eaccelerator problém

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
yoggy

eaccelerator problém

Príspevok od používateľa yoggy »

Čaute,
mám menší problem stiahol som si tribal wars (divoke kmene) klon ale ked som to nahral tak na kazdom subore nic neukazovalo :( a este som sa docital ze tam treba nejak spustit ten eaccelerator Kto by mi poradil Tak K+
+prikladam subor

Nejde priloha nechcem presdzovat warez tak link dam ked poslete SS (ale iba ti co chcu pomoct)
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: eaccelerator problém

Príspevok od používateľa chrono »

Testuješ to na vlastnom počítači? (ak áno, zapni si zobrazovanie všetkých chýb a pozri aj do log súborov a budeš vidieť, v čom je problém)

Inak tie súbory sú skompilovaný bytecode (a teda nie klasický php skript)? Ak áno, tak ja osobne by som to nepúšťal, pretože ten skript môže robiť čokoľvek; môže napr. rozposielať spam (a ak by som to z nejakého dôvodu spúšťať chcel, určite by som si všetko nastavil tak, aby to nemohlo komunikovať s internetom a ani nikam zapisovať...).
yoggy

ja som to skusal cez freehosting endora :( mohol by si mi pomoct? :( LINK PM
chrono
VIP
VIP

Mám príliš nové Php, takže musím používať novú verziu eAccelerator a tá už nepodporuje funkciu eaccelerator_load, takže nemôžem vyskúšať, či tu funguje (a dissasemblovať a znovuvytvárať všetky tie php súbory sa mi zrovna nechce, pretože to nepotrebujem).

Inak tú hru nájdeš na stránkach http://dslan.gfx-dose.de/index.php a je tam aj novšia verzia (ak ju budeš chcieť stiahnuť, musíš sa tam zaregistrovať). Ich balík obsahuje aj Apache + MySQL + Php + eAccelerator (eAccelerator je stará verzia, takže by to fungovať malo). Takže ak si to stiahneš, budeš to môcť aspoň vyskúšať a uvidíš, či má zmysel sa s tým ďalej zaoberať.
yoggy

a nedas presny link cez SS ??
chrono
VIP
VIP

Link na najnovšiu verziu je na stránke http://dslan.gfx-dose.de/thread-3281.html (musíš sa tam zaregistrovať, inak ťa to na ten súbor síce presmeruje, ale nič sa ti nestiahne)
yoggy

ok dik ak bude nejaky problem tak to sem napisem :D

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2010, 21:56)
a funguje to aj na endore? ci iba na localhoste? :(
chrono
VIP
VIP

Podľa ich stránky používajú Php 5.3 a tam funguje len eAccelerator 0.9.6 a v ňom už nie je eaccelerator_load, takže bez toho, aby si tie súbory dissasembloval a znovu ich vytvoril to fungovať nebude.
yoggy

mám mensi problem s apache mysql skusim restart :(

//autoeditácia príspevku (28 Aug 2010, 22:37)
mne to nejde :(
chrono
VIP
VIP

Mne to ide.

Čítal si ten návod, ako sa to inštaluje? Určite nie, inak by si vedel, že najskôr musíš spustiť setup_xampp.bat (a potom 1). Potom treba spustiť apache_start.bat, dslan_start.bat a mysql_start.bat. Potom si v prehliadači pozrieš adresu http://localhost/admin a tam nastavíš všetko potrebné.

Inak je to po nemecky a nechce sa mi hľadať, či je na fóre aj angličtina (predpokladám že áno).
yoggy

ano robil som to tak :( a nejde to :( apache uz nacitava asi 10 min :( skusim nechat cez noc :)
chrono
VIP
VIP

Apache pri spustení (a aj všetky ostatné programy) otvorí okno, vypíše tam pár riadkov a to je všetko. To okno potom nemôžeš zatvoriť, lebo by si tým Apache ukončil.
yoggy

Tak vysvetli mi to po lopate mne to vzdy nejde :( A apache uz viem a teraz Mysql mi tam ukazuje error: Do you alredy have another mysqld server runing on port:3306 Už asi viem v com bude chyba nebude to v tom ze mam naistalovanu este jednu MysQl DB ktoru pozivam na SAM BC moze to byt tym?
chrono
VIP
VIP

Áno, môže to byť tým. Tú druhú DB vypni a uvidíš, či sa ti to bude dať spustiť.
yoggy

ok uz mi to ide jupi :D a este ako tam nahodim novu grafiku?

