eBay.com
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: eBay.com
Závisí odkiaľ...Ale pokiaľ viem, tak za tovar v hodnote nižšej ako 150 eur sa to neplatí...Na UK Amazone stojí ten Kindle 109 libier, teda viac ako 150 eur to asi nebude...
kde sa na ebay pozerá, že kto si kúpil daný predmet a aký dal feedeback?
myslim ze na 99% tam nic konkretne nie je , iba si rozkliknut predajcu , jeho feedback a hladat podla nazvu ...a vacsina feedbackov je aj tak "thanks good,very fast shipping" alebo od amikov co cakaju ze za 20dol budu mat fotak porovnatelny s hubblovym teleskopom = "poor item,bad item"
-
rufus59
Light Professional
Tie feedbacky niesu nejako adekvátne. Akurát pozerám tie % ale to iba tak pre oko, či je predajca nejako spolahlivý. Čítať dané feedbacky k produktom od ludi, tam sa vela nedozvieš. Vacsina predava to iste, recenzie pozeraj skor po youtube a po internete. Ako kolega spomína vyššie je to tak.
skôr mi išlo o to, či je feedback k tomu predmetu pozitívny alebo negatívny. O nejaké recenzie mi nešlo. Ale to ma len tak btw napadlo či sa dá dačo také pozrieť. 
-
Andi_Cibula
Addict
Recenzie sú aj na DX.com a častokrát sú to tie isté výrobky čo aj na eBay.
Zdravim,
stala sa mi nasledujuca vec:
Kupil som si nieco z ebayu, tovar mi za vyse mesiaca nedosiel. Napisal som predajcovi a on, ze mi to poslal na cas, ale ze mi posle full refund, avsak poprosil ma, ze ak mi to dojde, nech mu peniaze vratim (logicke
). Suhlasil som, refund mi dosiel. No teraz dosiel aj tovar. A tak moja otazka: Ako sa zvykne riesit dodatocne poslanie penazi naspat predajcovi? Samozrejme, ze ho budem kontaktovat, no zaujima ma, ci sa to da aj nejak oficialnou cestou cez ebay?
Povodna transakcia bola pri refunde zrusena. Mala by sa vytvorit nova? Alebo mi predajca da svoj paypal mail a na ten mu len poslem peniaze? (ale v takom pripade by to slo mimo ebay). Resp. riesil niekto z vas nieco podobne?
Vdaka za info
stala sa mi nasledujuca vec:
Kupil som si nieco z ebayu, tovar mi za vyse mesiaca nedosiel. Napisal som predajcovi a on, ze mi to poslal na cas, ale ze mi posle full refund, avsak poprosil ma, ze ak mi to dojde, nech mu peniaze vratim (logicke
Povodna transakcia bola pri refunde zrusena. Mala by sa vytvorit nova? Alebo mi predajca da svoj paypal mail a na ten mu len poslem peniaze? (ale v takom pripade by to slo mimo ebay). Resp. riesil niekto z vas nieco podobne?
Vdaka za info
-
Arkaz
Addict
Staci mu normalne poslat peniaze na paypal adresu ktoru urcite mas lebo ti z nej prisiel refund. A na ebay mu posli spravu ze si mu to poslal a ze teda tovar prisiel.
ja som spravil teraz v piatok presne to isté. Len som mu najskôr napísal, že mi došiel tovar, on mi poslal email a ja som mu normálne cez paypal poslal €Arkaz napísal:Staci mu normalne poslat peniaze na paypal adresu ktoru urcite mas lebo ti z nej prisiel refund. A na ebay mu posli spravu ze si mu to poslal a ze teda tovar prisiel.
Prosim vás. Zaujíma ma váš názor.
Minulú nedeľu som si cez eBay objednal tovar od "Top-Seller" Číňana.
Ten mi na druhý deň (údajne) tovar poslal s tým, že mi napísal aj tzv. "Tracking number" + web spoločnosti na ktorom môžem zásielku sledovať.
Lenže, sledovanie mi nefunguje. Vraj k danému číslu nie sú žiadne dáta available.
Seller mi napísal, že údaje na webe potrebujú na aktualizáciu 3-5 Working days.
Keď som mu písal v 4 deň, už to bolo 4-7 working days.
V stredu tomu bude tých 7 dní, takže čakám ale už mám preňho nachystaný dosť ostrý mail.
A ja teda teraz zvažujem, či to zbytočne nehrotím, či sa mám na to vyprdnúť a len čakať (ale zasa čakať 40 dní na nič, to by ma nasralo už riadne) alebo mám s s ním naďalej dopisovať a trvať na tom, že chcem mať prehlad o polohe svojej zásielky.
Čo myslíte? Aké máte skúsenosti v tomto smere?
Ďakujem.
Minulú nedeľu som si cez eBay objednal tovar od "Top-Seller" Číňana.
Ten mi na druhý deň (údajne) tovar poslal s tým, že mi napísal aj tzv. "Tracking number" + web spoločnosti na ktorom môžem zásielku sledovať.
Lenže, sledovanie mi nefunguje. Vraj k danému číslu nie sú žiadne dáta available.
Seller mi napísal, že údaje na webe potrebujú na aktualizáciu 3-5 Working days.
