dokaze exekutor zablokovat bankovy ucet v nemecku

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

dokaze exekutor zablokovat bankovy ucet v nemecku

Príspevok od používateľa kompi »

Zdravim,

Rad by som vedel ci sa nas slovensky exekutor vie dostat k bankovemu uctu ktory je zalozeny v nemecku v nemeckej banke.

Ďakujem vopred
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: dokaze exekutor zablokovat bankovy ucet v nemecku

Príspevok od používateľa heker »

Ano, v ramci EU funguje exekucia aj v zahranici, napriklad pokuty zo zahranicia. Musi mat ale zriadeny zahranicny exekucny titul. Bezne v praxi to ale asi moc nefunguje.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Slovenský exekútor nevie siahnuť na zahraničný majetok.

V niektorom videu to spomínal Daňo, ten s tým má bohaté skúsenosti. Exekúcie na slovensku mu nemôžu siahnuť na majetok v rakúsku, kde aktuálne býva.

Či to platí aj na blokovanie účtu, netuším.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

heker napísal:Ano, v ramci EU funguje exekucia aj v zahranici, napriklad pokuty zo zahranicia. Musi mat ale zriadeny zahranicny exekucny titul. Bezne v praxi to ale asi moc nefunguje.
mam namysli ci skor ked ma clovek ako pomaly polka naroda exekuciu ci dokaze nas exekutor zablokovat ucet v nemecku kedze ked ma clovek na slovensku exekuciu normalne slovensky ucet nemoze vyuzivat
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mám podobný problém a moje zistenia sú, že slovenský exekútor vie siahnuť iba na majetok na Slovensku. Ak má dlžník majetok v Nemecku, potrebuješ cez nemecký súd "apostilovať" (alebo ako sa to povie) právoplatný slovenský rozsudok, aby získal právoplatnosť aj v Nemecku. Potom môžeš cez nemeckého exekútora siahnuť na jeho nemecký majetok.

To je teória, ale prax je z mojich skúsenosti taká, že nikto nevie ako sa to robí a nikto do toho nechce ísť. Ja tak potrebujem niekomu klepnúť po prstoch v Anglicku a za 4 roky sa nikto nenašiel aby so mnou do toho šiel.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Riesit sa to da jednoduchu - zalozit ucet na niekoho v rodine, kto nespada do bezpodieloveho spoluvlastnictva.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

nemam exekuciu ale zauijima ma proste ako taky clovek co ju ma moze vyuzivat ucet v banke zas zakladat ucet na niekoho ineho je tiez dost velke riziko ze ten dotycny jedneho dna ten ucet zrusi alebo nieco podobne.

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2016, 1:06)
mozem zodpovedne povedat ale ze mam vo svojom okoli dost ludi preto by som im rad odporucil number26 ucet nemecky je to podla vas dobre riesenie?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kompi napísal:nemam exekuciu ale zauijima ma proste ako taky clovek co ju ma moze vyuzivat ucet v banke zas zakladat ucet na niekoho ineho je tiez dost velke riziko ze ten dotycny jedneho dna ten ucet zrusi alebo nieco podobne.

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2016, 1:06)
mozem zodpovedne povedat ale ze mam vo svojom okoli dost ludi preto by som im rad odporucil number26 ucet nemecky je to podla vas dobre riesenie?
riesi sa to jednoducho, ucet si zalozi niekto iny v rodine dcera, syn, stary otec, to je jedno kto a dotycny vyuziva kvazi cudzi ucet bez rizika zablokovania.. Druha vec je, ak exekutor zariadi zrazky zo mzdy.
Ak je niekto v dlhoch a vie ze ich nesplati, najlepsie je prepisat cely jeho majetok na niekoho ineho. takto som prisiel o 33k eur lebo svokor neprepisal polku domu na svoju dceru.
hansgruber
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa hansgruber »

V novom roku má prísť zmena vo výkone exekúcií a vymáhaní pohľadávok v rámci EU.Malo by dôjsť k zjednodušeniu blokácie majetku a bankového účtu v cudzine.Na vymoženie pohľadávky v krajinách EU sa používa európsky platobný rozkaz.Ten vydá súd na Slovensku a s ním sa dá vymáhať pohľadávka v zahraničí.Problém je ale v legislatíve jednotlivých krajín a uznania tohto platobného rozkazu.Takže ak Váš dlžník zdrhol do zahraničia aby sa Vám vyhol s platením,šanca dostať peniaze je ale ideálne je ak dlžník pracuje legálne a má ešte aj majetok.
Napísať odpoveď