Ahojte,
uz sa mi to raz stalo a teraz znova, pise mi hore uvedeny error ked sa zacne bootovat system z disku ("Disk Read Error, press Ctrl+Alt+Del", presnu hlasku mozem hodit ak niekto bude chciet). Chcel by som sa poradit s vami a ziskat par rad.
Nieje to prvykrat co sa mi to stalo, na nete sa da dovtipit, ze niesom prvy, ze niekomu pomohol defrag. To je trochu problem, lebo by som si rad nechal odporucit bootovaci disk s dobrym defrag softom. Zistil som, ze moje Win XP Live CD toto neobsahuje, partition manager to nema a moj oblubeny OO Defrag zas neponuka boot disk.
Na disk sa z inych zdrojov dostat viem, teoreticky si aj viem z live cd vsetko zalohovat na napr. externy disk, ale holt nemam chut vsetko mazat a tiez nemam externy disk s 100gb volnym priestorom.
No zatial to tu necham, vecer sa ukazem na vase reakcie, budem rad ak mi dako poradite.
P.S.: Zabudol som dodat. Naposledy mi pomohlo formatnut disk a nahodit vsetko nanovo. No nieje to najstastnejsie riesenie.
Disk read error a Boot Disk+Defrag
Keď budeš najbližšie preinštalúvať Windows tak si urob zálohu pomocou AcronisTrueImage a za 10 minut maš vsetko naspäť aj s nastaveniami , ovládačmi a všetkymi programamy. A dokumenty , save z hier , rozne synchronizacne subory - emailové kontakty a podobné dôležité veci si nastav aby sa ti ukladali na USB kluc , ktorý budeš používať len na to. Pri dnešných cenách USB key to už nieje žiadny problém.
No to som mal v plane aj (teda, no obcas som na to myslel), ale hlavne mi ide aj o filmy, ktore sa mi nechce zas tahat atd. Nastavenia windowsu niesu az taky problem, to je par mega co mam zalohovane, skopnem na disk a nahodim, hlavne ide o vsetko ostatne.
Hlavne mi ale ide o ten bootovaci defrag program, ktory teraz urgentne potrebujem. Ako sa tomu vyvarovat mi je momentalne vedlajsie .)
//autoeditácia príspevku ( 16 Jan 2009, 17:05 )
Dobre, takze defrag sa mi podarilo, sice som sa chcel tym 10tim hodinam vyhnut ale tak neva.
Teraz ale potrebujem dobry tip na live system co mi mozete odporucit. Mam totizto externy disk a rad by som na neho hodil data, ale na disk sa dostanem len z live cd operaku. Skusal som slax, ale ten mi na externy disk nechce nic kopirovat, lebo podla neho nemam zapisovacie prava.
Windows Live CD co mam, mi zas nedetekuje usb a nic ine nemam. Mate pripadne link aj na lamky, na dobre Live CD, ktore vie rozpoznat usb ?
Dakujem.
P.s.: Som zabudol, co som este chcel. Program co mi vie zalohovat veci z disku, ktory je napojeny aj cez usb ale je systemovy? Aby som napriklad neprisiel o maily, o nastavenia mircu, taby z Opery, alebo Savegames? (Asi utopia, ale za pokus to stoji)
Hlavne mi ale ide o ten bootovaci defrag program, ktory teraz urgentne potrebujem. Ako sa tomu vyvarovat mi je momentalne vedlajsie .)
//autoeditácia príspevku ( 16 Jan 2009, 17:05 )
Dobre, takze defrag sa mi podarilo, sice som sa chcel tym 10tim hodinam vyhnut ale tak neva.
Teraz ale potrebujem dobry tip na live system co mi mozete odporucit. Mam totizto externy disk a rad by som na neho hodil data, ale na disk sa dostanem len z live cd operaku. Skusal som slax, ale ten mi na externy disk nechce nic kopirovat, lebo podla neho nemam zapisovacie prava.
Windows Live CD co mam, mi zas nedetekuje usb a nic ine nemam. Mate pripadne link aj na lamky, na dobre Live CD, ktore vie rozpoznat usb ?
Dakujem.
P.s.: Som zabudol, co som este chcel. Program co mi vie zalohovat veci z disku, ktory je napojeny aj cez usb ale je systemovy? Aby som napriklad neprisiel o maily, o nastavenia mircu, taby z Opery, alebo Savegames? (Asi utopia, ale za pokus to stoji)