Dosahovanie plnych rychlosti s EDGE/3G

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
low-rider
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Dosahovanie plnych rychlosti s EDGE/3G

Príspevok od používateľa low-rider »

mam otazku . mam nokiu 6280 a orange . ak nieco stahujem tak mi to ide uzastnych cca 10kb/s lenze max.rychlost edge je 236,8 kbps a max.rychlost 3g je 384 Kbps , no mne to ide o ´´chlpok´´ pomalsie.ako natstavim aby sa rychlost priblizovala k tym cislam ????
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Su to TEORETICKE rychlosti, ktore mozes dosiahnut v idealnych podmienkach, ktore nenastanu skoro nikdy... Mno ale urcite s sa nepomylil a nechcel si napisat 10 KB/s ??? lebo ak si vazne myslel 10 kb/ to je fakt dost biedna rychlost 1.25 kB/s :o
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

Velke KB male kb...nemas to jedno
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

low-rider napísal:Velke KB male kb...nemas to jedno
:smt046 ...sa zamysli co si povedal ;) 8kb/s = 1 kB/s
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

nokia 6230 pred rokom na Racianskom myte [Ba] do 230 kibit/s cez flash get to tahalo stabilne 26-30 ci tak nejak, uz si to nepamatam. Zalezi na tom kde si a ake je pocasie ;) Btw. cez vianoce budem hojkovat zase cez cellphone, konkretne cez 6280 [ak Boh da] tak potom napisem aktualne info.
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

uplink napísal:nokia 6230 pred rokom na Racianskom myte [Ba] do 230 kibit/s cez flash get to tahalo stabilne 26-30 ci tak nejak, uz si to nepamatam. Zalezi na tom kde si a ake je pocasie ;) Btw. cez vianoce budem hojkovat zase cez cellphone, konkretne cez 6280 [ak Boh da] tak potom napisem aktualne info.
a ides cez edge or 3g ??
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Mal som dlhsi cas v notebooku edge/3g PCMCIA modem SonyEricsson s datovo neobmedzenym pausalom ceskeho T-Mobile, v lokalite Ostrava-Poruba. Rychlosti downloadu nedosahovali ani zdaleka teoretiecke maximum. Cez den cca. 80kb/s (10kB/s) v noci najviac (okolo 3-4 rano) 200kb/s (25kB/s). GSM vysielac bol naproti na budove - vynikajuci signal. Cize... rychlost EDGE/3G zavisi jednak od kvality pokrytia ale predovsetkym od hustoty prevadzky v danej oblasti - na danej zakladnovej stanici. Vyplyva to zo samotnej technickej podstaty prenosu EDGE/3G.
low-rider
Medium Professional
Medium Professional

k6 napísal:Mal som dlhsi cas v notebooku edge/3g PCMCIA modem SonyEricsson s datovo neobmedzenym pausalom ceskeho T-Mobile, v lokalite Ostrava-Poruba. Rychlosti downloadu nedosahovali ani zdaleka teoretiecke maximum. Cez den cca. 80kb/s (10kB/s) v noci najviac (okolo 3-4 rano) 200kb/s (25kB/s). GSM vysielac bol naproti na budove - vynikajuci signal. Cize... rychlost EDGE/3G zavisi jednak od kvality pokrytia ale predovsetkym od hustoty prevadzky v danej oblasti - na danej zakladnovej stanici. Vyplyva to zo samotnej technickej podstaty prenosu EDGE/3G.
ahaa,ale ja ta nechcem pouzivat v NB ani PC , ja na net chcem chodit priamocez telefon,a aj ked mam edge,ide to uboho...3gby mohlo byt uplne o inom,no zial nemam 3g sim
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

mam edge telefon (N6230) a edge PCMCIA kartu od SE (GC 89).

Porovnanie: ak sa pripojim cez BT a telefon - rychlost cca. 120 - 170 kbp/s, ak sa pripojim cez kartu - idem na plnu rychlost....

Pozn: zalezi od lokality kde si.... ja som to skusal na viacerych miestach v blave...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

low-rider napísal:ahaa,ale ja ta nechcem pouzivat v NB ani PC , ja na net chcem chodit priamocez telefon,a aj ked mam edge,ide to uboho...3gby mohlo byt uplne o inom,no zial nemam 3g sim
Ale ved to je jedno kde to pouzijes, ci v pc ci v telefone. Ja som to uviedol pre porovnanie, keby som to nemal v NB ale v telefone, islo by to rovnako rychlo, to je snad vsetkym jasne. To ze to TRIZZOVI ide pomalsie cez tel. je sposobene tym, ze samotne BT je pomalsie ako rychlost EDGE. Predovsetkym je dolezita lokalita ako som uz pisal. Edge vyuziva volne casove timesloty v radiovych kanaloch, podobne ako GPRS. Pouziva vsak omnoho silnejsiu (kapacitne lepsiu) modulaciu signalu (presnejsie 8PSK namiesto GMSK)... nechcem tu nahadzovat debaty ktorym by tupritomni nerozumeli, ale ja mobilne technologie studujem tretim rokom na vysokej skole, takze si dovolim tvrdit ze o tom nieco viem... Rychlost EDGE/UMTS bude vzdy limitovana vytazenim bunkovej siete v danej oblasti... pre viac informacii zaujemcov odkazem na web: http://tomas.richtr.cz/mobil/index.htm
a http://www.mobilnisystemy.cz/sta.php
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

k6 napísal:Ale ved to je jedno kde to pouzijes, ci v pc ci v telefone. Ja som to uviedol pre porovnanie, keby som to nemal v NB ale v telefone, islo by to rovnako rychlo, to je snad vsetkym jasne. To ze to TRIZZOVI ide pomalsie cez tel. je sposobene tym, ze samotne BT je pomalsie ako rychlost EDGE. Predovsetkym je dolezita lokalita ako som uz pisal. Edge vyuziva volne casove timesloty v radiovych kanaloch, podobne ako GPRS. Pouziva vsak omnoho silnejsiu (kapacitne lepsiu) modulaciu signalu (presnejsie 8PSK namiesto GMSK)... nechcem tu nahadzovat debaty ktorym by tupritomni nerozumeli, ale ja mobilne technologie studujem tretim rokom na vysokej skole, takze si dovolim tvrdit ze o tom nieco viem... Rychlost EDGE/UMTS bude vzdy limitovana vytazenim bunkovej siete v danej oblasti... pre viac informacii zaujemcov odkazem na web: http://tomas.richtr.cz/mobil/index.htm
a http://www.mobilnisystemy.cz/sta.php
suhlas
Sheep
Addict
Addict

Re: Dosahovanie plnych rychlosti s EDGE/3G

Príspevok od používateľa Sheep »

low-rider napísal:mam otazku . mam nokiu 6280 a orange . ak nieco stahujem tak mi to ide uzastnych cca 10kb/s lenze max.rychlost edge je 236,8 kbps a max.rychlost 3g je 384 Kbps , no mne to ide o ´´chlpok´´ pomalsie.ako natstavim aby sa rychlost priblizovala k tym cislam ????
omg...to len nejak blbo chapes ja mam GPRS a mi ide 64kb/s , takze ked mas EDGE/UMTS tak ti to urcite musi ist rychlejsie...

AD: male a velke KB nie je jedno :!: :wink:
Napísať odpoveď