 42" je ako kupit si CB televizor v dobe, ked zacali vysielat prve televizne stanice farebne. Nechcem vyvolavat flame, je to len moj nazor.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nikde nespominam ze sa kazia (narazal som na kvalitu tych par linuxovych HD... a nemam na mysli kazivost, ze nieco permanentne odchadza, skor stabilitu...). Takisto linuxove prijimace nie su "plug-n-play" prijimace, a urcite chapem, ze nie pre kazdeho su to prave, orechove (znalym - linuxovy, neznalym SD - openbox :) )
Len tolko! :)
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Diky moc za nazory. :)
Doma sme sa rozhodli nakoniec pre HD prijimac, ktory uz mame zakupeny. Uz len namontovat. :D
Jantleman
Novice
Novice

Re: Digitalny satelit - obycajny vs. HD?

Príspevok od používateľa Jantleman »

Chcel by som sa opytat, ohladom tejto temy, tiez mame doma HD telku, Orange a Tmobile dost zdrazili svoje pozemne sluzby, tak rozmyslam nad tym ako dalej. Rad by som si kupil HD prijmac a satelit, no nema mi kto poradit, rad by som totiz mal programy nejako hacknute, ak sa to da.
Diky
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ing.Zoidberg
musíš mať dva prijímače , ktoré zvládnu zdieľanie CSLink karty. Vrámci jednej domácnosti je to dobré riešenie.
Viac info :
http://www.cssf.cz/forumdisplay.php?50-Sd%EDlen%ED
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

potreboval by som poradit :) doma uz mame kupenu jednu cslink kartu , neodbalenu este riesime prijmac , chcem sa spytat ci je mozne sledovat s jednou kartou nezavisle 2TV .. v obyvacke by bol prijmac s kartou a chcel by som to z toho natiahnut do PC , to by som asi potreboval TV kartu nie ? :D moc do toho nevidim .. otec nasiel nieco taketo , dalo by sa to s tym ? alebo je to nemozne ? http://www.tvsatnitra.sk/index.php?opti ... &Itemid=26
Napísať odpoveď