ego
Re: ego
Precitaj si zopar prispevkov pouzivatela qwerty-xyz a pochopis...
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To co je za nelogicku uvahu? Ako ti honenie ega dopomoze k uspechu? Poznam kopu ego honicov, co nezarobia ani za cely rok tolko co ja za mesiac, nikto o nich nezakopne (okrem tych, co su presne rovnaki ako oni) a v podstate je to odpad spolocnosti.
Tommy, ale su aj ludia, ktorych ego je az moc vysoke, maju schopnost recnit a vedia sa predat. A za rok zarobia tolko co ty nezarobis za zivot 
Treba v tom najst kompromis, urcitu davku zdravej a vhodnej namyslenosti, trosku ega a uspech by sa pri dobrej prezentacii a dobre odvedenej prace mal dostavit.
Treba v tom najst kompromis, urcitu davku zdravej a vhodnej namyslenosti, trosku ega a uspech by sa pri dobrej prezentacii a dobre odvedenej prace mal dostavit.
no ja by som egoistov rozdelil do dvoch skupin:
1. priebojny tvrdohlavy egoista, ktory vie co chce a dosiahne to aj keby neviem co bolo-> uspesny.
2. douchbag (http://www.urbandictionary.com/define.p ... =douchebag) ->namysleny, neuspesny.
(sorry, ale nepoznam slovensky ekvivalent slova douchbag
)
1. priebojny tvrdohlavy egoista, ktory vie co chce a dosiahne to aj keby neviem co bolo-> uspesny.
2. douchbag (http://www.urbandictionary.com/define.p ... =douchebag) ->namysleny, neuspesny.
(sorry, ale nepoznam slovensky ekvivalent slova douchbag
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Egoizmus, namyslenost nie je to iste ako sebavedomie ...
Podľa mňa neexistuje dobrý egoista. Sú totiž tri skupiny:
1) človek málo priebojný, s malou dávkou sebavedomia
2) človek priebojný, so zdravou dávkou sebavedomia
3) človek namyslený, s prehnanou dávkou sebavedomia - egoista
Na tretej skupine nie je podľa mňa nič dobré. A prvé dve skupiny nemajú nič spoločné s "honením si ega" - egoizmom. Najlepšia je samozrejme skupina druhá, a netrúfam si povedať, kto to bude mať v živote ťažšie, napríklad v rámci kariéry - či prvý, či tretí.
1) človek málo priebojný, s malou dávkou sebavedomia
2) človek priebojný, so zdravou dávkou sebavedomia
3) človek namyslený, s prehnanou dávkou sebavedomia - egoista
Na tretej skupine nie je podľa mňa nič dobré. A prvé dve skupiny nemajú nič spoločné s "honením si ega" - egoizmom. Najlepšia je samozrejme skupina druhá, a netrúfam si povedať, kto to bude mať v živote ťažšie, napríklad v rámci kariéry - či prvý, či tretí.