hadam uz dnes vsetky repraky maju henten vystup.
bude to na pocuvanie hudby - mam rad slusny zvuk, pocuvam narocnejsie zanre
mali by byt do tych 100 eur. so starymi som bol spokojny, preto uvazujem o kupe:
na forach citam, ze geniusy su nie prilis oblubene. preco?
ake repraky by ste mi poradili?
este taka otazocka, mozno nepotrebna, je lepsie ked su repro z dreva, alebo je to jedno?
ok takze hovorite, ze je lepsie kupit 2.0 - budu tam vysky stredy aj basy...
tak mi teda poradte aj ine znacky - samozrejme 100e - nejsom tvrdohlavy blb, necham si poradit...
uplink a ine znacky?ňňdostal som aj tip na Behringer MS16 a Swan M10
a na macbooku mam len jeden vystup (3,5mm jack), neovplivni to vykon?
Ja som sa neurazil myslím to vážne, mimo výpočtovej techniky som ako ryba na suchu, len čo sa týka PC, s tým sa babrem denno denne. Ostatné ide viacmenej mimo mňa. Nech sa vyjadrí niekto kto robí s consumer electronics, ja som len iT.
uplink napísal:Ja som sa neurazil myslím to vážne, mimo výpočtovej techniky som ako ryba na suchu, len čo sa týka PC, s tým sa babrem denno denne. Ostatné ide viacmenej mimo mňa. Nech sa vyjadrí niekto kto robí s consumer electronics, ja som len iT.
ospravedlnujem sa - neprecital som si vsetky prispevky...
bud mi to prehliadac zle nacital, alebo tu boli editacie prispevkov, alebo som pisal, ked ste pisali aj vy a zle to potom vyznelo
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2011, 21:26)
takze som sa definitivne rozhodol, ze zoberiem stereo reproduktory - do 100e...
pocuvam metal (power, speed), rock (hard) vacsinou - je to celkom slusne tempo kopakov (a tie mam velmi rad) a peknych gytarovych sol...
lepsie 2.0 alebo 2.1??? - chapete ma nechcem, aby to bol plech.
GigaWorks T40 Series II
Reproduktory WOOW M10
Behringer MS16
M-AUDIO AV30
tascan VL-M3
BOSE Companion TM 2 II
co by ste z toho alebo aj ine poradili?
a posledna vec - budem mat len integrovanu zvukovu kartu z macbooku pro
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2011, 23:44)
Rohodnem sa asi z tychto 2;
M-Audio AV-40
Behringer MS40
Poradte ktore, uvitam klady, zapory, vlastne skusenosti.
V prvom rade by si mal pouvazovat, co vlastne od zvuku ocakavas, aku hlasitost, ci chces priestorovy efekt atd...
pretoze tento vyber je dost kavlitny mismas.
Prechadzas od huhukina 5+1 k 2+1 a dokonca ku 2.0, tak aby si po kupe nenadaval.
Aj spominane Bose, Tascam, Maudio atd.. maju malicke basaciky, Tascam je dokonca celopasmo s 3" reprakom.
Tie male konstrukcie ti nezabasuju ani ked im vystrelia membrany tak, ako Genius.
Tascam mi pripada ako taky studiovy priposluch; to je take sumitko, kde sa testuje, ako bude hrat nahravka u nejakeho nenarocneho posluchaca na chrastitkach, ci je mastering zrozumitelny. Resp. ako nieco prenosne, ked si chces spravit zvuk na cestach. Z pohladu pocuvania je nevyhoda takeho celopasma v tom, ze su vysky pomerne smerove. Ako podmaz do kanclu je to ok.
Maudio AV30 (MV30) je zvukom ako AV40, 40ka ma 4"bas, 30ka 3". Na to, ze je to prditko to zabasuje celkom obstojne, je to 2pasmo. Zvuk bol pre mna sklamanim.
Bose som pocul len Companion 5, z ktorych mam rozporuplny dojem. Zvuk je priestorovy, o tom bez pochyb (kedze je to jeden z prvoradych cielov vyrobcu) ale kvalita za tie peniaze nic moc. Mozno bol len blby zdroj zvuku (hral nejaky notebook z pofiderneho preharvaca). Naproti tomu je Bose Computer Music Monitor (pouzite repro AuraSound) velmi pochvalovany stroj, rad by som to pocul.
Behringer MS16 som nepocul, ale neprepokladam, ze budu hrat lepsie ako AV30. Je to rovnako malicky, kompaktny akoze studiovy odposluch.
B. MS40 je vsak ovela dalej, zvuk vyrazne lepsi ako M-A AV40, prekavpilo ma to v pozitivnom zmysle. Vyhybka je aktiv, naviazanie pasiem je dobre, vyskac je trochu agresivnejsi, ale to sa da trosku skrotit regulaciou. Jednoznacne z lacnych "studioviek" asi najlepsi vyber.
Cena ti vsak uteka nad 100E.
WooW by ma zaujimalo, ake pouziva reproduktory. Niekto by sa mohol posnazit pohladat nejaku recenziu, kde to aj rozoberaju (mne staci, ze tu slohujem). Pouzite reproduktory sa podobaju na hlinikove HiVi, co by samo o sebe bolo akousi zarukou, ze to hra slusne.
Creative seriou Gigaworks (coby pozostatky prehltnutej firmy Soundworks) zautocili na majetnejsich a narocnejsich klientov, takze aj tie produkty su trochu lepsie ako priemer v segmente, T40 som sice nepocul ale recenzie maju relativne slusne. Opat, ziadne basove orgie tu neexistuju, pretoze 2" menice nic take nedokazu.
Pojdem zrejme do tych ms40
Co sa tyka ceny, ked sa pohlada daju sa kupit aj velmi blizko k 100€...
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2011, 20:51)
este posledna vec:
oplatia sa mi tie ms40, ked ich zapojim len do integrovanej zvukovej karty na macbooku pro?
ked to pomoze, cip je intel
bojim sa hlavne o basy - ci budu vyrazne... pretoze som bol zvyknuty na subwoofer u starych 5.1
preto este stale uvazujem nad tymi WOOW M10 (co su vlastne original swan reproduktory - v CR problem s oficialnym brand name swan)
ak urcite treba kartu, hned piste aku, nech to nerozpisujeme na 100 stran (samozrejme cim lacnejsia tym lepsia)
Lepšia karta ti na basoch nepridá, čiže ti bude stačiť aj integrovaná v Mac Booku. A prosím ťa, hlavne nečakaj, že tie stereo repro zabasujú tak ako 2.1. Zvuk bude kvalitnejší ale s menej basmi. Choď si vypočuť niekde nejaké aspoň trochu kvalitnejšie stereo, ak si o tom chceš spraviť akú takú predstavu. Ale stereo porovnateľné s tvojimi repro a nie nejaké s 8" membránou.
Áno, každé reproduktory aj slúchadlá sa musia rozohrať. Väčšinou to trvá tak +-100 hodín prehrávania hudby, s tým, že by si mal striedať žánre. Raz niečo basové, potom zasa na výšky a podobne. Ale podľa mna to pri týchto reproduktoroch až tak riešiť nemusíš. Jednoducho ich maj pustené a ten zvuk sa časom trochu zmení (zjemní) keď si membrány nájdu svoje miesto.