Ja prvu cast co som z DW videl bola prave cast so Silence. Ta cast ked boli v USA a odvtedy ma to chytilo.
Doctor Who
Re: Doctor Who
Tak tam asi nieco bude, mozno je alien
, alebo neni skutocna, myslim, ze taku velku chybu by nespravili.
Ja prvu cast co som z DW videl bola prave cast so Silence. Ta cast ked boli v USA a odvtedy ma to chytilo.
Ale dúfam že si si to dopozeral celé. Ak nie, prichádzaš o veľa.
(Starý seriál som nevidel ani ja, iba pár častí)
11. Doctora som videl vsetko. Potom som zacal 1.seriu (2005) Ale to som zatial videl len par casti. Nejak mi nesadli herci. Cez leto asi dopozeram konecne.
Nová časť kvalitatívne ako skoro vždy pri Doctorovi vysoko. Zase skvelé víkendové odreagovanie.
Tématika minulej časti sa mi ale páči viac. Milujem časti mimo Zeme.
(Časť, ktorá bola v Next Time ma neoslovila, dúfam, že sa to zmení)
Zaujímalo by ma:
Tématika minulej časti sa mi ale páči viac. Milujem časti mimo Zeme.
(Časť, ktorá bola v Next Time ma neoslovila, dúfam, že sa to zmení)
Zaujímalo by ma:
Spoiler
Prečo Tardis v tomto diely normálne prekladala. V minulom to nerobila, a ani nepustila Claru dnu.
Prečo bol Doktor taký prekvapený, keď požiadal Claru, aby zostala na mieste, a ona súhlasila.
Prečo sa tie bomby zaistili po tom ako Clara zaspievala Hungry like a Wolf? Náhoda? Alebo to má niečo s Bad Wolf zo začiatku nového seriálu?
V siedmej sérií mi chýbala nejaká väčšia zápletka (Bad Wolf, Silence), ale teraz som pochopil, že tam je, a je to Clara.
Prečo bol Doktor taký prekvapený, keď požiadal Claru, aby zostala na mieste, a ona súhlasila.
Prečo sa tie bomby zaistili po tom ako Clara zaspievala Hungry like a Wolf? Náhoda? Alebo to má niečo s Bad Wolf zo začiatku nového seriálu?
V siedmej sérií mi chýbala nejaká väčšia zápletka (Bad Wolf, Silence), ale teraz som pochopil, že tam je, a je to Clara.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Hensym
Spoiler
v doktorovi who nehľadaj nejaký súvis medzi jednotlivými technologickými vymoženosťami a niekedy aj dejovými prvkami
lebo z toho tam často nič nedáva poriadný zmysel.. tardis prekladá automaticky vždy všetko, či už text alebo hovorené slovo, ale len keď sa nachadzá na tom mieste kde je výsadok.. tuna ani nebola a aj tak sa ďalej veselo prekladalo. takisto ako si spomenul, často nastane situácia, kde je absencia prekladu a ufón vtedy hovorí ultrazvláštnym jazykom (veď to musia trochu oživiť, aby to bolo zaujímavé). hlavná vec, že doctor to preložiť vždy dodatočne (nemyslím situácie, keď to lúšti/dekryptuje, niečo antické/neznáme a pod.) a keď to vie on, tak to vie aj tardis.
rovnako aj v predošlej časti, s tým listom od clary.. wtf? doteraz ten "boh" ťažil energiu zo zážitkov/prežitkov/vedomostí osôb a zrazu zistil, že bude stačiť aj energia z čohokoľvek, aj predmetov? a ani sa to nemuselo udiať, stačí že to mohlo byť niekde v inej realite (teória multivesmíru)? tak to mohol ťažiť energiu fakt z čohokoľvek.. každý predmet má predsa svoju minulosť a tie hypotetické alternatívne línie, kde sa to udialo inak.. tých je tiež vždy pri všetkom predsa nekonečné množstvo..
rovnako aj v predošlej časti, s tým listom od clary.. wtf? doteraz ten "boh" ťažil energiu zo zážitkov/prežitkov/vedomostí osôb a zrazu zistil, že bude stačiť aj energia z čohokoľvek, aj predmetov? a ani sa to nemuselo udiať, stačí že to mohlo byť niekde v inej realite (teória multivesmíru)? tak to mohol ťažiť energiu fakt z čohokoľvek.. každý predmet má predsa svoju minulosť a tie hypotetické alternatívne línie, kde sa to udialo inak.. tých je tiež vždy pri všetkom predsa nekonečné množstvo..
