dualne audio (reproduktory+sluchadla)

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
ebb
Amateur
Amateur

dualne audio (reproduktory+sluchadla)

Príspevok od používateľa ebb »

zdravim.. chcel by som vyriesit dlhotrvajuci problem medzi mojimi starymi rodicmi.. stary otec pocuje zle a babka zase dobre.. preto by ma zaujimalo ci existuje nejaky system pomocou ktoreho by som docielil, ze bude mozne sledovat TV a audio pojde zaroven z reproduktorov a takiez zo sluchadiel, pricom hlasitost v sluchadlach bude mozne regulovat nezavisle od hlasitosti v TV. Doplnil by som, ze ich TV ma cca takych 5-6 rokov (ziaden flat screen,hdmi). Dakujem za pripadne odpovede
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: dualne audio (reproduktory+sluchadla)

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokial to neumoznuje TV tak to tak jednoducho a ani lacno nevyriesis. To by si musel k tv pripojit napr. nejaky PC a poriesit to tam. Pripadne prevodnik so sluchadlovym vystupom (ak ma tv digitalnyvystup). Alebo potom kupit novy tv. Napr. TV od Panasonicu (aj par inych) vedia presne to co potrebujes. Po pripojeni sluchadiel sa zvuk nevypne ako u vacsiny inych, ale hraju oboje a hlasitost sluchadiel sa da regulovat nezavisle. Pozri sa do nastavenia tv resp. do manualu, ci nahodounevie toto aj ten ich tv. Resp. napis rovno model.

Da sa sice zvuk do sluchadiel nezavisle vytiahnut cez analogovy vystup (ak ho tv ma) za par halierov .z kazdeho tv, ale nebude sa dat regulovat zvlast. A take riesenie je ti nanic.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Napadlo mi trochu ine riesenie, ktore by za spravnych okolnosti mohlo fungovat a malo by byt najlacnejsie. Co tak pouzit rozdvojku na 3.5mm jack s tym, ze do jedneho vystupu by sa pripojili sluchadla a do druheho samostatne reproduktory s dialkovym ovladanim 9take ako sa pouzivaju napriklad k PC). Potom by to vyzeralo tak, ze hlasitost v sluchadlach by sa regulovala priamo cez TV a hlastisot reproduktorov by na to sice bola naviazana, ale zaroven by sa dala ovladat vlastnym ovladacom.
//edit1: tak pozeram, ze repro s dialkovym je trochu drahsia zalezitost, takze by sa to dalo riesit napriklad supravou 2.1, tam je aj pri cenach 20-30 eur aky-taky zvuk a ovladanie hlasitosti je vytiahnute na kabli, cize pri spravnom umiestneni by to mohlo byt celkom pohodlne.
//edit2: ako funguje TV? Ak zapojis sluchadla tak sa vypne zvuk zo vstavanych reproduktorov? Ak nie, tak by si to mohol vyriesit jednoduchym zapojenim lacnych reproduktorov ako medziclenu medzi TV a sluchadla, repro maju svoj zosilnovac a hlasitost by sa tak dala zvysit alebo znizit podla potreby.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Problem toho riešenia (zamerne som ho nespominal) je, že je to treba vyskušať, pretože to skôr nebude fungovať ako bude. Resp. fungovať to bude ale buďto bude mať mizerny vykon alebo prišerne skresľovať. Lebo pripajať aktivne repro do sluchadloveho vystupu nie je vôbec šťastne riešenia a v pripade pripojenia do lineoutu to zas bude ohubu pre sluchadla.
rainman.01
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rainman.01 »

Je to ešte o niečo jednoduchšie! Napojil som bezdrôtové slúchadlá (dokovaciu stanicu) na satelitný tuner štýlom chinch-scard a funguje to. Mám zvuk aj zo slúchadiel a aj repro v TV.
Napísať odpoveď