Dom plný octomiliek >:-(

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Bigbob
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Dom plný octomiliek >:-(

Príspevok od používateľa Bigbob »

Už neviem čo, tak vás žiadam o pomoc

Asi pred troma dňami za začali okolo ohryzku od jabĺčka v koši objavovať nejaké strašne malé mušky, myslím, že sú to octomilky či dáčo podobného. Bohužial som sa o to nestihol postarať pretože sm musel utekat na autobus. Ked som došiel domov, tie mušky boli rozlozené po celom hornom poschodí. Skúšal som raid ale ten na nich nezaberá. Pár ich padne ale to je asi tak všetko. Pásové mucholapky nainštalované predvčerom nezaberajú, tie mušky ich obchádzajú.

Neviete mi niekto poradiť ako sa ich zbaviť? práve teraz mi ich pár lieta okolo hlavy, tečú mi z nich nervy :cry:

P.S. viac ako na mucholapky sa chytali na vonné sviečky :D jednu som tam videl zadymiť
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ja by som poriadne vyvetral, hentie musky ziju tak 1den pokial viem
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na intraku sme povyhadzovali vsetky flase od alkoholu a umyli podlahu...
takze asi fakt len vetrat...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

všetko organické treba zakryť a do koša nedávať organické veci, hneď ich vynášať. Hento malé žije z hnijúcich vecí, keď to nebudú mať k dispozícii, do pár hodín sú post mortem, vlastná skúsenosť :twisted: na koši mám nakreslené preškrtnuté jablko, práve preto, aby sa doň nehádzali zvyšky z ovocia a pod :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

mna by ale zaujimalo, z coho to vznikne. Z vonku to najma v zimnom obdobi neprileti.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak to neprejde, určite ešte skontroluj všetky kvetináče v dome.. zvyknú sa v nich zabývať..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

OT: Kokoz ináč ja som najskôr tú tému prečítal ako "Dom plný otcových mileniek" :D
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Volaju sa ovocne musky.
Ich zarodky sa nachadzaju v zelenine a ovoci uz ked ich prinesies z obchodu, preto je najlepsie tieto veci hned vybrat z povodneho obalu (napr broskyne, jahody atd vybrat z tej umelohmotnej nadoby), jablka a vsetko ostatne umyt hned jak to doneses domov a mas tento problem vyrieseny.

Rovnako ako bolo spomenute, tak organicky odpad hned vyhodit alebo pred hodenim do kosa zabalit do sacika a zviazat - co je ale menej ekologicke :)
Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Eh.... tak nejaké tie šupky od ovocia som pred troma dnami zabudol vyhodit (+ ohryzok od jabĺčka v koši)[zbavil som sa toho až po príchode zo školy].
Samozrejme, že som vetral a zvýšené hygienické opatrenia priniesli výsledok, dnes som videl tú mušku iba jednu. :)

meffisto, dík, že si objasnil, odkial sa tie potvory berú

P.S. Nie som žiadny bordelár, toto sa mi stalo asi prvý raz :oops:
Napísať odpoveď