Disk pracuje stále na 100%
Disk pracuje stále na 100%
Dobrý deň! Mám taký problém, že vlastním notebook Acer Aspire V3-772G s 1TB HDD. Operačný systém mám Windows 10 a disk mi beží furt na 95-100%, čo prejavuje hlavne na hlučnosti notebooku a neskutočnom pomalosti. Vyskúšal som už snáď všetko. Virtualizačnú pamäť som nastavil manuálne, vypol som Superfetch, Prefetch, aj Background Intelligent Transfer Service, dokonca aj WinSearch, proste všetko, čo som dočítal na Google, a čo pomohlo iným užívateľom, no mne nie. Mohli by ste mi pomôcť?
Ďakujem
Ďakujem
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Disk pracuje stále na 100%
otestuj disk, nemas 2 antiviraky?
-
kukiak
Addict
no a disk si otestoval? toto robia odchadzajuce disky, ak to nie je nic sw.
Disk teraz budem testovat, ale pochybujem o tom, ze by to bolo tym, lebo notebook je este pomerne novy a problem pretrvava uz dlhsiu dobu, len teraz som tomu povedal dost
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2015, 19:25)
CrystalDiskInfo
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2015, 19:45)
TaskManager
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2015, 19:25)
CrystalDiskInfo
//autoeditácia príspevku (29 Okt 2015, 19:45)
TaskManager
-
hojko
Site Admin
Virus, spyware, zly ovladac k hardware, zla aktualizacia Windowsu...
-
hrban
Addict
rovnaký problém som mal na svojom starom acer NB s win8 aj win10. Predpokladám, že to budú ovládače ale nevedel som sa dopátrať čo presne vyťažuje disk. Skús nainštalovať ovládače dosky nanovo.
Inštalovanie ovládačov nepomohlo... To je niečo hrozné, nepomáha nič
Nainštaloval si novší ovládač Sata ?
Áno, ale nepomohlo, avsak som na nieco prisiel. Ked som dal clean boot, a sa nezapol mi Kaspersky, diskova aktivita klesla na 0 az 2% .
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2015, 20:22)
Takže problém je snáď vyriešení. Chybu spôsoboval antivírus od Kaspersky. Po odinštalácií disk ide normálne, po následnom nainštalovaní sa problém vráti.
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2015, 20:22)
Takže problém je snáď vyriešení. Chybu spôsoboval antivírus od Kaspersky. Po odinštalácií disk ide normálne, po následnom nainštalovaní sa problém vráti.
Sata ovladace sa dnes nemusia instalovat. Ak tak, su zahrnute v baliku k chipsetu.
Sata ovládač je samostatný ovládač a neviem o tom aby bol v nejakom balíku k chipsetu.
Ja ich inštalujem stále.Min. zo stránky výrobcu dosky pri PC alebo NTB , ak ide o NTB.Ak je možnosť novši ovládadač , tak ho aktualizujem.
Ja ich inštalujem stále.Min. zo stránky výrobcu dosky pri PC alebo NTB , ak ide o NTB.Ak je možnosť novši ovládadač , tak ho aktualizujem.
-
kukiak
Addict
Nemas tam dva antiviraky ako som pisal? Este nejaky predinstalovany.. u lenova to byva skurv. McAfee
Nie, nemám dve AV. Ináč teraz je to tak, že raz mi ide disk na plné pecky, potom sa ukľudní. Ináč mám notebook od Acer 
Tak teraz nechapem, myslel som ze problem je jasny, z tejto aktualizacie:
Ak teda nie, odporucam odinstalovat vsetky antivirusy a firewally, aspon docasne, urcite to ten nb prezije."//autoeditácia príspevku (30 Okt 2015, 20:22)
Takže problém je snáď vyriešení. Chybu spôsoboval antivírus od Kaspersky. Po odinštalácií disk ide normálne, po následnom nainštalovaní sa problém vráti."
Jop, vtedy, keď som písal ten príspevok, disk bežal v pohode. Čo som nenapísal vyššie je, že notebook som vrátil do továrenských nastavení (reinstall winu bez straty osobnych suborov - vid. Win 10)