Dioptrie - obraz se "dvojí"
Dioptrie - obraz se "dvojí"
Ahoj, potrebuju pomoct. Kratkou dobu mam pulky dioptrie, protoze se mi obraz rozmazava a ta. Vsiml jsem si ale taky, ze kdyz oko bez bryli otevru "naplno" obraz se mi na dalku jakoby dvoji na plochach ktere sviti (monitory, televize atd. Nedochazi ale k uplnemu dvojeni, pouze na detailech (napr. logo tv nova vrchni cast. S brylemi (jsou na dalku) se to zlepsi, temer ztrati. Chci se zeptat, jestli to patri k normalnim priznakum, dioptrii nebo ne?
ne, to se me ptala jeste kdyz jsem je nemel, pak jsem si je nechal nasat, protoze se mi obraz zhorsil. Takze to nemam resit?
Me jde o to, jestli je normalni, ze je mozny bez brejli, kdyz mate dioptrie, videt dvakrat? resp ja nevidim ani tak dvakrat, jako ze vidim napr. obrysy horni casti loga televize nad ni, protoze to logo je detailnejsi, mensi. chapete?
//nabuduce pouzivaj edit a nepis 2 prispevky hned po sebe ...
//ob3l1x
Me jde o to, jestli je normalni, ze je mozny bez brejli, kdyz mate dioptrie, videt dvakrat? resp ja nevidim ani tak dvakrat, jako ze vidim napr. obrysy horni casti loga televize nad ni, protoze to logo je detailnejsi, mensi. chapete?
//nabuduce pouzivaj edit a nepis 2 prispevky hned po sebe ...
//ob3l1x