Neviem co na to povedat, zije zo 6400 korun, najde tristvrte miliona a ona to vrati. Pekne gesto, ale aj tak tomu nechapem
Dôchodkyňa našla a vrátila 750-tisíc
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dôchodkyňa našla a vrátila 750-tisíc
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/d ... a-750-tis-
Neviem co na to povedat, zije zo 6400 korun, najde tristvrte miliona a ona to vrati. Pekne gesto, ale aj tak tomu nechapem
Preco hned skatulkujes?Za to ze tych penazi bolo vela neznamena ze boli ako pises pravdepodobne nepoctive.Ale chlapik je svina to je faktviolator napísal:ten chlapik je riadny hajzel...teta mu poctivo vrati jeho pravdepodobne "nepoctive" peniaze a on sa na nu takto vykasle...ten chlapik ma u mna K-
z toho ze keby sa to nezmedializovalo tak by tej tete tu dovolenku asi zaplatil...cize je to nejaky ustrachany podnikatel/funkcionar, ktory sa boji o dobre meno, ze ked bol opity stratil penazenku v krikoch alebo su to peniaze nejakeho cloveka, ktory nechce aby sa vedelo ze ma take peniaze, lebo by mohlo vysvitnut, ze tie peniaze nemusia byt ciste...ja volim skor moznost 2Dieg0 napísal:Ja mozem napisat ze si pravdepodobne curak.A ked ti to napisem naseres sa na mna.Preco?Ved to je len spekulacia ... chcel by som vediet z coho pozostava tvoja spekulacia.Resp z coho ju odvodzujes
//aj Zavulon moze mat pravdu
A co mal typek robit? Aby mal v dusi a pred mediami pokoj zaplati jej dovolenku - postacujuce gesto. Peniaze su znova jeho, moralne nie je viazany jej "prestavovat celu strechu", babka si urobila renome sama. Zoberme si napr.ze je silno veriaca (pravdepodobne)..miesto toho aby peniazmi potesila/zabezpecila svojho vnuka a zvysok rodiny, "sobecky" si kupila respekt "pred fararom", rozumej v svojom teritoriu kde je zamerana hlavne na seberovnych (starsi ludia). Takto si vyhladila svedomie az az, kazdy ju bude povazovat za velku dusu a nemusi sa prekonavat ci ma krajsie muskaty ako suseda. A byt nim citim sa fajn, nemal by som problem so svedomim. Ci su love ciste alebo nie vie len on, a urcite nebude na seba kydat hnoj 
No taketo pokusenie mozes mat pri sume dajme tomu do 50 000, to sa nikde nepreflakne ked o tom pomlcis, ale 750 000 je uz velmi velka suma na to, aby sa poskodeny vydal na hladanie. Navyse par mesiacov pred zavedenim eura...to by sa uz nedalo ani pomaly minat. Ja mozem uprimne povedat, ze takuto sumu by som urcite tiez vratil.Mustafa napísal:Pre nás to je nenormálne, ale starí ľudia dostali úplne inú výchovu ako my. Pravdupovediac, keby som ja niečo také našiel, tak by som bol v obrovskom pokušení, či si to mám nechať alebo to nahlásiť na polícii.
Ale celkovo je to o tom, ze ona ma urcite lepsi pocit, kvoli tomu, ze to vratila, pretoze inak by musela zit s tym, ze tie peniaze niekomu kurevsky chybaju a mohla by mu tym aj znicit zivot, cize tak.