Dlhé načítavanie sieťového pripojenia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
vald
Light Star
Light Star

Dlhé načítavanie sieťového pripojenia

Príspevok od používateľa vald »

Zdravím všetkých Hojkárov.
Mám tu jeden menší problém a akosi si s ním neviem dať rady, takže sa obraciam sem (snáď niekto pomôže)...
Ide o to že mi hrozne dlho načítava internet. Presnejšie sieťové pripojenie. Vždy len pri spúšťaní alebo prebúdzaní počítača. PC nabehne v poriadku, ale na ikone internetového pripojenia sa objaví na dobrých 20 - 30 sekúnd najprv modré kolečko a potom žltý výstražný trojuholník. Ten potom nakoniec zmizne a pripojenie sa nakoniec uskutoční, ale celé to trvá niekedy aj trištvrte minúty. Potom už všetko šliape bez problémov. Jedná sa teda len o samotné pripájanie. (Rýchlosť internetu je potom tiež dobrá)
Keď sa skúsim pripojiť cez wifi, je to to isté, ibaže internet je pochopiteľne o niečo pomalší. Na druhej sieťovej karte je to to isté (mám základnú dosku GA H97-N Wifi s dvomi sieťovkami a wifi)
Z toho súdim že v driveroch to asi nebude takže podľa môjho úsudku bude niečo buď s nastavením routeru alebo vo Windowse. Lenže čo?
Vie niekto prosím vás v čom by to mohlo byť? Na čo sa zamerať? Čo skúsiť? Ako to vyriešiť? Budem vďačný za všetky relevantné odpovede.

PS: Chápem že takto na slepo je ťažké mudrovať, tak tu je zopár údajov na spresnenie:
- systém: Windows 7 x64,
- HW počítača: Intel Core i5, 8GB RAM, 120GB SSD Intel 520, 2x GLAN, 1x WIFI, GP Nvidia Asus Strix GTX750Ti...
- sieťové prvky: Fibernet 250/100, konvertor Huewei (originál od operátora), router Netgear WNR3500L2, switch D-link 1GB 8 port, LAN káble CAT6
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dlhé načítavanie sieťového pripojenia

Príspevok od používateľa heker »

Mas nastavene DHCP alebo pevne nastavene IP adresy na sietovej karte?
vald
Light Star
Light Star

DHCP kvôli sieťovému HDD
heker
Redeemer
Redeemer

Co s tym ma sietovy disk? Predsa tieto veci sa daju vsetky riesit s pevnymi IP adresami, navyse mozes mat zapnute aj DHCP. DHCP si moze nastavit pre x.x.x.100 az x.x.x.200, pritom pevne IP nozes nastavit pre x.x.x.2 az x.x.x.99. Podla mna ti to cele sposobuje DHCP, takze na pocitacoch odporucam nastavit pevne IP adresy, tym by si vyriesil problem. Ale skusit to nozes cez router tak, ze pri DHCP zapnes pridelovanie IP na zaklade MAC adresy, teda vzdy priradit zvolenemu zariadeniu rovnaku IP adresu.
vald
Light Star
Light Star

Neviem či obaja hovoríme o tom istom ale v každom prípade dík za podnet. Určite sa na to pozriem. Nastavenie routera je v SK, tak snáď to nájdem.
heker
Redeemer
Redeemer

Hovorime. Pocitac mas nastaveny na automaticke pridelenie IP adries (DHPC). Tam bude problem. Skusit to mozes na PC tak, ze tam das manualne IP v rozsahu v akom treba a uvidis, ze ci pojde internet hned 5 sekund po zapnuti Windowsu. Zrychlenie pridelenia pri DHCP mozes spravit tak, ze v nastaveni toho routra na ktory sa pocitacom pripajas spravis zoznam MAC adries a pridelenie pevnych IP adries k tej MAC adrese, tym padom by to malo tiez pridelit okamzite.
vald
Light Star
Light Star

Noo... ehm... len... akože... jaksi... - skrátka a dobre: dalo by sa aj konkrétnejšie? (pravdupovediac mám z toho tak trochu guláš)
...že díki
heker
Redeemer
Redeemer

