Dva týždne v Toronte, medzizastávka Lisabon

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Rad8)
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Dva týždne v Toronte, medzizastávka Lisabon

Príspevok od používateľa Rad8) »

Ahoj, v júny letím s priateľkou do Toronta. Bol to jej sen odkedy sa poznáme.
No nemám ešte nijaký plán, čo kuknúť. Samozrejme najhlavnejší bod budú Niagarské vodopády, ale chcel by som pozrieť nejaký park v okolí Toronta, požičať si auto,...
A keďže nemám plán cesty, nemám zatiaľ ani ubytko, keďže rátam s viacerými ubytkami po krajine.
Viete mi odporučiť čo pozrieť v Toronte (Kanade), prípadne či sa oplatí "odbehnúť" do USA?
Prílet máme 11.6. neskoro večer, odlet 24.6. neskoro večer.

Ďalšia vec - v Lisabone máme medzipristátie skoro 24h tam aj späť. Čo by ste mi odporučili tam? Podľa toho si chcem hľadať ubytko. (či blízko letiska, v centre mesta, alebo pri pláž?)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Dva týždne v Toronte, medzizastávka Lisabon

Príspevok od používateľa Pilifo »

V Toronte by som odporúčal ísť sa pozrieť na CN Tower a dať si tam rovno obed/večeru. Myslím, že sa tam dala kúpiť vstupenka okolo 70 CAD, ktorá zahŕňala výstup hore a aj nejaké menu v reštike, ktorá neustále rotuje, takže máš 360°-ový výhľad aj z miesta, kde sedíš. Okrem toho si nepamätám nič viac, čo by mi utkvelo v pamäti.

Niagárske vodopády sú tutovka, ale inak na americkej strane nie je nič zaujímavé. Buffalo je jedno z najškaredších miest, aké som v USA videl, takže tam sa ani neoplatí zastavovať. Myslím si, že 2 týždne je dosť dlhá doba, aby sa to dalo spojiť aj s nejakým road tripom, takže ak by ste neboli proti, odporučil by som ísť do Chicaga. Toto mesto ma dosť zaujalo, je tam pekné centrum a ďalšia kopa atrakcií, z ktorých si každý vyberie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Rad8) napísal:Ďalšia vec - v Lisabone máme medzipristátie skoro 24h tam aj späť. Čo by ste mi odporučili tam?
Monument to discoveries, Belem tower, tam sa isto zastav na pastel de nata, najlepsie v Pasteis de Belem (ale cakaj, ze tam moze byt rad). Hrad sv. Juraja bol fajn. Ak by si mal fakt tak dlho tak obdalec je stredoveka dedina Sintra (ktoru som nestihol ale podla fotiek to mozem lutovat).
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

Zobral by som loďku na Toronto islands je to tam celkom pekne :) Hockey Hall of fame potom možno Kensigton Market. Bud ho ľudia milujú alebo neznášajú však uvidíte :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

CN Tower, Casa Loma, hokejová sieň slávy, nábrežie pri jazere, iné miesta v Toronte fakt nie su

Potom by sa dalo ísť na hokej, ale nie v lete, na baseball, basketbal ci iné spoločenské udalosti, ale treba pozret terminy

Pod CN tower je ešte Ripley's aquarium, nejaké múzea, tisíce parkov, miesto, kde typek dodávkou prebehol cez ľudí, je toho veľa aj malo, záleží na preferenciách

Dajte si poutine, kanadské národné jedlo - hranolky s omáčkou a niečím na vrch :)
Prílohy
dodavka.jpg
poutine.jpg
muzeum.jpg
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ja si myslím, že 2 týždne len na Toronto a Niagara Falls je strašne veľa. Preto odporúčam zobrať auto a ísť aj niekam ďalej. Len tieto 2 miesta sú tak na 5 dní veľmi ležérnym tempom.

Ja som za 11 dní stihol Quebec, Montreal, Ottawu, Toronto, Niagara Falls, Buffalo, Detroit, Chicago, Pittsburgh, Washington DC, Six Flags. Bolo to fyzicky náročné, už by som to takýmto kamikaze štýlom nebral, ale zvládlo sa to :D
Napísať odpoveď