editor PHP ako je WYSIWYG Web Builder
editor PHP ako je WYSIWYG Web Builder
Zdravím prosím potrebujem sa vás spýtať že či je taký editor ako je WYSIWYG Web Builder ale na PHP .
Ale taký v ktorom si urobím návrh alebo deasign a ten program mi to urobí do kódu.
Poznáte také čosi ? Vopred ďakujem za odpovede.
Ale taký v ktorom si urobím návrh alebo deasign a ten program mi to urobí do kódu.
Poznáte také čosi ? Vopred ďakujem za odpovede.
Re: editor PHP ako je WYSIWYG Web Builder
A čo presne by si chcel designovať, resp. vidieť v php?
No neviem či poznáš WYSIWYG ale také čosi by som potreboval na weby ako je to WYSIWYG ale potreboval by som to aby to robilo v PHP kod alebo v inom jazyku
nepoznáš taký program na to aby som urobil návrch webu v programe a potom by mi to hned samo nakodovalo proste aby som to ja nepisal poznáš čosi take?
nepoznáš taký program na to aby som urobil návrch webu v programe a potom by mi to hned samo nakodovalo proste aby som to ja nepisal poznáš čosi take?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ty vieš aký je rozdiel medzi PHP a HTML, CSS?
Podobná vec ako "program a robenie hier."
Maximálne tak nejaké IDE, ktoré ti prácu zjednoduchší no kód samotný si aj tak musíš napísať sám.
Inak by ma zaujímalo, ako si taký program predstavuješ? Ako by to fungovalo?
Podobná vec ako "program a robenie hier."
Maximálne tak nejaké IDE, ktoré ti prácu zjednoduchší no kód samotný si aj tak musíš napísať sám.
Inak by ma zaujímalo, ako si taký program predstavuješ? Ako by to fungovalo?
No predstavujem si ho ako WYSIWYG presne tak urobím si web v ňom a on mi ho prerobí na kód .
Tak znovu, na čo to potrebuješ? Čo v tom chceš urobiť? A prosím, neodpovedaj mi, že chceš urobiť web.
-
94jakub
Guru wannabe
A ako si to predstavuješ podrobnejšie?
Čo pre teba znamená "urobím si web"?
Zaujímalo by ma ako chceš zobraziť v editore v podstate abstraktný kód, kt. nereprezentuje žiadnu grafiku.
Ale začína sa to dobre. Možno sa z toho nakoniec vykľuje nejaká vtipná téma.
Čo pre teba znamená "urobím si web"?
Zaujímalo by ma ako chceš zobraziť v editore v podstate abstraktný kód, kt. nereprezentuje žiadnu grafiku.
Ale začína sa to dobre. Možno sa z toho nakoniec vykľuje nejaká vtipná téma.
-
weroro
Flash coder
nety: WYSIWYG slúži na to, aby si to čo nakreslíš alebo inak poskladáš nemusel písať a program to urobí za teba. Čiže WYSIWYG slúži na nakódovanie grafickej podoby do HTML + CSS bez znalosti týchto jazykov.
PHP slúži na niečo úplne iné. PHP je programovanie (scriptovanie). Pri programovaní nevieš vygenerovať custom algoritmus podľa toho ako je niečo nakreslené. Na vytvorenie web stránky sa vždy používa HTML + CSS. Ak potrebuješ zložitejší web (práca s databázou - napr. mySQL, vytváranie - kopírovanie - mazanie súborov, a pod.) pridáš do HTML + CSS aj PHP. Ale toto PHP respektíve to čo má robiť musíš napísať ty, pretože je toľko možných variánt ako napísať jednu vec, že je nemožné vytvoriť nástroj, ktorý by vedel vygenerovať čo najviac optimalizovaný a rýchly PHP kód. Písanie v PHP je programovanie a pri programovaní (vytváraní algoritmu) je potrebné premýšľať. Ktorý program vie premýšľať?
Zabudni na to, že existuje WYSIWYG, ktorý generuje PHP. Ten kto ti niečo také povedal si vymýšľa.
(Pre skúsenejších: Je mi jasné, že som to poňal celkovo obecne, ale skúste to vysvetliť laikovy ešte jednoduchšie, tak aby z toho nebol vypatlaný.)
PHP slúži na niečo úplne iné. PHP je programovanie (scriptovanie). Pri programovaní nevieš vygenerovať custom algoritmus podľa toho ako je niečo nakreslené. Na vytvorenie web stránky sa vždy používa HTML + CSS. Ak potrebuješ zložitejší web (práca s databázou - napr. mySQL, vytváranie - kopírovanie - mazanie súborov, a pod.) pridáš do HTML + CSS aj PHP. Ale toto PHP respektíve to čo má robiť musíš napísať ty, pretože je toľko možných variánt ako napísať jednu vec, že je nemožné vytvoriť nástroj, ktorý by vedel vygenerovať čo najviac optimalizovaný a rýchly PHP kód. Písanie v PHP je programovanie a pri programovaní (vytváraní algoritmu) je potrebné premýšľať. Ktorý program vie premýšľať?
Zabudni na to, že existuje WYSIWYG, ktorý generuje PHP. Ten kto ti niečo také povedal si vymýšľa.
(Pre skúsenejších: Je mi jasné, že som to poňal celkovo obecne, ale skúste to vysvetliť laikovy ešte jednoduchšie, tak aby z toho nebol vypatlaný.)
Aha ok weroro dík za vysvetlenie .