copy that.. pride mi strasne sympaticke, ked vidim postarsich ludi na prechadzke ruka v ruke a tiez dufam, ze u nas to bude rovnakoGrim napísal:...mňa to ani po roku neomrzelo...a mám pocit, že tak skoro ani neomrzí...my po sebe chňapáme tak nejak automaticky...že by sa mi z toho postavil tak to nie, ale príde mi to sympatické a vyjadruje to, že sme pár...ak sa pár nedrží za ruku, vyvoláva to vo mne pocit, že v tom vzťahu nieje niečo v poriadku...pár krát som videl aj seniorov na nedeľnej prechádzke držiacich sa za ruky...vždy si pri tom pomyslím, že aj ja by som sa tak chcel držať keď budem mať 70 rokov...
drzanie za ruky
Re: drzanie za ruky
-
Hash
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Držanie za ruky ako symbolika lásky áno, ale aj tak je to nevhodné v niektorých situáciách. Držanie vôkol pása je tiež symbolika, lenže je to menej vhodné do niektorých situácií v spoločnosti. A malíčky, a neviem ako treba ponechať mladšej generácii ľudí.
-
audiotrack
VIP
v akej situácii je nevhodné držať sa s partnerkou za ruku?
Pocas pisania pisomky z prvouky 
-
Hash
Light Expert
Najprv dodám, že je to môj osobný názor. Napríklad v priestoroch služieb, partnerka by mala stáť po boku partnera. Čisto príkladovo. 
-
audiotrack
VIP
neviem síce čo myslíš priestormi služieb, mne to vyznie ako WC a vtedy by teda partnerka stáť pri partnerovi nemala. Ale ak si tým myslel nejaký úrad, tak to, že je na pravej strane ešte neznamená že sa nedržia.
Mňa až dvíha zo stoličky, keď niečo také čítam. Mal by som to, ona by mala hento... Som raz zákazník, oni žijú zo mňa a ešte mi bude niekto diktovať, či môžem držať partnerku za ruku. Keby som bol na nejakej väčšej spoločenskej akcii, tak nepoviem, ale v priestoroch služieb? To akože vojdem napríklad do banky a všetci budú pobúrení, že ju držím za ruku?
Zase ak človek vojde do banky, tak len na chvíľu niečo vybaviť, podpisy nejaké dať atd, a ak je nebodaj ešte aj jedna stolička
no tak sa ani nemajú moc ako držať za ruky. Ale to je v podstate jedno, ako komu čo vyhovuje 
U nás sa aj v kostole páriky držia za ruky
U nás sa aj v kostole páriky držia za ruky
-
Hash
Light Expert
Napísal som, že je to môj osobný názor. Každý máme inú výchovu, ja nikomu nič nediktujem pre vašu informáciu, je to môj názor a za tým si stojím. Niekto je vychovaný v takejto spoločnosti, niekto by sa nevedel vôbec ako sa má správať.
Samozrejme, že každý môže mať svoj názor
Zas to netreba tak prežívať
Stačí názor toho druhého rešpektovať (čo teda nie všetci vedia) 
-
Grim
Darca
...ale samozrejme, že sa nedržíme jak chobotnice, v panickom strachu z pustenia partnera v domnienke, že nás naveky opustí...prídem do banky, idem k okienku, partnerka sa automaticky usadí na stoličke pre čakajúcich, ja si vybavím čo potrebujem a odchádzame ruka v ruke...nikdy som to takto neanalyzoval, vždy to vyplynulo zo situácie...pomaly začnime analyzovať aj vhodnosť tlaku na ruku partnerky s ohľadom na jej výšku, hmotnosť, vek a ročné obdobie...
Ja keď začnem s nejakou babou chodiť a mám o ňu záujem tak na 3,4 rande ju už držím za ruku aby si uvedomila že ju beriem ako že ku mne patrí ......A kamarátku keď za ruku tak to iba tak podoprieť keď dačo že ľad a tak .... predsa sú tu dáke pravidlá ....
Ako podotkol Grim a tiež sa s ňou nedržím za ruku každý deň .... nech má aj trocha voľnosti
Ako podotkol Grim a tiež sa s ňou nedržím za ruku každý deň .... nech má aj trocha voľnosti
Že v priestoroch služieb..