ODB: Áno, aj keď Doktor má neskutočne veľa dier, má ešte viac vecí, dejových prvkov a zanedbateľných detailov, ktoré mi vyčaria úsmev na tvári. Ako príklad uvediem aj jednu srandu z poslednej časti. 
//autoeditácia príspevku (21 Apr 2013, 14:04)
Tak Hide celkom dobrá epizóda. Síce tento typ epizód, odohrávajúci sa na jednom malom mieste nemusím, ale prekvapila ma.
Na budúcu epizódu sa neskutočne teším, už od ohlásenia názvu je to u mňa najočakávanejší diel.
//autoeditácia príspevku (29 Apr 2013, 16:28)
Journey to the Center of the Tardis - skvelá časť.
//autoeditácia príspevku (21 Apr 2013, 14:04)
Tak Hide celkom dobrá epizóda. Síce tento typ epizód, odohrávajúci sa na jednom malom mieste nemusím, ale prekvapila ma.
Na budúcu epizódu sa neskutočne teším, už od ohlásenia názvu je to u mňa najočakávanejší diel.
Spoiler
Tá kreatúra bola dobre hnusná. 
Journey to the Center of the Tardis - skvelá časť.
Spoiler
Akurát záležitosť s horiacimi "zombíkmi" z budúcnosti mi prišla hlúpa, najmä náhla premena tých dvoch. Plus, neviem prečo začali v zlomku sekundy útočiť na Doktora a Claru.
-
Old Dirty Bastard
Guru
something something... wibbly wobbly timey wimey.... stuff, to pokladám za dostatočné vysvetlenie prečo mohli v tej miestnosti prežiť dlhšie ako akýkoľvek zlomok sekundy, prečo sa tak náhle zmenili a ako mohli v takom stave vôbec prežívať 
Akurat som dokukal tu cast. Trochu som bol pozadu tak to teraz dobieham. Dobra cast aj ta predtym. Ta v ponorke bola slabsia. Jak tam chodil ten zombie v kniznici, uz som dufal, ze to bude Silence, skoda.
A stale si neviem na tu Claru zvyknut, jak keby kazdu vetu hovorila sarkasticky alebo co nwm.
//tak mam pozrete vsetky co zatil boly, tato sezona je nejaka slaba. 7x12 tie deti nakonci, akoze nic ziadne prekvapenie, ze cestuje si casom a oni ze ok. 7x13 preco jednoducho neodpalili tu planetu hned, ked sa tak ci tak teleportovali, preco ztoho robili taku vedu ako keby tam mali vsetci zomriet.
Proste slabota, kde su casti ako s Weeping Angel, silence atd.
Snad aspon to finale bude poriadne.
//autoeditácia príspevku (19 Máj 2013, 15:41)
No, no, co na toto povedat. Co sa tyka finale asi naj cast druhej polovice tejto serie. Ale proste tie dvojdiely tam treba lebo zase to tak rychlo skoncilo ako kazda cast tuto seriu. Stareho doktora som nevidel, cize kto bol ten stary nakonci? Ja len dufam, ze to Moffat ma poriadne premyslene a nedal tu len kopu wtf momentov so ziadnym rozuzlenim.
Aspon Strax pobavil.
A stale si neviem na tu Claru zvyknut, jak keby kazdu vetu hovorila sarkasticky alebo co nwm.
//tak mam pozrete vsetky co zatil boly, tato sezona je nejaka slaba. 7x12 tie deti nakonci, akoze nic ziadne prekvapenie, ze cestuje si casom a oni ze ok. 7x13 preco jednoducho neodpalili tu planetu hned, ked sa tak ci tak teleportovali, preco ztoho robili taku vedu ako keby tam mali vsetci zomriet.
Proste slabota, kde su casti ako s Weeping Angel, silence atd.
Snad aspon to finale bude poriadne.
