domace nasilie | otec bije matku
-
loveparademan
Medium Expert
domace nasilie | otec bije matku
Zdravím, som tu nový. Bol by som rád keby ste sa vyjadrili k tejto téme, ako by ste sa postavili k situácií napr ked v rodine otec bije matku dlhodobo
pred deťmi? Môžte napísať vlastné skúsenosti, názory, postrehy, ako by ste takúto situáciu riešili? Myslím že sa to týka na Slovensku viacerých domácností.
pred deťmi? Môžte napísať vlastné skúsenosti, názory, postrehy, ako by ste takúto situáciu riešili? Myslím že sa to týka na Slovensku viacerých domácností.
Naposledy upravil/-a goten v 23 júl 2012, 20:36, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Upravený názov témy.
Dôvod: Upravený názov témy.
Re: domace nasilie | otec bije matku
Záleží od veku. Keby teraz začal biť matku (čisto hypoteticky), tak napriek tomu, že tatko je sám dosť veľký (2 metre, 120 kg), určite by som ho napadol fyzicky, resp. bránil matku.
Ak taká možnosť nie je, tak jedine nejak cez políciu, prípadne rodinu a pod.
Ak taká možnosť nie je, tak jedine nejak cez políciu, prípadne rodinu a pod.
urcite by som :
- moju mamu branil
- nahral si tu situaciu ako dokaz na video
- zavolal policiu
Urcite je najhorsia moznost neurobit nic a necinne sa prizerat...to dodava utocnikovi pocit autority a moci.
- moju mamu branil
- nahral si tu situaciu ako dokaz na video
- zavolal policiu
Urcite je najhorsia moznost neurobit nic a necinne sa prizerat...to dodava utocnikovi pocit autority a moci.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
To by mala riešiť políciou ona, nie ty. Ak sa nechá biť, tak jej to asi nevadí a je s ním "šťastná". Prípadne sa ho len bojí, a ak aj príde polícia na tvoj podnet, tak všetko poprie a ešte si to odnesieš od tatka aj ty.
-
loveparademan
Medium Expert
No musím konkretizovať situáciu. Manželia sú zobratí už 35 rokov z toho 35 rokov ženu muž mláti, ale zas nie tak že do krvi alebo zlomené kosti ani kopance, alebo dačo také extrémnejšie... Manželka sa nechce rozviesť, je viac dôvodov,kvoli deťom, btw ktoré sú už dospelé, bojí sa hanby v dedine že by mala muža zavretého, dalšia výhovorka prisahala na kríž v kostole takže niečo ako rozvod by nepripadalo v úhavu, to už skôr písať na vatikán pápežovi ževraj niečo ako odluka manželstva je vraj možné
Otec ženu posledný rok ale už nebije nakoľko je po chemoterapiách takže manželka je fyzicky na tom lepšie ako on. Na syna si už netrúfne. Ide mi iba o to či by bolo lepšie mu to všetko odpustiť podľa Vás alebo keby ešte k niečomu došlo znova už konať aj v rámci trestného práva. Z rozprávania starších ludí som počul že to bolo na dedinách úplne bežné mlátenie svojich manželiek, a ešte aj mali manžela radi za to, tam asi pochopenie nenájdem
. Bratranec v rodine mal podobnú situáciu ktorú vyriešil že otca zmlátil teleskopickým nadstavcom z vysavača a otec sa skotulkal po schodoch, viac si už na manželku netrúfol
Ale na otca by som ruku položiť nechcel mal by som výčitky svedomia, čo keby mi to spravilo vlastné dieťa? 
Otec ženu posledný rok ale už nebije nakoľko je po chemoterapiách takže manželka je fyzicky na tom lepšie ako on. Na syna si už netrúfne. Ide mi iba o to či by bolo lepšie mu to všetko odpustiť podľa Vás alebo keby ešte k niečomu došlo znova už konať aj v rámci trestného práva. Z rozprávania starších ludí som počul že to bolo na dedinách úplne bežné mlátenie svojich manželiek, a ešte aj mali manžela radi za to, tam asi pochopenie nenájdem
-
uplink
VIP
Ak sa nechala biť 35 rokov, tak seriously, čo tu chceš riešiť? Osobne som sa venoval trochu "viac" ženskej psychike, viac rokov a poviem Ti jedno. Drvivá väčšina báb uprednostňuje muža, ktorý ju fyzicky aj psychicky týra, rada sa ku nemu vracia. Drvivá väčšina báb túži po princovi, ale keď dostanú princa, vrátia sa ku hulvátovi z minulého vzťahu, alebo k novému. Nevysvetlím prečo to tak je, len osobné skúsenosti.
Je jeden krutý vtip, ktorý je pravdivý. Ženy sa chodia ku dobrým chlapcom vyrozprávať a vyplakať a ku tým zlým si zasexovať. Alebo tak nejak. Vitaj v realite.
