Egypt

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Egypt

Príspevok od používateľa LuBo4eVeR »

Boli ste dakedy v egypte ? ako sa vam pačilo ? a ake je najfrekventovanejsie stredisko ?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Pokiaľ si šnorchel-fan, tak nechoď nikam inam, ako do strediska Sharm-el-Sheik (hotel Pyramisa :D ). Dovolím si povedať, že toto letovisko má najlepšie podmienky na šnorchlovanie v Egypte.
Ak Ťa lákajú skôr "klasickejšie" egyptské záležitosti, tak choď do Hourgady, odkiaľ sú všetky fakultatívne (Luxor, Pyramídy, Edfu, Abú Simbel, etc.) lacnejšie. A pokiaľ chceš niečo vážne extra, tak odporučím plavbu loďou po Níle. 7 dní na luxusnej lodi so zastávkami vo všetkých významných riečnych strediskách (Edfu, Karnak, etc.) a úchvatné je tiež pozorovať život bežných ľudí pri rieke :wink:
Osobne som si v Egypte ani raz nemohol na nič sťažovať, jedlo perfektné, služby a starostlivosť domácich sú tiež na vysokej úrovni, ale zasa - každému sa podarí inak natrafiť. Treba čítať recenzky na nete.
Takže podľa toho, čo hľadáš :wink:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Egypt je veľmi špecifická destinácia. Má svoje klady aj zápory, ale určite by som odporúčala, pokiaľ máš v prvom rade rád teplo a históriu.

Ako písal Jin, je to úžasné miesto na šnorchlovanie - ten podmorský svet jednoducho treba vidieť a zažiť. Stačí keď si raz nasadíš v Červenom mori šnorchel a už bez neho do mora nevstúpiš :) Podmorský svet je veľmi relaxujúci, všade krásne farebné rybičky a iné morské potvorky.
Obľúbené destinácie sú Hurghada a Sharm el Sheikh. Z týchto letovísk sa organizujú fakultatívne výlety ku všetkým významným pamiatkam, z Hurghady je to za všetkým však bližšie. I keď výlet do Kahiry je dosť vyčerpávajúci - cesta je pomalá, lebo sa môže chodiť len v ozbrojenom konvoji autobusov, tak to trvá veľmi dlho.

Čo sa týka ľudí, sú medzi nimi veľké rozdiely - akoby neexistovala žiadna stredná vrstva, sú buď veľmi chudobní, alebo veľmi bohatí. Na každom kroku striehnu na turistov a snažia sa im predať niečo zo svojho obchodíku, prípadne postávajú na ulici a ponúkaju papyrusy, pohľadnice atď. Takto "predávajú" aj trojročné deti. Za každú, čo i len malú službičku očakávajú bakšišné. Nikde neplatia žiadne pravidlá, pán v zmenárni s tebou zjednáva kurz, za ktorý ti vymení peniaze, predavač v obchode predáva vodu každý deň za inú cenu. Treba zjednávať vždy a všade, častokrát sa ti podarí dohodnúť aj o 50% nižšiu cenu.
Ďalšími typickými obrazmi krajiny sú ľudia voziaci sa na oslíkoch, zahalené ženy, ťavy, súkromné pláže a teplo.

Pri výbere hotelu treba brať do úvahy, že ani 5-hviezdičkový Hilton nie je nič svetoborného a vyrovná sa svojou úrovňou a kvalitou služieb obyčajným 3-hviezdičkovým európskym hotelom.
Ale personál je milý, za upratovanie izby upratovačka samozrejme tiež očakáva bakšiš, za odmenu ťa však po návrate do izby čaká na posteli kobra z uteráku :)

Egypt sa oplatí vidieť a zažiť. Ak hľadáš dokonalý odpočinok, tak je to ideálne miesto. Čo mne po čase vadilo bolo miestne jedlo, 45-stupňové horúčavy a všadeprítomní domáci, ktorí mi chcú niečo predať. Určite je to však iný zážitok ako európske letné destinácie.
LuBo4eVeR
Light Star
Light Star

no ja cem ist do Hurghady hotel EMPIRE ... neviem ako mate snim skusenosti.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

tu je celkom dost recenzii od slovakov http://www.dovolenky.com/forum/
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Poznám ten hotel! :)
Má myslím len 3 hviezdičky, ale je čistý, slušný, má 2 veľké bazény a myslím, že sa celkom oplatí. Má spoločnú pláž s hotelom Empire beach, ktorý je od neho vzdialený cca 5 minút cesty. V tomto druhom hoteli sú ďalšie asi 3 bazény + vstup do mora. Pláž je klasicky súkromná s drobným pieskom. Ležať sa dá pri bazénoch, kde je celkom dosť miesta a takisto na pláži pod slnečníkmi.
Popri bazénoch sú bufety s jedlom a nápojmi. V prípade all-inclusive máš nápoje celý deň zdarma.
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

LuBo4eVeR
Light Star
Light Star

... presne ten, bol si tam ? :) Ako ? Spokojnosť ?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Aj ja som tam bol ...no neviem rusne to je musis mat izbu vo vnutornej casti hotela a budes spokojna lebo nebudes pocuvat kazdu noc salene trubenie soferov ..plaz sa mi nepacila ale najlepsie je ze hned za rohom od neho je maly podnik kde hraju autobusari sachy[ked ich vsetkych porazis budu ta kazdy den znova vyzivat s tym ze ti uz prichystaju vodnu fajku gratis : D ] ...juuu to su spomienky ... inac v pohode kopec obchodikov ale nekupuj priamo pri hotely ale chod trosku dalej az na konce ulic tam byvaju lepsie suveniry za nizsiu cenu . a dva velke bazeny ... no velke dajme tomu velke ,ale hlboke nie- take na cvachtanie v horucavach aj tak som sa v nich nekupal ked som videl okolo mna prebehnut decko s kiahnami . Egypt je super bol som v pyramidach ale do cheopsovej som sa nedostal . Ludom ktory maju problemy s dychanim a su zavalitejsi nech sa tam netlacia nezmestia sa chodbou - uplne seriozne .dalej ked budes tam tak si objednaj plavbu lodou na ten ostrov co je zakonom chraneny a snorchluj sa na jeho pobrezi to nikdy nezabudnes je to nadherne. Safari sa ti neoplati respektive na tave sa mozes povozit aj v hurgade. Udolie kralov som nevidel doteraz ma to mrzi urcite ale chod na tie pyramidy a do muzea kto toto nevidel akoby v egype ani nebol . :wink:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Určite sa oplatí ten ostrov Giftun. Je to krása....
Len si nekupuj dvd, čo tam na tej lodi natočia, lebo je to hrozná kvalita a vôbec sa neoplatí.
Tiež sa ti oplatí nešetriť a investovať do návštevy Údolia kráľov a Káhiry.
Napísať odpoveď