doska

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ehm123
King
King

doska

Príspevok od používateľa ehm123 »

rozhodujem sa medzi tymito

http://www.euromedia.sk/?cls=Product&na ... 218,54,220

neviete poradit najlepsie riesenie?
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vykonovo budu vsetky rovnake, SLi je nezmysel. Takze vo vysledku zavisi na tebe, aku vybavu/layout/chladenie... pozadujes
ehm123
King
King

a su to podla teba dobre dosky? myslim co sa tyka stability atd
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

warezman napísal:a su to podla teba dobre dosky? myslim co sa tyka stability atd
Gigabyte su jedny z najlepsich (a pre niekoho urcite aj najlepsie :-) )
ehm123
King
King

ok diki fakt k++

btw medzi tymi doskami (okrem tej sli) je rozdiel iba v chipsete

Chipset NVIDIA GeForce 6100 / nForce 430
a
Chipset NVIDIA® nForce 560

ale asi kupim tu s nforce 560
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jasne, Gigabyte rulez :) Kludne chod do tej 560-tky chipsetu.
albert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa albert »

hojko napísal:Jasne, Gigabyte rulez :) Kludne chod do tej 560-tky chipsetu.
a ... asus su tiez dobre ? naprilad tato: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10019609

je celkom cenovo vyhodna a ma gigivu lanku :)

Je to dobre ? alebo radsej Giabyte ?

thx
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

je lepsie aby doska mala pasivne chladenie ja mam tuto http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9901887
albert
Medium Expert
Medium Expert

bubo12342 napísal:je lepsie aby doska mala pasivne chladenie ja mam tuto http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9901887
diky ! zauimave asi MSI je dobre :) a ten pasivy chladic sa mi paci aj imageovo :D

ale je o 1500 sk drahsi ale to sa zvladne :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Gigabyte, Asus, mas to skoro jedno. Pasivna aspon nehuci. MSI doskam by som sa radsej vyhol.
albert
Medium Expert
Medium Expert

hojko napísal:Gigabyte, Asus, mas to skoro jedno. Pasivna aspon nehuci. MSI doskam by som sa radsej vyhol.
a poznas niaku pasivnu asus alebo gigabyte ?

thx
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Napriklad moja 965G-DS3 ma pasivne chladenie na chipset. Myslim, ze aj vyssie verzie ako P35-DS3 alebo DS4, ci DS6 by mohli byt pasivne, rovnako ako aj verzie od Asusu. Ak vsak bude pouzity chipset nVidia, tak tam pravdepodobne bude uz aktivne vetranie.
ehm123
King
King

albert napísal:a ... asus su tiez dobre ? naprilad tato: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10019609

je celkom cenovo vyhodna a ma gigivu lanku :)

Je to dobre ? alebo radsej Giabyte ?

thx
pozri mam asus dosku doma a budem stastny ked sa jej zbavim,i ked ta P5K nevizera byť zla...byť tebou berem radsej gigabyte - už len kvoli tomu že su krajšie
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

warezman.. a miesto na obrazovku sa bude pozerať do bedne, bo má peknú dosku.. :D

Inak ASUS patria medzi tie lepšie, aj keď aj tu sa nájdu lacnejšie typy ako napr. spomínaná funkciami odľahčená ASUS P5K SE, ktorá oproti štandardnej P5K nemá niektoré featuritky (už pri prvom pohľade na dosku zbadáte chýbajúci heatpipe).

Pri rozhodovaní medzi GIGABYTE a ASUS by som sa riadil podľa výbavy dosky, ceny a dostupnosti. Inak určite kúpou jednej ani druhej človek neurobí zle.. ;)

//edit.. 2warezman.. žeby výnimka potvrdzujúca pravidlo? ;)
ehm123
King
King

2brm:

skor by som povedal že sa bude pozerať do bedne keď si kúpy ASUS...nie preto že by bola pekná ale preto že mu nepojde pc :D mám ASUS A8NE-FM,ktorá bola moja prvá a posledná asuska - neviem ci som natrafil na vadný kúsok ale na tento typ som uz počul sťažnosti aj na nejakých fórach...proste tá doska mrzne,hreje sa,z ničoho nič sa resetne pc a chvilu nejde a potom zase je ok ;) z nicoho nic sa nerosvieti monitor etc

//edit 2brm

z časti máš pravdu...lenže aj tak máš na výber úplne krásnu gigabyte a skaredú asusku s ktorou si mal dobre problemy?co si vyberies?

