Dostanem sa do NB cez PC ?
Dostanem sa do NB cez PC ?
da sa dostat cez wifi siet nejak k suborom v NB ?
mam win 7 a na pc wifi prijmac nemam tam to mam cez kabel NB je bezdrotovo na wifi, dik za pomoc
Re: Dostanem sa do NB cez PC ?
ked mas oba PC v jednej sieti staci dat zdielat dane subory cez pravy klik na zlozku -> properties-> sharing...
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
v prvom rade skus, ci maju k sebe navzajom pristup.
na jednom pc daj start, spustit, napis tam "cmd", do prikazoveho riadku napis "ipconfig /all", pod Bezdrotovym adapterom si pozri IP adresu, bude to asi nieco ako 192.168.... na druhom pc zase daj start, spustit, cmd a do riadku napis ping 192.168...opis tam tu adresu druheho pc.
toto je zaklad, ak ti tam budu naskakovat riadky s casmi, tak je to ok, pokial ti napise ze adresa nedostupna alebo take nieco, tak to treba doriesit.
na jednom pc daj start, spustit, napis tam "cmd", do prikazoveho riadku napis "ipconfig /all", pod Bezdrotovym adapterom si pozri IP adresu, bude to asi nieco ako 192.168.... na druhom pc zase daj start, spustit, cmd a do riadku napis ping 192.168...opis tam tu adresu druheho pc.
toto je zaklad, ak ti tam budu naskakovat riadky s casmi, tak je to ok, pokial ti napise ze adresa nedostupna alebo take nieco, tak to treba doriesit.
-
G0lDiER_
King
tak mas to cez kabel ci cez wifi? V tom prvom screene nieje ziadna znamka o wifi
ja som z toho prveho prispevku moc nepochopil ci teda wifi alebo kabel.
do pc ide kabel z routra NB je bezdrotovo.
-
G0lDiER_
King
aha jasan. no tak skus pingnut adresu 192.168.1.100, ty si pingoval koncovku "1", co je gateway - takze adresa routru.
ten ping si spustal z notebooku hej? si pripojeny na notebooku na router? zda sa mi ze mas vedla hodin vo windowse ikonku ktora zrovna nesignalizuje uspesne pripojenie.
ten ping si spustal z notebooku hej? si pripojeny na notebooku na router? zda sa mi ze mas vedla hodin vo windowse ikonku ktora zrovna nesignalizuje uspesne pripojenie.
ano to som robil na NB a hej lebo som nemal zapnute wifi uz som ho zapol tak na to pozri teraz
-
G0lDiER_
King
hej, takze spojenie je v pohode.
skus teraz z notebooku dat start > spustit a napis tam \\192.168.1.100 stlac enter.
skus teraz z notebooku dat start > spustit a napis tam \\192.168.1.100 stlac enter.
prosim ta ako dam tie lomitka ?
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2011, 19:12)
no uz to mam dal som so s lomitkami a napisalo mi nazov suboru nazov adresara alebo syntax oznacenia zvazku nie su spravne. A ked osm to dal bez lomitok tak: is notrecognized as an internal or external command operable program or batch file.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2011, 19:12)
no uz to mam dal som so s lomitkami a napisalo mi nazov suboru nazov adresara alebo syntax oznacenia zvazku nie su spravne. A ked osm to dal bez lomitok tak: is notrecognized as an internal or external command operable program or batch file.
-
Chalesnik
Medium Professional
pingnut ho moze ale zdielanie mu nemusi ist.... za tie lomitka napis nazov pc na ktore sa chces pripojit nie ip adresu alebo to pozri v "Sieti" to tlacitko napriklad v ponuke start ak ti to nepojde skus sa pohrat z firewalom ... inac ja ked som robil zdielanie musel som vytvorit vlastnu domacu skupinu spolocnu workgroup nastavit opravnenia a este si dat heslo aj na acc preto ze mi pisalo ze nemam opravnenie na pripojenie na tento priecinok ... neviem preco je to na win 7 take zlozite 
kaslat na to ked to je take zlozite asi budem nadalej pouzivat hore dole USB ale aj tak dik za rady
-
Chalesnik
Medium Professional
sprav si cez daky program ftp server podla mna velmo jednoduche a napojis sa nan napr cez totalcomander