//autoeditácia príspevku (19 Máj 2013, 15:41)
No, no, co na toto povedat. Co sa tyka finale asi naj cast druhej polovice tejto serie. Ale proste tie dvojdiely tam treba lebo zase to tak rychlo skoncilo ako kazda cast tuto seriu. Stareho doktora som nevidel, cize kto bol ten stary nakonci? Ja len dufam, ze to Moffat ma poriadne premyslene a nedal tu len kopu wtf momentov so ziadnym rozuzlenim.
Aspon Strax pobavil.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Spoiler
ako bol otočený chrbtom, tak som si myslel, že je to Master 
tri teórie sa zatiaľ vynárajú.. prvá (menej pravdepodobná) je, že John hurt je ten timelord-human hybrid, ktorý vznikol z DNA desiateho doktora (odseknutá ruka v boji so Sycoraxom) a DNA Donny. ten mohol zostarnúť a nemohol regenerovať. avšak jedenásty doktor naznačil impossible girl, že je to priamo z jeho minulosti a hybrid šiel žiť s Rose do paralélneho vesmíru.
čiže druhá pravdepodobnejšia (imho) teória znie (ale toto bude komplikovanejšie), že je to doktor číslo "8.5", podľa oblečenia vyzerá ako kombinácia ôsmeho a deviateho doktora (má vestu deviateho doktora a značnú časť oblečenia z osmičky).. čo bolo v čase poslednej veľkej časovej vojny.. ktorú ukončil ôsmy doktor, pričom zničil Gallifrey, ostatných timelordov a dalekov, na celú vojnu vtedy uvalil časový zámok a spôsobil zánik dvoch rás v okamihu. kvôli svojím činom odmietol niesť meno doktor, jedenásty na konci vraví "He's me, but he's not the Doctor.", pretože spôsobil genocídu vlastnej rasy a počas tej regenerácie na konci vojny proste zanevrel, pretože to nebol on.. on je Doctor, liečiteľ, záchranca.. titul, kt. si sám dáva.. nie ničiteľ. následne deviatka preto bola taká trpká. nasratá na to, čo spôsobila "odvrhnutá" osmička
tretia znie, že by to mohol byť The Valeyard, ktorý sa z budúcnosti dostal k šiestemu doktorovi a chcel mu ukradnúť zostávajúce regenerácie (keďže doktor sa nemôže regenerovať do nekonečna)
najlepšie ako River Song je dávno mŕtva a vie tam všetko najlepšie, všetko premyslené 3 kroky dopredu
a hlášky Straxa nemali chybu "Do not divulge our military secrets!" 
tri teórie sa zatiaľ vynárajú.. prvá (menej pravdepodobná) je, že John hurt je ten timelord-human hybrid, ktorý vznikol z DNA desiateho doktora (odseknutá ruka v boji so Sycoraxom) a DNA Donny. ten mohol zostarnúť a nemohol regenerovať. avšak jedenásty doktor naznačil impossible girl, že je to priamo z jeho minulosti a hybrid šiel žiť s Rose do paralélneho vesmíru.
čiže druhá pravdepodobnejšia (imho) teória znie (ale toto bude komplikovanejšie), že je to doktor číslo "8.5", podľa oblečenia vyzerá ako kombinácia ôsmeho a deviateho doktora (má vestu deviateho doktora a značnú časť oblečenia z osmičky).. čo bolo v čase poslednej veľkej časovej vojny.. ktorú ukončil ôsmy doktor, pričom zničil Gallifrey, ostatných timelordov a dalekov, na celú vojnu vtedy uvalil časový zámok a spôsobil zánik dvoch rás v okamihu. kvôli svojím činom odmietol niesť meno doktor, jedenásty na konci vraví "He's me, but he's not the Doctor.", pretože spôsobil genocídu vlastnej rasy a počas tej regenerácie na konci vojny proste zanevrel, pretože to nebol on.. on je Doctor, liečiteľ, záchranca.. titul, kt. si sám dáva.. nie ničiteľ. následne deviatka preto bola taká trpká. nasratá na to, čo spôsobila "odvrhnutá" osmička
tretia znie, že by to mohol byť The Valeyard, ktorý sa z budúcnosti dostal k šiestemu doktorovi a chcel mu ukradnúť zostávajúce regenerácie (keďže doktor sa nemôže regenerovať do nekonečna)
najlepšie ako River Song je dávno mŕtva a vie tam všetko najlepšie, všetko premyslené 3 kroky dopredu
Tomu sa hovorí cliffhanger!
