dvojite videnie a vodicsky preukaz

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

dvojite videnie a vodicsky preukaz

Príspevok od používateľa M142 »

uz asi od 12tich trpim diplopiou(dvojitym videnim). trpim ako trpim, nechce sa mi tu rozoberat moj zdravotny stav, ale mozem zodpovedne povedat, ze mi to pri zivote koli inym okolnostiam vobec neprekaza a prakticky to az na par okamihov, kedy zrak sustredim na nejaky objekt to ani nevnimam. zivot vediem uplne normalne, tak isto nemam problemy zo soferovanim. aj tak ale s tymto stavom nie som spokojny, rad by som isiel na prehliadku a zistil ci sa s tym neda nieco robit. a tu narazam na problem, bojim sa ze po tomto odhaleni mozem rovno prist o vodicak. nemate niekto skusenosti alebo aspon radu kam by som sa mohol aspon anonymne obratit s touto otazkou?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: dvojite videnie a vodicsky preukaz

Príspevok od používateľa test »

Preco by si mal prist o vodicak? Pri robeni vodicaku si bol na prehliadke, mozno len obvodna lekarka, mozno aj ocna a presiel si. Teraz ked pojdem za oftamologom, tak ti spravi vysetrenia a uvidis. Nechapem preco by si mal prist o vodicak, on ta nebude bonzovat niekde na policii alebo uradoch, ze mas takuto chorobu. Okrem toho mu mozes stale povedat, ze VP nevlastnis.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S Tvojou chorobou nemám skúsenosť.. ale čo ja trpím astigmatizmom a keratokonusom a neviem akým extrémnym vypuklením rohovky... a prakticky jedným okom takmer nič nevidím (u očného s okuliarmi to úplne horné najväčšie písmeno vidím ako tak)....... a do vodičáku sa mi zatiaľ nikto nešprtal.

V pohode choď na očné, ak Ti už s touto diagnózou dali vodičák, tak by Ti kvôli nej nemali zobrať. A radšej sa daj vyšetriť (vezmi nové okuliare, podstúp nejakú operáciu), akoby si to mal odkladať... a nedajbože mať kvôli tomu nehodu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Preco to spajat s vodicakom, chod na normalnu prehliadku ci sa s tym da nieco robit a vodicak nikoho trapit nebude. Nemusis to zbytocne vytahovat :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no vdaka za odpovede, tiez ma mohlo napadnut, ze budem proste vodicak zapierat a je to :D v najblizsom case si teda ku ocnej zajdem.
Napísať odpoveď