Keď som mu písal v 4 deň, už to bolo 4-7 working days.
V stredu tomu bude tých 7 dní, takže čakám ale už mám preňho nachystaný dosť ostrý mail.
A ja teda teraz zvažujem, či to zbytočne nehrotím, či sa mám na to vyprdnúť a len čakať (ale zasa čakať 40 dní na nič, to by ma nasralo už riadne) alebo mám s s ním naďalej dopisovať a trvať na tom, že chcem mať prehlad o polohe svojej zásielky.
Čo myslíte? Aké máte skúsenosti v tomto smere?
Ďakujem.
-
Arkaz
Addict
Ano zbytocne to len hrotis. Ta cinska posta ma to sledovanie na velmi slabej urovni. Ani to nesleduj zbytocne. Cakaj az to pride. Ked tak skus raz za tyzden cez posta.sk to tracking a ak tam bude uz ze vstup do krajiny prijmatela tak uz je balik na SVK a mozes ho v blizkej dobe ocakavat.
-
Jaccobinho
Medium Star
Dva - tri týždne je normálna dodacia doba, aj pri doporučených zásielkach
Pokiaľ je to tracking number v tvare RR132465789CN, tak si ho daj trackovať na tandt.posta.sk, nastav si notifikácie emailom a keď sa so zásielkou niečo spraví, príde to i tom informácia na mail ..
-
rufus59
Light Professional
Kazdy cinsky tracking mi v pohode siel : http://track-chinapost.com/ bolo to tam rozpisany kazdy krok. Slovenska posta je tiez moznost.
Posledne dni nejako nefunguje aspon mne. Pre priklad uvediem : RB211731474CN
Posledne dni nejako nefunguje aspon mne. Pre priklad uvediem : RB211731474CN
-
Supersonic
Light Professional
caute poradte čo robit objednal som tuto vec pre kamoša neake skličko na mobil alebo čo, stalo to okolo 5€, na Slovensku by to vyšlo nejakych 10€ tak sme objednali s ebayu
http://www.ebay.com/itm/SONY-ERICSSON-J ... c73e3#shId
A dneska mi kamoš piše ze mu prisiel balik ale na dobierku s dalsimi 13timi eurami a ze to nejde asi preberat... Co robit v tomto pripade?
Lebo teraz by to bolo dokopy 18€ a to sa uz vobec neoplati.Na ebayi mi vyratalo postovne GBP 1.99 takze neviem akych 13€ este chce platit..
http://www.ebay.com/itm/SONY-ERICSSON-J ... c73e3#shId
A dneska mi kamoš piše ze mu prisiel balik ale na dobierku s dalsimi 13timi eurami a ze to nejde asi preberat... Co robit v tomto pripade?
Lebo teraz by to bolo dokopy 18€ a to sa uz vobec neoplati.Na ebayi mi vyratalo postovne GBP 1.99 takze neviem akych 13€ este chce platit..
-
guess.whoo
Redeemer
na veci z ebayu sa neplati ziadne dodatocne postovne, vsetko zaplatis pri kupe cez paypal.
nie je to nieco ine?
nie je to nieco ine?
-
Supersonic
Light Professional
no zrejme to bude na 90% ono, lebo žiadnu inu zasielku neočakava, ale este mu ma dat mama vediet čo to je...ale tak ak to bude ono tak to mam riesit cez to resolution center?Da sa tam niečo vybavit? 
-
guess.whoo
Redeemer
neverim, ze to bude ono.
Potom ak naaaahodou tak napis najprv predajcovi
Potom ak naaaahodou tak napis najprv predajcovi
-
rufus59
Light Professional
Dobierka funguje tak akurát na slovensku. V zahranicí pokial viem také niečo neexistuje. Za 4 roky na ebay-i a sledovaní fór otom som niečo také nepočul 
čaute
neviete ako spravím to aby som mohol dávať na Ebay ceny v € ?
lebo ak mi príde na PayPal suma v USD tak to potom prepočíta na € ale cez ten ich kurz čo je pre mňa nevýhodné
neviete ako spravím to aby som mohol dávať na Ebay ceny v € ?
lebo ak mi príde na PayPal suma v USD tak to potom prepočíta na € ale cez ten ich kurz čo je pre mňa nevýhodné
co tym myslis " davat ceny v €" ...nakupovat v € alebo predavat v €
ak kupovat tak bud nakupovat na ebay napr nemeckom rakuskom spanielskom atd kde su ceny v €
alebo si nechat na paypal prepocitat sumu kurzom banky a nie kurzom paypalu ....ty to zaplatis v dolaroch , librach , australskych alebo kanadskych dolaroch a banka to prepocita svojim kurzom ktory uz je vyhodnejsi ...niekde to tam je pri plateni hodene ako currency options
ak kupovat tak bud nakupovat na ebay napr nemeckom rakuskom spanielskom atd kde su ceny v €
alebo si nechat na paypal prepocitat sumu kurzom banky a nie kurzom paypalu ....ty to zaplatis v dolaroch , librach , australskych alebo kanadskych dolaroch a banka to prepocita svojim kurzom ktory uz je vyhodnejsi ...niekde to tam je pri plateni hodene ako currency options