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2010, 0:44)
alebo este ako si tam pridam barbarky?
chrono
VIP
VIP

Nejaké veci sa dajú zmeniť cez administráciu (http://localhost/admin).
yoggy

este by som sa chcel opytat ako to spustit cez pipni virtual server :)
chrono
VIP
VIP

Mohol by si to tam spustiť v prípade, keby sa tam mohol spustiť PHP so Zend 1 (teda PHP 4 a možno aj prvé verzie PHP 5) a eAccelerator, ktorý s tak starou verziu PHP bude fungovať (pretože to potrebuje funkciu, ktorá bola v nových verziách eAccelerator odstránená).

Ďalší problém je to, že sa tam kontrolujú IP adresy hráčov a akceptujú ca len lokálne rozsahy (preto dslan).

Teda ak by si to naozaj chcel rozbehať, musel by si tam mať starú verziu PHP a starú verziu eAccelerator. V takom prípade by stačilo disassemblovať súbor include.inc.php a vytvoriť ho znovu (a pri tom odstrániť tú kontrolu IP adries). Ak by si nemal tak staré PHP a/alebo eAccelerator, musel by si dissasemblovať a vytvoriť úplne všetky súbory (teda okrem Smarty, tá knižnica sa dá stiahnuť aj v presne takej verzii, ako používajú).

Inak len tak pre zaujímavosť, ak by si napr. disassembloval súbor stats.php mohol by si dostať niečo takéto (je to len časť toho súboru):

Kód: Vybrať všetko

2    0 INCLUDE_OR_EVAL            op1=string("./include.inc.php") op2=REQUIRE_ONCE res=(unused) var(1)

4    1 NEW                        op1=string("Smarty") res=var(0)
    4    2 JMP_NO_CTOR                op1=$var0 op2=opline(5)
    4    3 INIT_FCALL_BY_NAME         op1=$var0 op2=string("Smarty") ext=CTOR_CALL
    4    4 DO_FCALL_BY_NAME           op1=None res=(unused) var(1) ext=args(0)
    4    5 FETCH_W                    op1=string("tpl") op2=FETCH_LOCAL res=var(1)
    4    6 ASSIGN                     op1=var(1) op2=$var0 res=(unused) var(3)

5    7 FETCH_W                    op1=string("tpl") op2=FETCH_LOCAL res=var(1)
    5    8 INIT_FCALL_BY_NAME         op1=$var1 op2=string("assign") ext=MEMBER_FUNC_CALL
    5    9 SEND_VAL                   op1=string("lang") op2=arg(1) ext=DO_FCALL_BY_NAME
    5   10 FETCH_FUNC_ARG             op1=string("lang") op2=FETCH_LOCAL res=var(3) ext=arg(2)
    5   11 SEND_VAR                   op1=var(3) op2=arg(2) ext=DO_FCALL_BY_NAME
    5   12 DO_FCALL_BY_NAME           op1=None res=(unused) var(3) ext=args(2)

7   13 FETCH_W                    op1=string("db") op2=FETCH_LOCAL res=var(1)
    7   14 INIT_FCALL_BY_NAME         op1=$var1 op2=string("query") ext=MEMBER_FUNC_CALL
    7   15 SEND_VAL                   op1=string("SELECT COUNT(*) AS count FROM users") op2=arg(1) ext=DO_FCALL_BY_NAME
    7   16 DO_FCALL_BY_NAME           op1=None res=var(3) ext=args(1)
    7   17 FETCH_W                    op1=string("result") op2=FETCH_LOCAL res=var(1)
    7   18 ASSIGN                     op1=var(1) op2=$var3 res=(unused) var(4)

8   19 FETCH_W                    op1=string("db") op2=FETCH_LOCAL res=var(1)
    8   20 INIT_FCALL_BY_NAME         op1=$var1 op2=string("fetch") ext=MEMBER_FUNC_CALL
    8   21 FETCH_FUNC_ARG             op1=string("result") op2=FETCH_LOCAL res=var(3) ext=arg(1)
    8   22 SEND_VAR                   op1=var(3) op2=arg(1) ext=DO_FCALL_BY_NAME
    8   23 DO_FCALL_BY_NAME           op1=None res=var(3) ext=args(1)
    8   24 FETCH_W                    op1=string("users") op2=FETCH_LOCAL res=var(1)
    8   25 ASSIGN                     op1=var(1) op2=$var3 res=(unused) var(4)
a z toho by si mal potom vytvoriť niečo takéto:

Kód: Vybrať všetko

require_once "./include.inc.php";

$tpl = new Smarty();
$tpl->assign("lang", $lang);
$result = $db->query("SELECT COUNT(*) AS count FROM users");
$users = $db->fetch($result);
yoggy

dalo by sa to spraviť na virtualnom servery? kde by som nainstaloval aj PHP 4
Napísať odpoveď