Dovoz alkoholu zo Švajciarska
-
nejakymarko
Addict
Dovoz alkoholu zo Švajciarska
Zdravim.
Priatelka sa buduci tyzden vracia zo svajciarska a chcela by doniest nejky alkohol. Mali by to byt cca 2litre tvrdeno alkoholu a cca 4litre vina.
Chcem sa opytat, ci moze mat nejaky problem s colnikmi pri vystupe zo svajcu resp. pri vstupe fo EU. Googlil som, ale nasiel som len nejake obmedzenia pri vstupe do krajiny.
Reguluje dovoz nejaky predpis, resp. mate niekto osobne skusenosti?
Dakujem
Priatelka sa buduci tyzden vracia zo svajciarska a chcela by doniest nejky alkohol. Mali by to byt cca 2litre tvrdeno alkoholu a cca 4litre vina.
Chcem sa opytat, ci moze mat nejaky problem s colnikmi pri vystupe zo svajcu resp. pri vstupe fo EU. Googlil som, ale nasiel som len nejake obmedzenia pri vstupe do krajiny.
Reguluje dovoz nejaky predpis, resp. mate niekto osobne skusenosti?
Dakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dovoz alkoholu zo Švajciarska
Kedze ide domov a bude prechadzat hranice s Rakuskom alebo Nemeckom, tak nevidim problem v tom, ze by ju vobec zastavili. Horsie je to na prechode s Talianskom, tam si tie auta s radostou odstavia. Takze nejake 2 litre tvrdeho by ma ani len nestrasili a kludne by som doviezol aj viac, ak by sa to oplatilo kupit.
konaky sa napr neoplatia
inak ak ta uz zastavia co ti mozu okrem zhabania?
inak ak ta uz zastavia co ti mozu okrem zhabania?
-
nejakymarko
Addict
Ratam nejake clo? Dphcka a podobne bludy...
Ale dik hojko, nieco take som chcel pocut
Ale dik hojko, nieco take som chcel pocut
zhabať ti nič nemusia, skôr by prípadne chceli doplatiť dane a clo.. http://www.ezv.admin.ch/zollinfo_privat ... ml?lang=en
-
nejakymarko
Addict
dalver ale ak to dobre chapem, to su taxy pri vstupe do krajiny
When you return from abroad or enter Switzerland...
http://ekonomika.sme.sk/c/6838975/dovoz ... imity.html
.
svajciarsko by mala byt z pohladu EU tretia krajina (t.j. 1 liter tvrdeho a 4 litre vina)
.
svajciarsko by mala byt z pohladu EU tretia krajina (t.j. 1 liter tvrdeho a 4 litre vina)
-
nejakymarko
Addict
A ake je to CLO nahodou nevies? Ci je to radovo v eurach, desiatkach eur a pod.?
netusim.. narychlo som to nevedel najst.
//celkom uzitocny link: https://www.financnasprava.sk/sk/obcani ... -formality
"Ak je hodnota neobchodného tovaru vyššia ako limit, ktorý umožňuje oslobodiť dovážaný neobchodný tovar od dovozných platieb je možné využiť jednotnú colnú sadzbu vo výške 2,5 % z hodnoty tovaru. Vzťahuje sa to však len na poštové zásielky zasielané jednou fyzickou osobou inej fyzickej osobe alebo na tovar prepravovaný v osobnej batožine cestujúceho pričom tento tovar nesmie mať obchodný charakter. Jednotná colná sadzba sa uplatňuje, ak skutočná hodnota tovaru, z ktorého sa platí dovozné clo, nie je vyššia ako 700 € na zásielku alebo na cestujúceho."
Otazka uz len je, ci sa dobrovolne prizna
Spoiler
toto ber len ako uvahu: logika mi hovori, ze ak mieri na Slovensko, mala by zaplatit spotrebnu dan platnu u nas (t.j. 10,8€ za 1L 100% alkoholu... tj. za 0,5L 40% alkoholu by zaplatila (10,8 x 0,5)x0,4 = 2,16€
"Ak je hodnota neobchodného tovaru vyššia ako limit, ktorý umožňuje oslobodiť dovážaný neobchodný tovar od dovozných platieb je možné využiť jednotnú colnú sadzbu vo výške 2,5 % z hodnoty tovaru. Vzťahuje sa to však len na poštové zásielky zasielané jednou fyzickou osobou inej fyzickej osobe alebo na tovar prepravovaný v osobnej batožine cestujúceho pričom tento tovar nesmie mať obchodný charakter. Jednotná colná sadzba sa uplatňuje, ak skutočná hodnota tovaru, z ktorého sa platí dovozné clo, nie je vyššia ako 700 € na zásielku alebo na cestujúceho."
Otazka uz len je, ci sa dobrovolne prizna