Potrebujem rady ohľadom ROUTRA,DNS,DDNS =vzdialený prístup k hardwareu
Potrebujem vzdialený prístup z inej IP na môj PC,ROUTER,LAN HDD a LAN/WIFI KAMERA pripojené k Routru.
To je prístup aj k LAN HDD a LAN/WIFI KAMERA aj keď je PC vypnutý ale router zapnutý.
Aký Časový server NTP odporučate aby fungoval spravne čas po reštarte ROUTRa.
Rozpíšem tu toho viac.
!!!uvedené názvy PASSWORD,NAME ... budu celé a malé písmená ale len informativne ako príklad!!!
router mám VIGOR 2700VGST a D-LINK 2641R
momentalné testujem D-LINK
testovanie IP a siete cez príkazovy riadok(CMD) príkazy:
ping -----napr.ping jozko.dyndns.org
telnet ------napr.telnet 192.168.1.1
pathping ------napr.pathping jozko.dyndns.org
help =napoveda -----napr.ping /?
Čo je DNS?
=určená pre statické IP
DNS (Domain Name System) je služba, ktorá prekladá doménové adresy na IP adresy.
Znamená to teda, že si nemusíte pamätať adresu servera v číselnej forme,
ako napr. 62.121.128.13 - môžete použiť adekvátne DNS meno servera, napr.
Kód: Vybrať všetko
www.dipol.com.plDNS server preloží textovú adresu na číselnú IP adresu a na jej základe klient kontaktuje cieľový server.
Čo je to DDNS?
=určená pre dynamické IP
Ak sa sami rozhodnete spustiť server pre hosting stránok alebo pre prístup ku CCTV kamere, nebude vaša
verejná IP adresa statická ale dynamická, poskytnutá od DHCP servera. Vtedy je treba na spojenie so serverom
použiť službu DDNS (Dynamic Domain Name System).
najznamejšie DDNS:
www.dyndns.org
www.no-ip.comčo viem?
1.Ak mám zapnutý PC tak dokažem sa k nemu pripojiť aj cez TEAMVIEWER a vidieť plochu a pracovať na ňom.
Ale ide to aj cez DDNS? Prístup do PC cez DDNS.
2.Zaregistroval som sa na http://www.dyndns.org vytvoril meno SERVERU (JOZKO.dyndns.org)pre pristup z NETu a MENO HESLO.(JOZKO 111111)
3.V Routri som vyplnil DDNS:
Adresa servera: dyndns.org
Hostiteľský názov: JOZKO.dyndns.org
Meno používateľa: JOZKO
Heslo: 111111
Potvrdiť heslo: 111111
4.DNS som nevyplnoval lebo asi netreba lebo mám dynamickú IP
5.UPDATER dyndns.org pre PC WINDOWS netreba lebo pri zmene IP novú IP nahlasí Router ,trochu to trvá.
overenie v CMD ping JOZKO.dyndns.org
ukaže vám IP v číslach
Takže DDNS funguje cez Router, takže PC netrebá mať zapnutý s Updaterom
6.DDNS mi funguje len ak sa prihlasím z IP aku ma router čiže len z môjho PC. Z inej nešlo,bol som u kamaráta a nechcelo vziať prihlasovacie udaje.
Ak sa prihlasím z môjho PC na JOZKO.dyndns.org a zadam MENO HESLO (user user)tak sa dostanem do routra(akoby z vlastného PC do 192.168.1.1 user user) .
Ako som zistil keď som bol u kamarata ak som zadal JOZKO.dyndns.org pýtalo MENO HESLO ale nechcelo zobrať ich.
Neviem prečo z inej IP ako z mojej ma neprihlasí na ROUTER. Tak načo je DDNS keď to neide.
Kde je problém.
Problémy???
1.Dá sa pristupovať do PC aj cez DDNS a nie cez programy ako sú TEAMVIEWER.Ako nastaviť PC?
Treba na ňom vytvoriť server či Zapnuť smerovanie portov v routri či ako?Alebo nastaviť v PC TCP/IP či iné....
2.Po zadaní IP JOZKO.dyndns.org registrovaného na dyndns.org má prihlasí len do routra(akoby by som pristupoval doma na 192.168.1.1) kde možem meniť nastavenia.
Som myslem že sa dostanem aj do PC.
Takže ako nazdieľat PC pre prístup z vonakjšej IP ?
3.DDNS mi funguje len na mojom PC nie na inom.Na inom má nechce prihlasiť.Kde je chybá?
DDNS je o prístupe z vonku ale nejde mi, len doma.
4.Ak spojazdím správne DDNS ako sa da nazdieľat LAN HDD(asi NAS funkcia) sRoutrom pre pristup z inej IP.
Nastavenie LAN kamery už bude podobné,že?
5..........
FOTO
http://www.postimage.org/image.php?v=gxDVKgrKód: Vybrať všetko
http://s1.postimage.org/DVKgr.jpg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
D-LINK 2641R !!!prístup k skrytým funkciam!!!
1.Spustíme príkazový riadok(CMD)
2.napíšeme telnet 192.168.1.1 -stlačime ENTER
3.napíšeme heslo admin -stlačime ENTER
4.napíšeme sys setwebiprange remote 192.168.1.2 192.168.1.254 -stlačime ENTER
5.ukončíme napišeme exit -stlačime ENTER
6.Otvoríme browser IE,OPERA,FIREFOX... a zadamé IP 172.16.240.105 pre administratorský prístup lebo 192.168.1.1 toho obsahuje menej
7.prihlasíme sa cez admin admin lebo user user funguje pri 192.168.1.1
8.máme tu viac funkcíí
Díííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííky