DVA SYSTEMY PROBLEM S ODINSTALOVANIM XP cka z 2heho HDD

Informácie o software, ankety...
Duke47
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Duke47 »

cawte mam problem snazím sa to co najlepsie napísat

mam 2 disky 2 x 250 GB WD

ako prvý system som mal XP cko bol nainstalovany na prvy HDD ako system C
neskor som si nainstaloval cez XPcko Windows 7 na druhy HDD vo Windows 7 mi ukazuje ten 2hy disk ktorý bol v XP cku ako Dcko ako C - systemovy pre Win7 to ja chapem ze tak ma byt to je fajn a XP cko kde mam nainstalovane mi ukazuje ako D ... v XP cku zase naopak (cize C ako system pre XP a D ako Windows 7) dufam ze som to pochopitelne napisal hh

vzdy pri starte PC mam na vyber ci chcem vybrat XP cko alebo Windows 7 to je okej

PROBLEM : no ide teraz o to ze ja by som chcel odinstalovat XP cko co bol predtym ako system mozem ho kludne zformatovat cez instalacku Windows 7 dminy ? nemoze sa stat ze Windows 7 dmina ma bootovanie cez ten 2hy HDD ? kde je XP ? pretoze som ho instaloval cez XP... lebo niekto mi vravel ze si tak mozem pokazit aj WINDOWS 7 tak radsej sa popýtam ako by som to mal spravit ... dakujem dopredu za odpoved

a este jedna otazocka mal som davnejsie nainstalovany aj Windows Vista ten bol nainstalovany na dalsom HDD ale ten sa pokazil potom sa zmazala Vista atd no ale na zaciatku pri spustení systemu mam na vyber stale ze ci chcem vybrat aj Vistu neviete ako to dat prec? a ked sa mi odstraní aj to XP cko tak jednoducho chcem aby mi nabiehala uz len 7dmina a nech tam nemusim nic vyberat :) dík za odpovede

EDIT : skusal som odpojit disk na ktorom je XP ktore by som chcel sformatovat a vyhodilo mi to toto VID PRILOHA

tak mi kamos poradil nech idem do biosu a nastavim prioritu 2heho disku ale ta bola na prvom mieste cize to bolo dobre cize je problem ze cele to bootovanie je na tom disku kde je to XPcko ktore by som rad zmazal no teraz si neviem rady :(
Prílohy
310120101.jpg
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: DVA SYSTEMY PROBLEM S ODINSTALOVANIM XP cka z 2heho HDD

Príspevok od používateľa Sphinx »

nastav si 7 ako def OS podla tohto
http://www.sevenforums.com/tutorials/22 ... ot-os.html
a ked budes mat na prvom mieste 7 tak potom mozes kluden formatnut xp hdd nemalo by to robit sarapatu.
Duke47
Light Expert
Light Expert

no pozrel som si ten link co si poslal aj som spravil podla navodu ale ja som to tak aj mal aj doteraz takze to nebude tým tu je problem ten ze bootovanie je na 2hom disku kde je XPcko vlastne pretoze ked odpojím ten HDD (kde je XP) tak vypíse to co mam v prilohe na obrazku
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

no problem je ten ze mas vsetky info o boot na tom hdd.. takze asi by som to riesil csitou instalackou z boot cd.. a potom to pojde pri instalaci naformatujes aj hdd a pojde ti to pekne .. a potom len zmazes staru 7 z druheho hdd a mas to
Duke47
Light Expert
Light Expert

no prave preinstalovaniu Windows 7dmicky sa chcem vyhnút pretoze som ju nedavno instaloval a nechcem vsetko odznova nastavovať atd takze prave o to ide aby som mohol zmazat XP a 7dminu nemusel preinstalovavat
Napísať odpoveď