Dlzka zaruky

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
shanoy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Dobry den..Chystam sa kupit ntb u BGSlevi...A na ich stranku sa mozes regnut iba ked si firma a tak mas ICO a pod...Tak pre teba plati obchodny zakonnik, ktory hovori, ze mas iba 12 mesiacov zaruku...Pri ntb zn. HP maju uvedene ze je tam iba 12 mesiacov zaruka - ale preco pri ostatnych znackach maju napisane zaruka: 24 mesiacov?? Ked mas mat podla obchodneho zakonika iba rok?...Je to ich dobra vola, ze davaju o rok dlhsie zaruku? Prosim aby ste mi to vysvetlili..Dakujem

//autoeditácia príspevku ( 09 Nov 2008, 19:44 )
nikto nevie?
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Koncovym uzivatelom poskytuje zaruku predajca a BGS neni predajca koncovym zakaznikom. Bodka. Ak chces 2 rocnu zaruku, tak chod do Sharku, Xtronu,... alebo do inych maloobchodov.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

killa_bee napísal:Koncovym uzivatelom poskytuje zaruku predajca a BGS neni predajca koncovym zakaznikom. Bodka. Ak chces 2 rocnu zaruku, tak chod do Sharku, Xtronu,... alebo do inych maloobchodov.
dobre, a preco teda tam maju napisane 24 mesiacov??
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

shanoy napísal:dobre, a preco teda tam maju napisane 24 mesiacov??
staci mat vystavenu fakturu na tvoje meno ,cez firmu sa to kludne da spravit ,hp udeluje zaruku nasledovne
ak je brany ntb cez firmu na odpis dane mas zaruku 12 mesiacov
ak je brany ntb pre teba daju ti normalne blocik ktory pri reklamacii prilozis ako dokaz ze si to kupil pre seba na tvoje meno tak mas zaruku 24mesiacov
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Obchodny zakonnik neurcuje minimalnu zarucnu dobu. Takze ked si firma HP u svojich produktov nastavi 12 mesiacov, logitech u niektorych produktov aj 5 rokov, ta zaruka plati.

Jedine obciansky urcuje minimalnu zarucnu lehotu 24 mesiacov.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:Obchodny zakonnik neurcuje minimalnu zarucnu dobu. Takze ked si firma HP u svojich produktov nastavi 12 mesiacov, logitech u niektorych produktov aj 5 rokov, ta zaruka plati.

Jedine obciansky urcuje minimalnu zarucnu lehotu 24 mesiacov.
samozrejme ratame s tym, ze ta 24 mesacna zaruka plati pre fyzicku osobu :)
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja cem kupit ntb FUJITSU SIEMENS tak som im tam napisal, a oni odpisali ze ntb od firmy FS maju zaruku normalne na 24 mesiacov ked sa to bere na ICO.....
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

shanoy napísal:Ja cem kupit ntb FUJITSU SIEMENS tak som im tam napisal, a oni odpisali ze ntb od firmy FS maju zaruku normalne na 24 mesiacov ked sa to bere na ICO.....
tento problem sa riesi vyhradne u notebookov hp a to ti staci blocik nic viac nic menej :wink: inak na uplatnenie 12 mesacnej zaruky ziaden blocik netreba ,to len aby si vedel ,tj. ziaden doklad o kupe
Napísať odpoveď