DPH pri objednavkach

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

DPH pri objednavkach

Príspevok od používateľa kzS^ »

zdar, nevie nahodou niekto ako to je s danami ohladne objednavok/zasielok ?
ide o to ze eshop by mal slovensku domenu, lenze baliky by som posielal z Ceska...
trebalo by platit dph alebo nejake to CLO na slovensku ? dik za odpoved
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: DPH pri objednavkach

Príspevok od používateľa heker »

Je jedno ako mu domenu. Dolezity je prevadzkovatel. Clo sa neplati.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

takze kludne si mozem spravit sk eshop a potom objednavky odosielat z Ceska hej ?
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Z pohľadu kupujúceho je to jedno vrámci EU môžeš objednať a je voľný pohyb tovaru.

Z hľadiska predajcu je rozhodujúce sídlo firmy alebo živnostníka, podľa toho máš IČO, DIČ alebo IČ DPH.

Na zásielkový predaj je potom ročný limit rozdielny v každej krajine, tak okolo 50 tisíc EUR ročne, keď toľko zo zahraničia niekto predá sem, tak sa tu musí zaregistrovať ako platiteľ dane a aj keď má sídlo v zahraničí. Toto platí na zásielkový predaj.

Takúto formu predaja niektorí robia na fiktívne podnikanie, som sa s tým stretol, reálne predaj je zo Slovenska na Slovensko a zahraničné údaje sú podľa všetkého len fiktívne alebo reálne ale nič s tým nemajú spoločné len používajú údaje. Neviem ako je to teraz ale nejaký čas robili ešte aj rozvoz a nedávali ani blok z pokladne (čo ináč musí dať každý), lebo zásielkové služby nemuseli mať pokladňu a vraj robí rozvoz zásielková služba, teraz možno už aj kuriér musí mať pokladňu, nezisťoval som. Rôzni špekulanti zúfalci.. časom ale to môže dopadnúť dosť zle, podvod, neoprávnené podnikanie, daňové zákony, falšovanie, hrozí basa pre nejaké drobné, zmysel to veľmi nemá. Niekto sa do toho chytí a dopadne to dosť smutne.

Doménu môžeš mať akúkoľvek, je to jedno.
Napísať odpoveď