// napisem vam co si idem o dva tyzdne kupit - sak mozte poradit

RAM: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta 2500skk - alza
PROCAK: AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4400+ EE (65W) 64-bit Brisbane BOX socket AM2 2700skk - alza
DOSKA: GIGABYTE MB Sc AM2 M56S-S3, 4xDDR2, 4xSATA2, Raid 2500skk - euromedia
GRAFA: SAPPHIRE ATI Radeon X1650PRO, 256 MB DDR3, PCI Express x16, 2xDVI/ TV-out 2200skk - alza

je to upgrade ;) niesom si isty v tej grafike ale mala by byt do 2500sk - pripadne 3000sk keby bolo nieco dobre
brm
Darca
Darca

No veď si kúp, čo ces.. ja len som napísal, čo platí vo všeobecnosti, lebo na základe Tvojich problémov s jednou doskou nemôžu byť všetky dosky tejto značky vadné, aby si toto nepomyslel albert. ;) Momentálne mám svoju druhú asusku (P4P800 Deluxe) a maximálna spokojnosť.. :D

Ale v pohode, chápem.. :) Ja napr. po osobných skúsenostiach s optickými mechanikami NEC, si už asi tiež tak skoro nekúpim nič tejto značky, aj keď ich produkty sú celkom v pohode. :D ..ale to už je trochu OT..
ehm123
King
King

Intel rullez!

brat ma prehovoril ze nech sa vyserem na AMD a kupim C2D E4500 a hola

kupil som tieto komponenty

C2D E4500
GIGABYTE P31-DS3L
Radeon x1650 Pro

---
mno a mozem zhodnotit ze momentalne amd x2 moze ist do pi*e pri porovnani s C2D...tichucky chladic ktory si zapina kazde dve minuty pretoze to mu staci :D...dobre sa da taktut z 2,2 na 3,2 ako nic...kludne aj 3,4!

to brm:

teraz si dovolim tvrdit...ze ten kdo kupi asusk-ku má bud vela penazi na drahy model alebo nema vsetko v hlave v poriadku...moja gigabyte stala cca 2400sk - porovnaj ju s nejakou asuskou v tej istej cenovej relacii??
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

asus ani nema v tej cenovej relacii co ponuknut s novym chipsetom pretoze s P31 lowendom ani nerobi :) inak su u gigabyte a asus porovnatelne ceny za porovnatelne dosky...
brm
Darca
Darca

jj.. ako písal prask, táto Tvoja gigabytka má lowendový chipset. Napr. teraz z rýchlika som videl starý ICH7 southbridge, iba 4x SATA..... za málo peňazí aj málo výbavy. ;)

Asi si nemal doma veľa Intelov, lebo by si vedel, že ak chceš z Intelu vydolovať maximum, tak sa na doske občas neoplatí šetriť. ;) Toto je výhoda AMD, že tam Ti v pohode stačí lacnejšia doska... Na Tvojom mieste by som ešte prisporil 600,- a kúpil aspoň Gigabyte GA-P35-DS3 za 3000,-

Ale na bežné používanie s E4500 Ti to určite bude stačiť, verím, že budeš spokojný. No extrémne zázraky nečakaj, hlavne ak neskôr sa rozhodneš upgradnuť CPU..

A ASUSky nie sú drahé.. sú cenovo porovnateľné s GIGABYTE. Len ASUS väčšinou nerobí lowendové dosky priamo, ale cez dcérsku spoločnosť ASROCK.. :)
ehm123
King
King

brm napísal:jj.. ako písal prask, táto Tvoja gigabytka má lowendový chipset. Napr. teraz z rýchlika som videl starý ICH7 southbridge, iba 4x SATA..... za málo peňazí aj málo výbavy. ;)

Asi si nemal doma veľa Intelov, lebo by si vedel, že ak chceš z Intelu vydolovať maximum, tak sa na doske občas neoplatí šetriť. ;) Toto je výhoda AMD, že tam Ti v pohode stačí lacnejšia doska... Na Tvojom mieste by som ešte prisporil 600,- a kúpil aspoň Gigabyte GA-P35-DS3 za 3000,-

Ale na bežné používanie s E4500 Ti to určite bude stačiť, verím, že budeš spokojný. No extrémne zázraky nečakaj, hlavne ak neskôr sa rozhodneš upgradnuť CPU..

A ASUSky nie sú drahé.. sú cenovo porovnateľné s GIGABYTE. Len ASUS väčšinou nerobí lowendové dosky priamo, ale cez dcérsku spoločnosť ASROCK.. :)
mno mam 1mechaniku a 1disk takze 4x sata mi bohate stacia!nikdy som zatial nemal vsetky styri sloty sata na raz zapojene - a nemyslim ze nasledujuce dva roky budem mat...stary southbridge mi absolutne nevadi...osobne si myslim ze za malo penazi vela muziky...mohol som si vybrat medzi P31 a P35...mal som ich vedla seba...(jedna sla bratovi jedna mne) tak som sa rozhodol na P31 a peniaze som vrazil do kontroly chladenia - a myslim ze som urobil dobre...

k tomu upgradu CPU ...uz som videl zostavy ASROCK doska a procak C2Q - štvorjadro a utiahlo ho dobre...

len si porovnaj lowend od gigabyte a lowend od asrock/asus ;) rozdiel vidis na prvy pohlad
Napísať odpoveď