Naozaj neviem, kto vymýšľa tieto nezmyselné regule. Je to každého osobná vec.
Naozaj neviem, kto vymýšľa tieto nezmyselné regule. Je to každého osobná vec.
cim viac pisete, tym dalej viem preco mi je drzanie sa za ruky tak proti srsti: priatelku nepovazujem za svoj majetok, aj ked mi s nou je fantasticky, a dalsia vec je, ze to ze ja a ona sme spolu je vec nas dvoch, ostanych ludi to nema co trapit, preto nie je potrebne to davat vediet ani takymto sposobom
-
Vigor
King
Drzanie sa za ruky = priatelka je moj majetok? WTF?
jackb, vo väčšine tvojich názorov sa stotožňujem, ale toto je úplne mimo môj názor.
Keď partnerku držíš za ruku, tak je to preto, lebo to chceš, lebo máš rád jej dotyk, máš rád pocit, že je pri tebe. Nie je to žiadna povinnosť.
K tej druhej časti takistko môj nesúhlas. Celé mi to príde také sterilné, chladné. Pripadá mi to, ako keď sa niekto za svoju partnerku hanbí. Nie je to nič tajné. Veď to, keď niekoho máš naozaj rád, je jeden z tých najkrajších pocitov, aké človek môže mať a preto to chcem dať najavo akoukoľvek formou. Jednou z nich je aj držanie za ruky.
Keď partnerku držíš za ruku, tak je to preto, lebo to chceš, lebo máš rád jej dotyk, máš rád pocit, že je pri tebe. Nie je to žiadna povinnosť.
K tej druhej časti takistko môj nesúhlas. Celé mi to príde také sterilné, chladné. Pripadá mi to, ako keď sa niekto za svoju partnerku hanbí. Nie je to nič tajné. Veď to, keď niekoho máš naozaj rád, je jeden z tých najkrajších pocitov, aké človek môže mať a preto to chcem dať najavo akoukoľvek formou. Jednou z nich je aj držanie za ruky.
drzanie za ruky
Vigor, niekde vyssie niekto pouzil "patri ku mne". Reagoval som na to
Pinco, za beznych okolnosti mas pravdu. Ale ak zazijes, ze tvoj vztah s tvojou partnerkou bude riesit dost siroka komunita ludi, az je to neprijemne, tak zacnes riesit aj drzanie sa za ruky. A o hanbenie sa neide. Skor o to, ze nie kazdemu vyhovuje, ze sa o nom hovori. Ale to uz je tu OT.
Pinco, za beznych okolnosti mas pravdu. Ale ak zazijes, ze tvoj vztah s tvojou partnerkou bude riesit dost siroka komunita ludi, az je to neprijemne, tak zacnes riesit aj drzanie sa za ruky. A o hanbenie sa neide. Skor o to, ze nie kazdemu vyhovuje, ze sa o nom hovori. Ale to uz je tu OT.
-
maciatko99
Medium Star
Držanie sa za ruky je úplne normálne vec, nech je to na ulici, v obchodnom dome, na letisku, v lese alebo kľudne aj na úrade. Prežili sme si to všetci a tak neviem o akom bontóne by sa dalo v tomto prípade písať.
Ako povedal francúzsky spisovateľ Aragon - Milovať znamená starnúť ruka v ruke.
Ako povedal francúzsky spisovateľ Aragon - Milovať znamená starnúť ruka v ruke.
A v tejto dobe by povedal..milovat znamena ruka medzi nohy 
-
jin
VIP
S manželkou sa pri prechádzkach, alebo hoci aj na nákupe držíme za ruky stále. Nikdy sme sa o tom síce nebavili, no pre mňa osobne to je veľmi dôležité, je to nejaký symbol toho, že si užívame každý moment, keď sme spolu. Veľmi často sa držíme aj okolo pása. Nepohodlné nám to nie je ani prinajmenšom, proste do seba zapadáme 
Rozhodne to však neberiem, ako nejaký znak toho, že mi patrí...
Rozhodne to však neberiem, ako nejaký znak toho, že mi patrí...