Mám ADSL2+ router Vigor 2700VGST (192.168.1.1), do ktorého LAN portov chcem mať zapojedné 2 routre súčasne. S jedným problém nebol (ASUS RT-N10U 192.168.2.1), ale keď som chcel rozšíriť pokrytie zapojením druého routra do Vigora, tak cez druhý router (ASUS WL-500gP V2) nebol prístup na internet. Potrebujem to mať takto kvôli káblovaniu v dome - linka ide do Vigora a z neho majú ísť dva routre, každý s nezávislou sieťou s prístupom na internet.
Keď som WL-500gP pripojil až za RT-N10U (ako 3. router v rade), tak išli obidve siete, aj s internetom. Na druhom ostala IP ako bola (192.168.2.1), do administrácie prvého som sa dostal cez 192.168.1.1 (ako som sa predtým dostával do Vigora).
Ďakujem za pomoc
Dva routre vedľa seba nefugujú
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dva routre vedľa seba nefugujú
Zmenil si IP adresu na ASUS WL-500gP V2?Možno že je tiež 192.168.1.1.A vypni DHCP.Zapojil si ho do správneho LAN portu na Vigor?Nie sú tam vyhradené 2LAN porty pre net a 2LAN pre Mágio?
-
Jaccobinho
Medium Star
Zmenil som na 192.168.3.1, vypol som DHCP, vypol som Firewall, skontroloval káble. Sieť ide, no internet nie, na Vigore príslušná LAN2 kontrolka svieti. Na Vigore mám všetky porty na LAN, ešte starší model keď Magio nebolo
V porte nie je problém, rovnaké je to aj keď to poprehadzujem.
Cez druhý router sa nedostanem ani do administrácie Vigora, pochopiteľne.
Cez druhý router sa nedostanem ani do administrácie Vigora, pochopiteľne.
Ako mas nastavene WAN rozhrania na jednotlivych routroch? Respektive prepoj medzi routrami.. nechyba ti tam niekde nejaka IP adresa a tym padom ten router nevie kade to ma routovat ked pouzivas az 3 siete?
Ping medzi nimi funguje?
-
Jaccobinho
Medium Star
Ten na ktorom to nešlo som nastavil ako Access Point (AP mode), LAN z Vigora zapojil do LAN WL-500gP a všetko fičí ako má, vďaka za rady :good: