Ahojte, chcel by som sa zbavit duplicitnych firemnych eventov, ktore mi vznikaju v Google Kalendari.
Mam svoj sukromny Google ucet, ktory mam samozrejme nastaveny ako default na mojich zariadeniach (Pc, mobil). Tento ucet je hlavny, a zdielam nanho niekolko kalendarov, okrem ineho aj dva pracovne kalendare - jeden nas spolocny firemny kalendar, kde si znacime spolocne eventy, aby sme vedeli kto je kedy off a pod., a potom aj moj "sukromny" pracovny kalendar - kde mam mije pracovne eventy, napr. ked ma niekto pozve na miting a pod.
Problem je, ze denne nastava situacia, ked mame napr. v robote nejaky call viaceri kolegovia, alebo stretko v zasadacke, tak to vzdy vytvarame v kalendari cez firemny ucet (aby sme to vsetci videli) a zaroven pozveme/pridame ludi, ktori tam fyzicky budu, aby dostali pozvanku. Ked som takto na nejakom evente ja, tak mam ten event vsade 2x, raz na spolocnom firemnom Google ucte, raz na mojom osobnom firemnom ucte (a obe mam sharnute na svoj hlavny google kalendar).
Da sa to nejako obist, alebo vylepsit?
Mam konkretne iPhone, a hlavne tam mi to vadi. Je to fyzicky jeden event (len sharnuty medzi voacerymi uctami), podla mna by ta appka mala rozoznat duplicitu.
Duplicitne eventy v Google Kalendari pri zdielani
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Duplicitne eventy v Google Kalendari pri zdielani
Riešil som veľmi podobný problém. Mám dva Google účty, každý v jednej doméne. Oba mám pridané v telefóne v apke. A chcel som z jedného vyzdielat niektoré eventy do druhého, tak aby v ňom ľudia v doméne videli busy time.
Dá sa to samozrejme tak, že tam dám invite na ten druhý mail. Čo ale presne spôsobí, že sú tie eventy potom všade dva krát. Mať to nejako samostatne v public kalendári a pridať si ho v druhom accounte(a skryť) nefunguje lebo sa to nepočíta do "busy" time.
Už som sa to viackrát pokúšal vymyslieť ale nikdy úspešne. Z toho čo som hľadal po nete tak sa to jednoducho nedá. Lebo v oboch účtoch to musím mať v primary kalendári aby to bral do busy time. Tým pádom sa to nedá nijako selektívne skryť.
Appka nerieši event ale zobrazuje to per calendar, takže to pre ňu nie je duplicita. Skryť sa to nijako tiež nedá.
Ak by na to bol nejaký spôsob (existujú dáke third-party služby/apky ale tie musia mať plný prístup k účtu a nejako to agreguju do jedného, čo mi nepríde úplne ideálne) tak by som tiež privítal riešenie.
Dá sa to samozrejme tak, že tam dám invite na ten druhý mail. Čo ale presne spôsobí, že sú tie eventy potom všade dva krát. Mať to nejako samostatne v public kalendári a pridať si ho v druhom accounte(a skryť) nefunguje lebo sa to nepočíta do "busy" time.
Už som sa to viackrát pokúšal vymyslieť ale nikdy úspešne. Z toho čo som hľadal po nete tak sa to jednoducho nedá. Lebo v oboch účtoch to musím mať v primary kalendári aby to bral do busy time. Tým pádom sa to nedá nijako selektívne skryť.
Appka nerieši event ale zobrazuje to per calendar, takže to pre ňu nie je duplicita. Skryť sa to nijako tiež nedá.
Ak by na to bol nejaký spôsob (existujú dáke third-party služby/apky ale tie musia mať plný prístup k účtu a nejako to agreguju do jedného, čo mi nepríde úplne ideálne) tak by som tiež privítal riešenie.
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Duplicitne eventy v Google Kalendari pri zdielani
Google má niektoré podivnosti. Potreboval som klonovanú aplikciu, lebo zariadenie ňou ovládané je registrované na manželkin mail - natiahlo mi to do mobilu všetky jej telefonické kontakty a pridalo k mojim. Za mňa nezmysel a veľká sprostosť.
Ako kalendár používam prednostne inú aplikáciu - Bussines Calendar PRO. Ak otvorím apku Google kalendár - niekoľkokrát musím ručne dať "obnoviť" než ukazuje reálne údaje. BussinesCalendar používam defaultne no aj Xiaomi Calendar ukazuje reálne dáta vždy. Google Calendar kým ho neobnovím ručne aj niekoľko dní staré. Pritom nové sa v ňom objavia hneď po zadaní v inom, ale staré sa nepresunú-nezmaž. V apke Google Kalendár (aj Xiaomi Kalendár) sú dostupné aj iné kalendáre, čo mám, no vo webovom rozhraní nie sú a neidú pridať. Mne to pripadá ako chyby Googlu.
Ako kalendár používam prednostne inú aplikáciu - Bussines Calendar PRO. Ak otvorím apku Google kalendár - niekoľkokrát musím ručne dať "obnoviť" než ukazuje reálne údaje. BussinesCalendar používam defaultne no aj Xiaomi Calendar ukazuje reálne dáta vždy. Google Calendar kým ho neobnovím ručne aj niekoľko dní staré. Pritom nové sa v ňom objavia hneď po zadaní v inom, ale staré sa nepresunú-nezmaž. V apke Google Kalendár (aj Xiaomi Kalendár) sú dostupné aj iné kalendáre, čo mám, no vo webovom rozhraní nie sú a neidú pridať. Mne to pripadá ako chyby Googlu.