Druhý monitor do 400€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Druhý monitor do 400€

Príspevok od používateľa Emkej »

Ahojte,
momentálne mám doma 27" DELL U2713HM s rozlíšením 2560x1440 a začína to byť málo keďže ALT-TABovanie je dosť neefektívne a pomalé.

Už dlhšie rozmýšľam nad kúpou druhého monitora no najprv by som sa chcel poradiť. Vôbec nemám prehľad o súčasných monitoroch a problematike dual monitorov takže neviem načo si treba dávať pozor atď. atď.
Napadlo ma napr.:
- Mal by mať druhý monitor rovnaký pomer strán, rozlíšenie ako ten prvý?
- Ako by 2 monitory fungovali s hrami?
- Včera som natrafil na diskusiu o 144Hz monitoroch tak či sa nad takým niečím vôbec oplatí uvažovať?

Ak Vás napadne ešte niečo iné budem len rád ak to doplníte.

Použitie:
hlavne programovanie, občas filmy, hry

Za každú radu budem vďačný a k+.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Druhý monitor do 400€

Príspevok od používateľa Gothar »

odpoviem iba na cast:
- druhy monitor nemusi mat rovnaky pomer stran a ani rozlisenie, ale potom sa ti s tym nebude pracovat uplne dobre. Ak mas moznost, kup radsej monitor s rovnakym rozlisenim a uhloprieckou. Problem pri roznych monitoroch je pri prechode kurzora/okna z jedneho monitora na druhy, ak je ine rozlisenie, tak ti kurzor poskoci
- 2 monitory na hranie su velmi neprakticke, pretoze ramiky mas presne v strede obrazu, hry to bezne ani nepodporuju, ale su na to utility, ktore to vedia obist. Standardom na hry su 3 monitory.
V tomto videu mozes vidiet ako je realne posunuty obraz ak mas rozne monitory:

- 144 Hz monitor nemam, ale ludia co to maju to aj dost chvalia. Ale potrebujes dost vykonny HW, aby ti hry bezali stabilne v 150+ fps.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Bolo by dobre aby ten monitor mal rovnake rozlišenie. Ak maš Windows, tak ten s tym ma dosť problem keď je na oboch rôzne rozlišenie.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

používam Ubuntu a na hry Windows
- nevyzerá to teda najlepšie (hra)
- okej takže 144Hz teda nie a teraz ma napadlo, že asi by nebolo ideálne mať jeden 60 a druhý 144
Čiže najlepšie bude ak kúpim 27" 2560x1440 rovnako ako ten prvý
Viete mi aj niečo konkrétne poradiť?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ake problemy ma windows??

ja mam v robote 2 monitory s uplne inym rozlisenim aj pomerom stran, nikdy som ziadny problem nezaznamenam.
staci si ich dobre nastavit. ten mensi mam v takej vyske aby bola spodna hrana zarovno so spodnou u toho druheho a rovnako to mam nastavene aj vo windowsoch. tym padom mi kurzor nikam neskace, aspon nie tak ze by to niekedy prestavovalo problem...
hlavne zalezi na co to potrebujes, pokial na druhom monitore budes pozerat filmy a na hlavnom pracovat, tak ta to moc neovplivni. su programy, hlavne tvorba zvuku, strih videa, ktore su specialne prisposobene na dva monitory a tam to zmysel ma aby boli rovnake.

samozrejme pokial neriesis financie a mas dost miesta na stole, kup rovnaky, bude to vyzerat lepsie. ale nijak to vadit nebude pokial bude kazdy iny.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zvažil by som nastupcu Dell U2715H. Je sice nad rozpočet, ale asi najidealnejšia voľba.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

vyzerá veľmi pekne ale je to dosť nad rozpočet, už aj ten rozpočet som nastavoval s tým, že by som dal za monitor okolo štyroch stovák kebyže to je neviem aký zázrak a nahradil by primárny monitor, ktorý je teraz to DELLko, ale keď tak rozmýšľam radšej by som vzal niečo lacnejšie ako sekundárny monitor len rovnaká uhlopriečka a rozlíšenie, nepotrpím si na tom, aby vyzerali rovnako, skúsim aj ja niečo pozrieť a postnúť to sem
takéto DELLko som našiel na bazosi napr. a vyzerá dosť dobre, aj keď to nie je to isté rozlíšenie ani uhlopriečka :D myslíte, že sa také niečo oplatí?

Našiel som ešte 27" BenQ GW2765HT a vyzerá tiež veľmi dobre, čo vy nato? ak sa mi nepodarí vybaviť to DELLko tak by som vzal asi toto, aj cenovo to vychádza vpohode
Tak ešte jeden kandidát ASUS MX27AQ na tomto mi tak trošku vadí, že sa nedá takmer vôbec výškovo nastavovať ale inak vyzerá slušne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Radsej ten Benq ako Asus.
Ten Dell neviem. Nebude ti vadit ze je vacsi?
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kvôli čomu radšej ten Benq, môžeš mi prosím ťa napísať dôvod?
no hry si na 2 monitoroch asi nezahrám a ani neplánujem kupovať extra výkonnú grafiku a tie extra pixely by celkom potešili a hodili by si pri práci
martin67
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa martin67 »

Ja som to riesil nedavno tiez a stare LG som nahradil 2 novymi, nech su rovnake :) Dlho som vyberal, na koniec som kupil Dell, ja som na ukor parametrov siel aj do o nieco mensieho rozlisenia, mam tieto http://www.hej.sk/monitor-dell-se2716h- ... zk-cierny/ Este pozera, ze teraz ich maju o vyse 100 eur lacnejsie. Na hej su aj zlavove kody http://www.***.sk/hej-sk/ s ktorymi sa da usetrit aspon par desiatok eur navyse
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ako áno aj ja by som najradšej mal 2 rovnaké monitory, len toto že som natrafil na tú 30ku za myslím si, že úplne super cenu a rovnaká veľkosť nie je až taká podstatná pre mňa ak s tým nie sú nejaké softwarové problémy tak je všetko vporiadku
Ryan Giggs
VIP
VIP

Emkej napísal:kvôli čomu radšej ten Benq, môžeš mi prosím ťa napísať dôvod?
Lebo vychadza v recenziach lepsie.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

okej, díky, uvidím ako s tým DELLkom a ak to nevíde tak vezmem ten Benq
// tak nakoniec beriem to DELLko, vďaka všetkým za rady :)
Napísať odpoveď