Po 35tich rokoch manželstva tam už moc nenarobíš, ich telá sú prepojené na hardcorovej úrovni, takže aj keby ho opustila, bude paradoxne menej šťastná, ako keď jej z času na čas šupne poza uši. Tieto veci sa ťažko vysvetľujú a ešte ťažšie prijímajú, ale nie je moc možností. Ak si žena raz nechá vraziť, dať facku, hocičo a neopustí svojho partnera, je odsúdená na mlátenie do konca života, jej, alebo jej partnera. Alebo po rozvod/rozchod.
Je jeden krutý vtip, ktorý je pravdivý. Ženy sa chodia ku dobrým chlapcom vyrozprávať a vyplakať a ku tým zlým si zasexovať. Alebo tak nejak. Vitaj v realite.
Po 35tich rokoch manželstva tam už moc nenarobíš, ich telá sú prepojené na hardcorovej úrovni, takže aj keby ho opustila, bude paradoxne menej šťastná, ako keď jej z času na čas šupne poza uši. Tieto veci sa ťažko vysvetľujú a ešte ťažšie prijímajú, ale nie je moc možností. Ak si žena raz nechá vraziť, dať facku, hocičo a neopustí svojho partnera, je odsúdená na mlátenie do konca života, jej, alebo jej partnera. Alebo po rozvod/rozchod.
-
audiotrack
VIP
a keď má také ortodoxné zmýšlanie, že prisahala na krížik v kostole, tak je to jasné
K dobrému chlapcovi sa ide žena vyplakať, k tomu zlému zase vyspať.uplink napísal:Je jeden krutý vtip, ktorý je pravdivý. Ženy sa chodia ku dobrým chlapcom vyrozprávať a vyplakať a ku tým zlým si zasexovať. Alebo tak nejak. Vitaj v realite.
Ale k téme, myslím si, že už je neskoro teraz niečo riešiť. Navyše ak píšeš, že otec je už na tom fyzicky slabo. Pokiaľ to žena znášala cez 30 rokov, tak už teraz si myslím, že je blbosť niečo podnikať. Buď sa to malo podchytiť v začiatku alebo nechať tak. Ona si vybrala druhú možnosť.
-
loveparademan
Medium Expert
Myslíte že v dnešnej dobe je takéto násilie čoraz zriedkavejšie oproti minulosti?
Poznáte aj prípady z vášho okolia, respektive rodiny?
Poznáte aj prípady z vášho okolia, respektive rodiny?
V ktorom storoci to tu niektori zijete? Zena sa boji hanby v dedine? Nie som idealista, viem, ze sa to deje a viem aj o konkretnych pripadoch. Stale vsak nerozumiem preco sa to deje? Radsej sa necha mlatit (ale ved to je v poriadku, to len tak trochu). Vacsina zien si po nejakej dobe vybuduje sebaklam a presviedca sa, ze to prestane. Neskor, ked to trva uz zopar rokov, tak uz nechcu nic menit a vyhovoria sa na deti alebo si len vravia, ze to je vsetko v poriadku, je to normalne a mozno si to zasluzia.
Z nabozenskeho hladiska (dalsia retardovana vyhovorka) by bol rozvod uplne v poriadku. Ona sice slubila, ze s nim ostane, on ale tiez slubil, ze ju bude chranit (nasilie tu je trochu kontradiktivne), ergo porusil slub ako prvy.
Mlatit zenu je prejav uplneho slabostva, ked sa to ale skombinuje so submisivnou slabou zenou, tak to je katastrofa a nikam to nepovedie (vid. hughitova tema o psychickom terore).
Z nabozenskeho hladiska (dalsia retardovana vyhovorka) by bol rozvod uplne v poriadku. Ona sice slubila, ze s nim ostane, on ale tiez slubil, ze ju bude chranit (nasilie tu je trochu kontradiktivne), ergo porusil slub ako prvy.
Mlatit zenu je prejav uplneho slabostva, ked sa to ale skombinuje so submisivnou slabou zenou, tak to je katastrofa a nikam to nepovedie (vid. hughitova tema o psychickom terore).
-
TommyHot
Addict
Ja som take zazil ked som mal asi 15. Mamin ex-manzel (moj nevlastny ex-otec) kopal mamu na zemi, tak som nabehol do izby, zacal som mu nadavat do ko*ot, tak skocil do mna, pobili sme sa a potom ked sa mama pozbierala zo zeme tak mu rozmlatila gitaru o hlavu. Potom sockos este prisiel za mnou s nozom, ze co sa do toho staram. Na druhy den sme vypadli z domu aj s jeho dcerou a mama to nahlasila na policii, ze ju zmlatil. Vypocuvali nas, ale zalozilo sa to do spisov a uz sa s tym nehybalo. Vraj podplatil policajtov, rovnako ako aj socialnu pracovnicku, ktora sa rozpravala s mojou malou sestrou a pred sudom povedala (soc pracovnicka), ze si sestra nic nepamata 
-
Andi_Cibula
Addict
Keď to tým manželom z tej zaostalej rodiny vyhovuje, tak myslím že nie je čo riešiť