Dioptrie - obraz se "dvojí"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Dioptrie - obraz se "dvojí"

Príspevok od používateľa b.o.b.i.k »

Ahoj, potrebuju pomoct. Kratkou dobu mam pulky dioptrie, protoze se mi obraz rozmazava a ta. Vsiml jsem si ale taky, ze kdyz oko bez bryli otevru "naplno" obraz se mi na dalku jakoby dvoji na plochach ktere sviti (monitory, televize atd. Nedochazi ale k uplnemu dvojeni, pouze na detailech (napr. logo tv nova vrchni cast. S brylemi (jsou na dalku) se to zlepsi, temer ztrati. Chci se zeptat, jestli to patri k normalnim priznakum, dioptrii nebo ne?
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pokial si bol u oftalmologicky a nie len v optike tak sa nemas coho bat, s tymi pristrojmi kt. ti robila testy dokaze zachtit drvivu vacsinu ocnych anomalii a prisposobi ti na to okuliare.
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Ano, byl jsem u ocniho lekare. Takze se nemam ceho bat? Protoze ona se me furt pta, jestli nevidim dvojite a tak. Jeste ze s temi brylemi je to good
mi-chau
Darca
Darca

O pohlad bez okuliarov sa nestaraj pokial ich mas na non-stop nosenie, ale pokial ich mas na citane alebo nieco take tak k nemu zabehni a povedz.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi sa Ťa pýta, či dvojito nevidíš s okuliarmi.. nie? Lebo to by značilo, že máš zlé dioptrie.
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

ne, to se me ptala jeste kdyz jsem je nemel, pak jsem si je nechal nasat, protoze se mi obraz zhorsil. Takze to nemam resit?

Me jde o to, jestli je normalni, ze je mozny bez brejli, kdyz mate dioptrie, videt dvakrat? resp ja nevidim ani tak dvakrat, jako ze vidim napr. obrysy horni casti loga televize nad ni, protoze to logo je detailnejsi, mensi. chapete?

//nabuduce pouzivaj edit a nepis 2 prispevky hned po sebe ...
//ob3l1x
mi-chau
Darca
Darca

chapeme, kvoli tomuto nosis tie okuliare :wink:
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

OK, ja uz to neresim, jen jsem se potreboval ujistit :wink: