Žiarovková konšpirácia (The Light Bulb Conspiracy)
POZOR na nestastny nazov, ziaroviek sa to tyka len okrajovo a nie je to len konspiracia, su tam konkretne dokazy, ak ste doteraz neverili na tzv. ku*vitka, alebo ste ziadne doteraz nevideli, v tomto dokumente jedno uvidite! Uz dlho som nevidel tak kvalitny dokument, ale odporucam ho pozriet cely, nepojednava len o danom probleme, ale aj dosledkoch, hrozbach a ciastocne aj rieseni, len skoda ze je tak kratky. Ak by ste vedeli o pokracovani, aspon volnom alebo podobnom dokumente, napiste (podobny dokument na ktory je odkaz na CSFD je asi o niecom inom).
(Ak je o tomto nejaka tema na diskusiu, tu na hojko, tak mi dajte odkaz prosim. Viem ze je tu tema o vode napr., ale nieco k tej teme o ktorej je dokument, teda nie len ku*vitka, ale aj nepriame nutenie kupovat nove nepotrebne veci)
guess.whoo napísal:je vela takych dokumentov, ale aj tak to na spravani ludi nic nezmeni. pozru si a na druhy den si ani nespomenu, ze maju separovat odpad alebo nejest ryby z konzerv (cest vynimkam)
Absolutne suhlasim, ale v mnohych pripadoch ludia nemaju na vyber, nemam teraz na mysli ryby, prip. maju na vyber, ale ak si nekupia dlhsie novy mobil alebo oblecenie, tak na nich kazdy zazera - a to je este prijatelne, no casto do skoly/prace sa aj tie nepotrebne veci vyzaduju, je to na dlhsie a toto nie je spravna tema na diskusiu, je to dobra tema na dokumenty, tak len opakujem prosbu, ak uz je existujuca tema na tuto problematiku a najdete ju skor ako ja, dajte sem odkaz.
Edit: Neda mi to, ale musim este jednu poznamku, s tymto suvisi aj to, ze uz niekolki znami ludia chceli aby pracovny tyzden trval kratsie, kontretne 3 dni, mnohi v diskusiach tvrdili ze je to nerealne, no ak si pozriete ten dokument hore, zistite ze je to uplne realne, aj ked tam to nespomenuli priamo, len odporcovia "zrusenia ku*vitok" tvrdili ze by ludia nemali pracu - no to je nezmysel, pracovalo by sa menej, ludia by mali viac volneho casu pre rodinu a priatelov, zabavu, tym ze by sa veci nekazili, neopotrebovavali tak rychlo, ludia by potrebovali menej penazi, takze by tym kludne mohli chodit do prace menej a dostavat menej penazi.
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2014, 23:10)
Tip na dokument:
Zachráňte potraviny (Dvojka 30.9.2014 20:00 , Dvojka 1.10.2014 09:05)
"Tím dokumentaristov, ktorý nakrútil celosvetovo ocenený dokument "Čerstvé, ale v kontajneri" sa opäť vydal na cestu po stopách plytvania potravinami vo svete, v ktorom veľká časť ľudstva hladuje. Tvorcovia sa tentoraz zamerali na ľudí, ktorí sa rozhodli bojovať s plytvaním a vyhadzovaním potravín."