Dishonored

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Dishonored

Príspevok od používateľa Royalflush »

Nechápem ako niekto môže rozoberať grafiku v hre. Pokiaľ moja postava nemá telo poskladané zo 4-och kociek, je mi to jedno. (A myslím, že by mi to bolo aj vtedy jedno, pri hrách sú oveľa OVEĽA podstatnejšie iné veci, no to je jedno..)

Hral som to zatiaľ len chvílu, no musím usúdiť, že takúto atmosféru som fakt nečakal, prostredie je veľmi super. Cítim tu zmes pár hier - Bioshock, Wolfenstein, Fallout a Fable, možno ešte niečo, no tieto ma napadli ako prvé.

Hratelnosť tiež stojí za reč, i keď som sa sice nedostal zatiaľ ďaleko, páči sa mi celý ten systém. Žiadne automatické dopĺňanie života - pekne treba zbierať lekárničky (nejaké flaštičky sú to), ktoré sa používajú pomocou klávesy R, no v hre sa nachádza aj jedlo rôzneho typu, ktoré sa do inventáru vziať nedá, no po skonzumovaní, ktoré je vykonané po kliknutí na dané jedlo, sa automaticky život doplní o malý kúsok. Herné menu sa otvorí pomocou klávesy J, kde sa dajú pozreť misie, pozbierané záznamy, celkové zhrnutie toho, čo sa zatial stalo, predmety, výbava, atď. . Zatiaľ som sa k hlavnej výbave hry nedostal (tie portovačky a neviem čo všetko) no už cca v prvej pol hodine som sa zoznámil s pánom, ktorý upgraduje veci, čo je tiež veľmi dobrá vec ktorá spestrí hratelnosť.

Zatiaľ mám z toho veľmi dobrý pocit, pravdupovediac, nečakal som, že ma to tak ohúri hneď z úvodu. Cez deň uvidíme, či sa moje pozitívne predpoklady splnia a hra bude naozaj dobrá.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

lekoklatik napísal:Mozes prosim upresnit ktory aspekt hry v tebe tuto "nostalgiu" vyvolal?

//Som zvedavy co povie on. Este som to sice nehral, ale po gameplay videach a nejakych tych recenziach je mi jasne, ze grafika je v tomto titule druhorada.
Uplink to sem uz napisal. Grafika je tu stvrtorada a takto nejako dopadnu mnohe dalsie nove hry, pokial sa budu vyvojari aj nadalej prisposobovat srackovej konfiguracii PS a XBOX.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Royalflush - a teraz si to celé predstav s grafikou na úrovni Crysis 2, menovite DX11 - subsurface scattering [napríklad na pokožke], PS 4.0 voda, dynamická voda, kopec particlov, advanced soft shadows, kopec polygónov, teselácia, miestami fotorealistická grafika, HDR, multilevel bump mapping, etc. Povedal by som že by to tú hru posunulo tak o 100% vyššie.

Nechávať grafiku v úzadí len preto že mainstreamové sú konzoly je choroba producentov a sponzorov vývojarskych teamov. To teraz Ferrari, alebo Aston Martin prestane robiť nové autá, lebo aktuálne modely sú dostatočne rýchle, majú dobrú trakciu, grip a celkovo fantasticky sedia na ceste a bude meniť len ich farbu?

Lebo asi toľko menia vývojari v hrách za posledných 7 rokov, farbu textúr, veľkosť textúr, materiály, premiestňujú prostriedky ktoré sú k dispozícii medzi pár efektov, ktoré majú k dispozícii. Motion blur, bokeh, depth of field a pod. Keď chcú mať v hre aspoň mizerný FSAA 2x, tak musia obetovať motion blur a depth of field. A iné.

Keď nestíha rok stará grafická karta strednej triedy najnovšie tituly, tomu rozumie aj 5 ročný, ale to že 7 rokov starý HW, ktorý už keď vyšiel tak mal mizerne málo pamäte [512 RAM seriously?] brzdí vývoj moderných hier, to nechce vidieť nik.

Toto čo si tu uviedol je alibizmus. Zábavné boli aj hry z čias ZX Spectra, Atari a Amigy, to však neznamneá že AAA tituly z roku 2012 musia vyzerať ako hry z 2005.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Na druhej strane - roky mi netreba upgradovat PC a zahram si vsetko :) Co pred niekolkymi rokmi mozne nebolo a bolo potrebne upgradovat pomaly kazde dva roky.
Preto som aj celkom rad, ze to nepouziva Cryengine 3, ktory je sice putavy, ale na slusne detaily zaujimavy len pre minoritu hracov. Nie kazdy je HW onanista a ma ten najnovsi a najvykonnejsi HW. Chapem, ze takychto musi frustrovat nedostatok hier, ktore vedia tak luxusny HW vyuzit, ale na druhej strane sa pytam - naco si taky HW kupovali, ked vedeli, ze je minimalna moznost vyuzitia? :) To, ze trh konzolovych hracov je zialbohu vacsi (pisem o trhu, nie o torrentoch), je jasny argument, preco sa primarne sustredit na tuto platformu.

A s dalsou generaciou konzol, dnesny highend bude opat len (pod)priemer predpokladam.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

koci +1

btw aj tak si tuto hru kupim na PS3.
Na pc ma single player uz nejak moc nevzrusuje.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

KoCi - ja tomu rozumiem, aj tetris z roku 1984 je fantastická hra a stačí na ňu pár pixlov, to neznamená že nebudem mať vyššie nároky.