Co konkretnejsie, comu nechapes v tom co som napisal?
vald
Light Star
Light Star

Sorry ale fakt neviem čo presne mám hľadať. tak akože debil som neni, keby ma mal kto navigovať, tak to zvládnem, ale keď neviem čo presne mám hľadať je to len lotéria.
V routery som našiel záznamy 17. (slovom sedemnásťich) MAC adries ktoré boli pripojené. Je všetko dokopy. Mobily, NB, atď...
Momentálne je pripojených sedem zariadení vrátane sieťového HDD, IP telefónu, dvoch TV, atď, takže jednoduchšie by bolo asi zamerať sa na môj počítač. V nastavení (centrum sietí) je v položke "zmeniť nastavenie adaptéra" šesť položiek: Lokálne pripojenie 1, lokálne pripojenie 2, Pripojenie bezdrôtovej siete, potom dve akési virtuálne siete (Microsoft Virtual Wifi Miniport) a poslednou je Bluetooth. Kábel mám pripojený v "lokál. pripojení 1". Okrem Wifi a Bluetooth sú všetky ostatné povypínané.
V lokálnom pripojení 1 (to je GLAN Intel) sú potom ešte ďalšie možnosti. Skúsil som vlastnosti a vyhľadať novší ovládač. (je tam najnovší)
A ďalej som sa už nepohol...

PS: inak díky, za ochotu - cením si toho
heker
Redeemer
Redeemer

Uprimne, nechce sa mi to pisat bod po bode, pretoze evidentne v tom nemas ani paru. Najdi si lokalne pripojenie tvoje sietovej karty, tam vlastnosti, TCP/IPv4, tam zadas IP adresy. Ale predpokladam, ze nevies ani ake IP tam mas zadat a ja to tiez neviem, kedze neviem ako to mas nastavene.
vald
Light Star
Light Star

základná IP je 192.168.1.1 - to je myslím IP routera. (pomocou nej sa pripája do nastavení routera). Pripojené zariadenia sa podľa všetkého menia tak že za poslednou jednotkou potom pribudne ešte ďalšie číslo, ak som to správne pochopil.
Vo vlastnostiach lokálneho pripojenia (v PC) som našiel TCP IPv4 a keď som zadal vlastnosti, je tam všetko na automatiku. Potom tam je položka "alternatívna konfigurácia" a to je asi to čo si spomínal. Mám tam teda zadať IP adresu routera?

//autoeditácia príspevku (07 Jan 2017, 18:59)
...v každom prípade díki aspoň za snahu.
heker
Redeemer
Redeemer

Prve je tvoja IP, maska 255.255.255.0 (popripade 255.255.0.0), brana bude IP routra a teda 192.168.1.1, DNS daj od Googlu a to 8.8.8.8. a 8.8.4.4. Tvoju IP v prvom riadku mozes dat 192.168.1.10. Restartni pc a uvidis.
vald
Light Star
Light Star

Takže vyskúšal som asi desať rôznych kombinácií vrátane vypnutia Avastu a firewalu a veľa sa toho nezmenilo. Hoci chvíľkami sa mi zdalo že sa čas načítavania sietí máličko skrátil, výsledok nebol nijak valný. Asi som niekde urobil chybu ja alebo to bude ešte v niečom inom. Skúsim ešte trochu pogooglovať a zistiť viac o mojom routeri a potom sa uvidí.
Jedna vec mi ale neunikla: Keď som teraz spustil prehliadač, zistil som, že jednotlivé stránky sa mi načítavajú o dosť rýchlejšie, takže zase tak úplne zabitý čas to predsa len nebol.
V každom prípade oceňujem Tvoju snahu Heker mi pomôcť. Cením si toho a prajem ti príjemný deň. (vlastne večer).
heker
Redeemer
Redeemer

Nacitavanie stranok, teda reakcia ihned je sposobena zmenou DNS serverov na tie od Googlu. Ale preco to robi este stale, ak tam mas pevnu IP adresu, to neviem.
Napísať odpoveď