Dovoz elektroniky z Ciny - dane
Takze : Mam cerstvu skusenost. DPH nad 22 Eur, Clo az nad 150 Eur, presne tak ako to tu uz bolo spomenute. Do hodnoty sa rata hodnota celeho balicka,, cize ak to bolo platene ihned cez Pay Pal tak aj postovne. Po prichode balika na slovensko ho nasmeruju na colnicu na posudenie. cca po 4 dnoch pride oznamenie ze na colnici mas balik a ze je nutne objednavkou, fakturou, vypisom z uctu potvrdit hodnotu balika. Podla toho vyrubia DPH + pripadne CLO. Toto vsetko im staci zaslat aj na ich E-mail. Balik nasledne odoslu na dobierku postou, kde treba pri vyzdvihnuti zaplatit Tu nestastnu DPH + Clo. Reci ako ze kamos onjednaval a nemusel su pravdive ale iba do 1,4,2009 kedy sa DPH aj Clo platilo az nad 150 Eur. Oznacenia ako Darcek, Hracka a pod. su tiez uz minulostou, realita je taka ze stat potrebuje prachy a toto je jeden zo sposobov ako ich ziskat viac
. Hlavu hore, ja som tiez penil a nadaval, ale uz ma to preslo
Este Pozor ... ak je zasielka z colnice neprevzana do 20 dni posielaju to spat a nad 9 dni uschovneho si zapocitaju aj 5 Sk poplatok za kazdy den.