Je pekné že si užívaš život s hrami čo vyzerajú ako ich 7 rokov starý predchodcovia, to je všetko v poriadku. Problém je že sú aj "zapálenci", ako napríklad ja a mňa osobne mrzí že séria Assassins Creed vyzerá celá rovnako už od prvého dielu. Vylepšenia sú naozaj len minimálne.

Keď si porovnám aký skok spravila séria The Elder Scrools medzi Daggerfallom, Battlespirom a Redguardom [cca rovnocenné tituly] a potom BUM, došiel Morrowind, tak mi až nostalgická slza vytečie, keď si vezmem že rozdiel medzi Morrowindom [2002] a Skyrimom [2012], je tragikomický úmerne času ktorý ich predeluje [1 dekáda], ako keď si ho porovnám s Redguardom [1998] a Morrowindom [2002]. Čiže za 4 roky dokázali vyraziť dych, naozaj nadchnúť, ale za 10 sa posunuli len slimačím tempom? Smutné, nemyslíš? Aspoň pre mňa určite.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Ja som dishonored zapol dnes prvy krat, natiahol max detaily a spustil, grafika niektorych aspektov je krajsia ako inych, ale ako sa pisalo vyssie, netreba mi novy hardware na hranie :) Mam 4 roky stary pc.
Za to ma ale taketo hry bavia, idem stylom stealth, len uspavam koho stretnem. Tiez som bol onanista nad grafikou, ale hry neni dobre ked su stavane na grafike, pretoze to si rovno mozem pustit benchmark a vzdy bude krajsi ako hry.
Crysis 2 som spustil, ale presiel asi len 3 misie, mna to moc do deja nevtiahlo. Za to Crysis + warhead som presiel 4x.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

ono, vyvoj graficky narocnej hry a este k tomu dobre hratelnej, je nielenze zlozity, ale aj financne narocny. A aj preto je otazne, ci to ta minorita s nadupanym HW preplati. a OT, dufam, ze platite za hry, ak uz sa stazujete :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hrám to akurát, je to špicové, ale ku*va prečo museli oškubať tú grafiku? Keby to malo grafiku len ako mal Rage, tak je to oveľa hlbšie a atmosferickejšie.
Zajačik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zajačik »

uplink napísal:Hrám to akurát, je to špicové, ale ku*va prečo museli oškubať tú grafiku? Keby to malo grafiku len ako mal Rage, tak je to oveľa hlbšie a atmosferickejšie.
Nesúď knihu podľa obalu;) Áno, pekná a prepracovaná grafika poteší, ale istotne nie je rozhodujúca. Príjemnú atmosféru ti vykompenzuje skvelá hratelnosť a iné elementy;) Zober si napr. hry ako Baludur´s Gate, Final Fantasy I-IX ...staré hry ako republika samotná s grafikou ala gameboy, ale aj napriek tomu sa tieto hry ešte vždy tešia priazni milióny ľudí na celom svete. Ale to je už len tak bokom...Dishonored je super:)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zajačik - napísal som že je to super, ale s lepšou grafikou by to bolo ešte viac super, to mi myslím že dáš za pravdu. Dobrá hrateľnosť, herná mechanika a príbeh je jedná vec, grafika, atmosféra ktorá ju dotvára je druhá.
palciii

Príspevok od používateľa palciii »

atmosfera je tam fajn, ale ta grafika mi tam fakt doslova nesedi :(
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aealo - vyhonenie vyhladzovania Ti nezaručí ostrejšie textúry, viac polygónov na objektoch, subsurface scattering, krajšie tieňovanie, hdr, deth of field, bokeh a iné veci.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak si hraj nieco co ta graficky pomasturbuje uplink ;)
Nikto ta nenuti hrat tuto "skaredu sracku".
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Koky to je neuveriteľné. Akože je ťažké prijať a uznať fakt, že ako som napísal a píšem to už tretí krát, hra je fantastická, super sa hrá, super zvuky, super hudba, super príbeh, chápete? Ale keby mala grafiku z roku 2011 aspoň, bola by o 100% lepšia.

Nie, si už tretí čo mi na to napíše "grafika nie je všetko", "keď sa Ti nepáči nehraj".

Napísal som fakt, ak si myslíš že hra by s lepšou grafikou mala horšiu hrateľnosť, príbeh, zvuky, alebo niečo podobné nech sa páči, to je priestor na diskusiu, ale nie Boha pusté kecy že grafiku netreba.

Ani babu čo má peknú a vyšportovanú postavu netreba, stačí nejaký rozkysnutý "landwhale", však dieru má, ústa má. To však neznamená že sex by nebol kvalitnejší, keby mala pevné poprsie, zadok a sexy bruško.

Pochopte konečne rozdiel medzi konštruktívnou kritikou a prahsprostým nadávaním.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

uplink depth of field a bokeh sú 2 rovnaké veci. Je to "druh" DoF
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

bokeh je iné rozmazanie v dof..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

V tomto pripade s uplinkom plne suhlasim, nerozumiem preco ktokolvek kto pocituje potrebu - pravom - kritizovat absenciu grafickeho pokroku musi byt zakonite masturbator co si chce luftovat pero nad texturami. To je ta najprimitivnejsia myslienka s akou som sa v poslednej dobe stretol.
Napísať odpoveď