DirectX 10 a jeho narocnost?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
DirectX 10 a jeho narocnost?
Na anandtechu vysiel test kde testuju vykonne karty v DirectX 10 hrach. Vysledok? Pozrite sa do grafov sami a uvidite ze kupovat seriu 8600 kvoli tomu ze podporuje DirectX10 je smiesne, kedze pri rozlisenie 1280x1024 bez AA podava vysledky daleko pod hranicou hratelnosti (10fps)
Real World DirectX 10 Performance: It Ain't Pretty
Real World DirectX 10 Performance: It Ain't Pretty
nj krija mi to vzal z ust.. DX10 je aj na sucasny HighEnd privelke susto este. Takze aj v pripade vykonu 8800GTX, si skorej vychutnam plynulu hru na DX9 s max detailami, ako okresanu DX10 hru ktora sa akotak hybe.
Ale co - kym realne pridu DX10 hry a bude na to aj realne dostupny HW aj v triede Mainstreamu, tak sucasne kvaziDX10 karty uz budu pekne zastarale kusky zrele na vymenu.
Takze ak niekto povie ze si kupuje DX10 kartu - preco nie.. ale s realnym vyuzitim tak pre DX9. Aj ked pre DX9 by som sa skorej rozhodol pre lacnejsiu a vykonnejsiu cisto DX9 kartu
Ale co - kym realne pridu DX10 hry a bude na to aj realne dostupny HW aj v triede Mainstreamu, tak sucasne kvaziDX10 karty uz budu pekne zastarale kusky zrele na vymenu.
Takze ak niekto povie ze si kupuje DX10 kartu - preco nie.. ale s realnym vyuzitim tak pre DX9. Aj ked pre DX9 by som sa skorej rozhodol pre lacnejsiu a vykonnejsiu cisto DX9 kartu
mystique napísal:je to presne ta situacia ako ked pri serii FX tvrdili ze podporuje DX9, vzdy prva generacia mainstreamu nezvlada plny DX10
ANI by som nepovedal, geForce FX mala na rozdiel od serie 8800 chybu v architekture a preto podavala taky mizivy vykon. Chces povedat ze radeon 9700/9800 nezvladal DX9 hry na vysokych nastaveniach?KoCi napísal:nj krija mi to vzal z ust.. DX10 je aj na sucasny HighEnd privelke susto este. Takze aj v pripade vykonu 8800GTX, si skorej vychutnam plynulu hru na DX9 s max detailami, ako okresanu DX10 hru ktora sa akotak hybe.
A k tumu DX10, este nie je momentalne na trhu rydzo DX10 hra a hry typu Call of Juarez, Company of Heroes a ostatne su jedine DX9 hry ktorym boli pridane dalsie efekty a tvaria sa ako DX10 kdezto to nie je vobec pravda. Tam su aj tie straty vykonu, je to to iste ako keby ste hru spustili na DX9 a nastavili omnoho vacsie detaily, ktore pravdaze hra v DX9 neponuka a nastavenie spristupni iba pri radoby DX10 patchi.
Navysenie vykonu v DX10 na nvidii pri Lost planete je sposobene asi iba lepsou optimalizaciou driverov. Tiez by ma zaujimalo kde sa stratil reklamovany zisk 20% vypoctoveho casu v driveroch pri DX10.
edit: a rydzo DX10 hru ani po uprave nespustite na DX9, je to nieco podobne ako napr. hardwarove T&L bez ktoreho uz nebezali "novsie" hry
no nebezia lebo nemaju rovnake nastaveniat0m4s3 napísal:A nebezia. Kde sa stala chyba?
DX10 by pri pouziti rovnakych efektov (a ich pocte) ako DX9 mal byt rychlejsi ... lenze to sa dnes asi neda otestovat ....
LEBO ked uz niekto spravi DX10 hru (alebo update na DX9 hru) tak tam nabucha tony dalsich alebo novych DX10 efektov takze sa to neda porovnavat s tym co vidis v DX9