Iba otvorené ústa celý čas.
Iba otvorené ústa celý čas.
Geniálne, zase čakať prakticky do zimy. 
Zase sa ukázalo, aký sú Moffat a celý scenáristický tím psychopati, a ako to zase všetko do seba zapadlo ako lego. Bolo tam veľa wtf momentov, ale všetko to pôsobilo veľmi dobre vymyslene.
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2013, 0:57)
Tak Matt Smith ako Doktor oficiálne končí.
http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/ar ... Doctor-Who
Zase sa ukázalo, aký sú Moffat a celý scenáristický tím psychopati, a ako to zase všetko do seba zapadlo ako lego. Bolo tam veľa wtf momentov, ale všetko to pôsobilo veľmi dobre vymyslene.
Spoiler
Starý chlap na konci mi nedá spať. Teším sa neskutočne na to 50. ročné výročie.
Tak Matt Smith ako Doktor oficiálne končí.
http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/ar ... Doctor-Who
Dost na ****. 11. + Amy sa mi pacilo najviac. Cize teraz to budem pozerat uz len tak obcas. Co tak zrazu, vsak planovali este jednu seriu. Odchadza aj Moffat ci az po dalsej serii? Tiez som take nieco pocul, ze by mal skoncit.
Tiež som mal najradšej 11 + Amy. Moje nadšenie pre tento seriál sa ale nemení. Žral som ho s Ecclestonom, žral som ho s Tennantom, žeriem ho so Smithom a budem ho žrať aj s ďalším. O Moffatovi som nepočul.
Neviete mi povedat, ci nesiel Doctor Who asi pred 15-18 rokmi na stv alebo inej slovenskej stanici?
tak co hovorite na noveho doktora, podla mna slabota, taky stary sedivy. Pre mna bol naj 11th + Amy.
Spoiler
PETER CAPADLI
Akurát som sa chcela opýtať
Popravde, čakala som niekoho mladšieho...ale lepšie zhodnotím, až keď ho uvidím v seriáli. Smith mi bude celkom chýbať, no naj pre mňa ostáva Tennant s Rose.
Herec obrovský sympaťák. Starší doktor bude príjemná zmena. To tváre je dostatočne "šialený", aby mohol byť doktor, a teda sa strašne teším. Snáď mu scenáristi dodajú bohovský charakter. 
-
Old Dirty Bastard
Guru
Sa vraciame ku koreňom
väčšina doktorov bola postaršia, jediní mladíci boli poslední dvaja.. som zvedavý či upadne ten dievčenský fanclub, mehehe. Capaldi je mega fanúšik Doctora Who, takže určite predvedie 110% výkon. btw už si v show zahral v minulosti v jednej časti, tá s Pompeii. Taktiež bol na čele vyjednávania s rasou 456 v tretej sérii Torchwoodu, čo bola vlatne jedna z hlavných úloh. Tá 5 hodinová miniséria bola paradoxne lepšia ako 90% častí, kt. tomu predchádzali.
Videl som asi tak polku 50 vyrocia. ZAtial celkom dobre, halvne ked boli spolu, tak dobre hlasky mali. Potom mi to seklo 
//Tak celkom dobre to bolo, aj ked som cakal, ze to bude pokracovat, kde skoncila seria. Ale to asi az vo vianocnom speciale, ten vyzera paradne, Anjeli a Silence moje oblubene.
//Tak celkom dobre to bolo, aj ked som cakal, ze to bude pokracovat, kde skoncila seria. Ale to asi az vo vianocnom speciale, ten vyzera paradne, Anjeli a Silence moje oblubene.
Veľmi veľmi dobré. 
Druhé vianoce, akurát trochu nechápem.
Niekoľkonásobné zimomriavky.
Druhé vianoce, akurát trochu nechápem.
Niekoľkonásobné zimomriavky.